Nations League voetbal

Nations League voetbal

De Nations League is een nieuwe voetbalcompetitie voor landenteams die lid zijn van de UEFA. Deze wedstrijden zullen de vriendschappelijke interlands grotendeels vervangen. De Nations League wordt elke 2 jaar gehouden, waardoor voetbalfans hun nationale team veel meer spannende wedstrijden zien spelen.

De opzet: 4 leagues met 4 poules

De Nations League bestaat uit 4 leagues: A, B, C en D. Hierbij is League A de hoogste divisie en League D de laagste. Elke League bestaat vervolgens weer uit 4 groepen.

De 55 leden van de UEFA worden verdeeld over de 4 leages A, B, C en D, afhankelijk van hun sterkte. Bij de start van de Nations League worden de landen ingedeeld op basis van de UEFA nationale teams ranking per 15 november 2017.

De Final Four

In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Het seizoen

Elk seizoen van de Nations League zal gespeeld worden in september, oktober en november van elk even jaartal. Dit betreffen poulewedstrijden. In juni van het daaropvolgende jaar worden de Final Four wedstrijden voor landen uit League A gehouden. Voetbal moet in competitieverband gespeeld worden om het uitdagend te houden. Met de komst van de Nations League wordt elk seizoen afgesloten met een kampioen.

Elke 2 jaar een kampioen

Het voetbaltoernooi wordt elke 2 jaar gehouden, dus elk oneven jaartal wordt de kampioen van de Nations League Final Four bekend. Elk even jaartal wordt een Wereldkampioen of Europees kampioen bekend. Dit betekent dat elk oneven jaartal een land tot Nations League kampioen gekroond zal worden, waardoor voetbalfans hun nationale team veel meer spannende wedstrijden zien spelen.

Kwalificatie voor het EK 2020

Een voordeel van de Nations League is dat de wedstrijden spannender worden, omdat er een prijs te winnen valt. Het is namelijk een voetbalcompetitie met poules waarin je kunt promoveren en degraderen. Om de opzet nog aantrekkelijker te maken, heeft de UEFA besloten dat landen zich ook kunnen kwalificeren voor het EK 2020.

De normale kwalificatiewedstrijden worden afgewerkt in 10 poules, waarbij de nummers 1 en 2 zich zullen kwalificeren voor het EK voetbal. Hierdoor zullen 20 landen rechtstreeks geplaatst zijn. De overige 4 landen kwalificeren zich via de Nations League. De normale kwalificatiewedstrijden vinden plaats in maart 2019 en eindigen in november 2019.


Reageer op de Nations League


© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust