WK2018 - LOGO

WK 2018 logo

Het logo van het WK2018 in Rusland werd op 28 oktober 2014 getoond door astronauten in het Internationaal Ruimte Station. Daarna werd het WK2018 logo geprojecteerd op het Bolshoi Theater in Moskou. Het logo heeft een duidelijke connectie met het voetbal. De bal, de speler en de Wereldbeker zijn duidelijk zichtbaar. De magische bal plaatst de liefde voor voetbal in de spotlights. De kleuren van het logo, goud/rood/zwart/blauw, komen uit de rijke Russische kunstgeschiedenis.

Het WK2018 logo is een kernelement voor het toernooi in Rusland. De ceremonie rondom de lancering van het logo is één van de belangrijke fases op weg naar het WK. Het logo zal door miljoenen fans van over de hele wereld gezien worden. Het logo is een symbool van de normen, waarden en tradities van het WK en van het karakter van gastland Rusland.

Elementen van het logo

Magische ramen: ronde ramen nodigen je uit om deel te nemen aan het toernooi, maar refereren ook aan de magische ballen.

Lift off: het optillen van de beker na de finale van het toenrooi. Ook verwijst het naar de ruimtevaart van Rusland.

Feestvieren: het WK 2018 wordt een groot voetbalfeest voor fans en spelers.

Magische bal: de magische bal verwijst naar de liefde voor voetbal en het tijdperk van ruimtevaart (Sputnik).

Mensendroom: de menselijke elementen verwijzen naar de voetballers en fans, en hun droom om ambities waar te maken.

Lichte sterren: sterren in de zin van voetballers, maar ook schijnend aan de hemel.

Magie gecombineerd met dromen

De Russische minister van sport Vitaly Mutko zei dat het WK2018 logo geïnspireerd is door de Russische rijke artistieke traditie en de geschiedenis van grote mijlpalen en innovatie. Daarnaast was de Russische ruimtevaart een belangrijke bron van inspiratie. Het organiseren van het WK2018 is een droom van miljoenen Russen die nu samengevat is in een symbool. FIFA voorzitter Sepp Blatter zei dat het logo de unieke kenmerken van het WK en Rusland weergeeft. Gastland Rusland heeft een rijke geschiedenis met mooie sprookjes en mysteries. Het logo combineert de magie met dromen, zoals het WK zal zijn voor miljoenen fans.

Het WK2018 logo is ontworpen door Brandia Central. Dit is een onderneming die is gevestigd in Lisabon in Portugal.

Het logo kreeg 54% van de stemmen van 1.600 Russen uit 130 steden. Het logo is onder de jeugd erg populair; 74% van de mensen tussen 18 en 24 jaar koos voor dit logo. Uiteindelijk heeft een professionele jury, bestaande uit mensen uit diverse vakgebieden (sport, cultuur en overheid), het definitieve logo gekozen.

Thema van het WK2018

Het thema van het WK2018 werd tijdens de kwalificatieronden al duidelijk in beeld gebracht: de levendige kleuren en een design met animaties waren de achtergrond van de presentatoren. Het thema brengt elk element van het toernooi visueel tot leven. Het unieke thema bevat veel van de rijke Russische geschiedenis, landschapskenmerken, sprookjesachtige architectuur en vooruitstrevende ruimtevaart.

Het WK2018 thema is het best te omschrijven als een omgeving waarin het merk leeft en zijn primaire rol het aankleden van het toernooi is. Het verhaal van het evenement wordt visueel vertaald: van de straten van de speelsteden tot de stadions. Het thema is geïnspireerd door de sprookjesachtige architectuur, de natuur, de historische elementen, volksiconen en voetballegendes. De magische bal is verwerkt in het logo en is ook overal in het thema terug te vinden. Volg de bal door het hele land, waar het de wonderen op zijn beurt verhult.

Het WK2018 thema wordt bij elk evenement rondom het WK gebruikt in elk mogelijke vorm: van stadionreclame tot producten als ringen, voetballen, schermachtergrond, veldbedekking en stadsversieringen. Het thema vormt samen met de slogan en de mascotte inspirerende elementen die samen het verhaal van het WK2018 in Rusland vertellen.

Logo's van alle WK's

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 24-09-2022 | Door: Patrick

Reageer op het WK 2018 logo
Gerelateerd WK 2018 nieuws

08-06-2017 - Vivo is de smartphone sponsor van de FIFA en het WK 2018 »
04-08-2016 - Alfa Bank is gepresenteerd als eerste regionale sponsor van het WK 2018 »
18-07-2016 - Pianist Matsuev is benoemd tot ambassadeur van het WK 2018 in Rusland »


© 25-09-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust