WK 2018 NIEUWS

De werkomstandigheden van de bouw van WK 2018 stadions is onderzocht - nieuws

RSS

De omstandigheden waaronder werknemers van WK stadions moeten werken staat beschreven in een op maat gemaakt systeem om de werkomstandigheden te monitoren. De eerste fase van de implementatie hiervan is afgerond. De eerste evaluatieronde van de FIFA en het Local Organising Committee (LOC) vond plaats tussen 28 april en 23 juli 2016 in de 10 WK stadions.

Het doel van deze bezoeken was om de werkomstandigheden grondig te analyseren en om na te gaan of de gebouwen voldoen aan de Russische en internationale wetten en regels. Er wordt niet alleen gekeken naar documenten, ook werknemers zelf worden tijdens een bezoek geïnterviewd. De veiligheid en gezondheid tijdens de bouwwerkzaamheden aan de voetbalstadions worden beoordeeld.

De werkomstandigheden van de bouw van WK 2018 stadions is onderzocht

Experts van het Klinsky Institute of Labour Protection en Working Conditions, geselecteerd door de FIFA en het LOC, controleren de bouwwerkzaamheden als onafhankelijke experts. Men gebruikte meer dan 500 indicatoren om de werkomstandigheden te analyseren van de 9.000 werknemers van meer dan 80 bouwbedrijven. De specialisten bekeken documenten omtrent de veiligheid en werkomstandigheden, de werkelijke werkomstandigheden, lonen, uitbetalingen, bonussen en incidenten.

Op basis van het onderzoek kwamen de experts met een rapport met aanbevelingen, zoals het dragen van veiligheidskleding, werktijden en aanpassingen van contracten die onwettig waren. De meeste grote bouwbedrijven voor het WK 2018 hebben de zaken omtrent hun werknemers goed voor elkaar, zoals de trainingen en cursussen, communicatiesystemen en zelfs huisvesting en eten.

De resultaten van het onderzoek zijn overhandigd aan de bouwbedrijven en de FIFA. Ook is er een twee uur durende workshop gehouden voor 170 managers en specialisten van bedrijven die betrokken zijn bij de bouw en/of renovatie van de stadions van het Wereld Kampioenschap voetbal.

Aangezien het WK voetbal in 2018 een wereldwijden impact heeft, doet de FIFA er alles aan om de voetbalstadions op een duurzame en verantwoorde manier te bouwen. De FIFA is dan ook erg blij dat de eerste fase van het onafhankelijke monitoringssysteem afgerond is. De FIFA wil laten blijken dat men erg betrokken is bij de bevolking en dat men zich verantwoordelijk voelt voor de mensenrechten.

Het monitoringssysteem is een resultaat van gesprekken tussen de FIFA en het LOC. In september 2015 zijn deze gesprekken begonnen om voorwaarden op te stellen voor de bouwwerkzaamheden van de WK 2018 stadions. Deze voorwaarden hebben betrekking om werkomstandigheden, gezondheid en veiligheid. In februari 2016 werd het Sint-Petersburg Stadion als eerste geïnspecteerd en in maart 2016 werd een workshop georganiseerd omtrent de voorwaarden voor de werkzaamheden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-07-2016 | Bijgewerkt op: 20-07-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust