WK 2018 NIEUWS

Feiten, cijfers en statistieken van de afgelopen WK kwalificatie ronde - nieuws

RSS

Een kind schrijft nationale geschiedenis in Kingstown en een veteraan schrijft wereldwijde geschiedenis in Guatemala City. Hieronder staan een aantal feiten en statistieken van de eerste kwalificatie ronde voor het WK 2018.

54 kwalificatiewedstrijden heeft Spanje gespeeld zonder verlies. Afgelopen ronde werd Liechtenstein met 8-0 verslaan. Het laatste Spaanse verlies was in maart 1993 toen met 0-1 werd verloren van Denemarken. Sindsdien won Spanje 42 wedstrijden en speelde ze er 12 gelijk.

17 jaar en 349 dagen oud was de leeftijd van Christian Pulisico toen hij scoorde voor de Verenigde Staten in de WK kwalificatie. De jonge voetballer uit Pennsylvania werd in de 67e minuut ingebracht en scoorde al na 4 minuten. Dit doelpunt was de 4-0 tegen St. Vincent en de Grenadines.

13 uur en 44 minuten hield Zuid-Korea het doel schoon in de WK kwalificatie. Sinds het doelpunt van Ghoochannejhad van Iran in 2013 bleef men zonder tegendoelpunt. Met nog 15 minuten te gaan en een 3-0 voorsprong tegen China leek ook de negende wedstrijd goed af te lopen, totdat China in de 75e minuut scoorde.

9 uur en 40 minuten is hoe lang Luxemburg niet scoorde in de WK kwalificatie. Aurelien Joachim schoot de gelijkmaker na een uur spelen binnen tegen Bulgarije.

7 doelpunten in zijn laatste twee wedstrijden voor Guatemala voor Carlos Ruiz. De 36-jarige speler nam beide doelpunten voor zijn rekening in het 2-2 gelijkspel tegen Trinidad en Tobago. De wedstrijd daarvoor scoorde hij 5 maal tegen St. Vincent en de Grenadines waardoor Guatamala met 9-3 won. Daarmee komt Ruiz op 39 goals in 47 WK kwalificatiewedstrijden en is daarmee recordhouder.

139 wedstrijden is Joachim Low al bondscoach van een land. Daarmee komt hij in de buurt van Helmut Schon en Sepp Herberger.

33 jaar heeft het geduurd dat Brazilië een uitwedstrijd in en tegen Ecuador wist te winnen. Afgelopen kwalificatiewedstrijd werd eindelijk weer gewonnen met 3-0. De laatste uitzege dateerde al weer van 1983.

10 doelpunten in zijn laatste 13 wedstrijden brengt Gareth Bale op de tweede plaats van topscorers uit Wales. Het totaal van Bale staat op 24 doelpunten voor Wales, 4 achter topscorer Ian Rush.