WK 2018 NIEUWS

Goede spelers hoeven niet veel te spelen aldus bondscoach Blind - nieuws

RSS

Het Nederlands Elftal zal zich kwalificeren voor het WK 2018. Daarin gelooft bondscoach Danny Blind, en Nederland is nog steeds op de juiste koers. De komende wedstrijden tegen Bulgarije en Luxemburg moeten eenvoudigweg gewonnen worden.

De bondscoach geeft aan dat er tegen Bulgarije en Luxemburg 6 punten gepakt moeten worden. Hiermee wordt de druk op Zweden groot, terwijl Oranje nog thuis tegen hen moet spelen. De uitwedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld, maar er had volgens Blind meer in gezeten. In het thuisduel kan Nederland een gat slaan en Zweden achter zich laten.

Gedeeld 2e in poule A

Het Nederlands Elftal staat met Zweden op een gedeelde 2e plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. Koploper Frankrijk heeft 3 punten meer. Volgens Blind heeft Frankrijk een kwalitatief beter elftal en zullen zij normaal gesproken 1e worden in poule A. Nederland zal zich moeten kwalificeren door zich te richten op de 2e plaats in de poule. Desondanks gaat Oranje ook tegen Frankrijk voor de winst, aldus de bondscoach.

Mocht Oranje onverhoopt punten laten liggen tegen Bulgarije en Luxemburg, dan stapt de bondscoach niet uit zichzelf op. Hij blijft vertrouwen houden in een goede afloop, dus kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland.

Goede spelers hoeven niet veel te spelen

Bondscoach Blind vindt dat goede voetballers niet altijd hoeven te spelen om voor Oranje geselecteerd te worden. "De kwaliteit en fitheid moeten leidend zijn. Houding en gedrag komen daar ook bij kijken. Als de verschillen kwalitatief klein zijn, kan speeltijd ook een criterium zijn."

Zo speelt Vincent Janssen in Engeland niet veel, maar hij traint wel bij de nummer 2 van de Premier League. Robin van Persie blijft daarentegen buiten de selectie, ondanks dat Blind elke wedstrijd van hem bekijkt. Van Persie is topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal en heeft dit seizoen 10 maal gescoord in 23 wedstrijden voor Fenerbahce. 

Keepersprobleem

Ondanks dat kwaliteit voor het aantal speelminuten gaat, vindt de bondscoach toch dat hij een probleem heeft wat betreft keepers. In het verleden koos hij voor Jasper Cillessen als vaste doelman, maar hij speelt nu alleen de bekerwedstrijden van FC Barcelona. Ook Michel Vorm was in beeld, maar keept alleen de bekerwedstrijden. Maarten Stekelenburg is een optie, maar ook hij heeft geen vaste basisplaats. Jeroen Zoet zou wel eens kunnen keepen tijdens de eerstvolgende WK kwalificatiewedstrijden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-02-2017 | Bijgewerkt op: 13-02-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust