WK 2018 NIEUWS

Het Nederlands Elftal heeft voor het WK 2018 in Rusland meer ervaren spelers nodig die de kar trekken - nieuws

RSS

Er wordt wel eens gezegd dat grote spelers vol talent, instinct en intelligentie zitten. Wanneer je Patrick Kluivert op z'n best herinnerd, komen deze kwaliteiten zeker bij hem omhoog. Snel buiten het strafschopgebied en dodelijk binnen het gebied. De voormalig speler van Ajax en Barcelona was één van de grootste namen in de voetbalwereld eind 1990 en begin 2000.

Kluivert is momenteel 39 jaar en heeft de schoenen opgeborgen. Desondanks blijft zijn honger naar succes intact. Hij is in Amsterdam geboren en heeft uiteraard vele wedstrijden in het Nederlands Elftal gevoetbald. Daarna leerde hij voor hoofd coach. Hij werkte samen met Louis van Gaal tijdens het WK 2014 in Brazilië. Vervolgens was hij bondscoach van Curacao gedurende de WK 2018 kwalificatie. De FIFA nam een interview met hem af.

Na het succesvolle WK 2014 verliet Kluivert het Nederlands Elftal, waarna Oranje het EK 2016 in Frankrijk miste. Kluivert snapt niet precies wat er na die tijd fout ging, want het is nagenoeg dezelfde groep gebleven. Een oorzaak is mogelijk dat de motivatie tijdens het WK erg groot was en dat het vanaf het begin goed liep. Wanneer je deel uit maakt van een goed lopend team, dan presteer je zelf ook beter.

Kluivert zag echter wel een verandering op het veld bij Nederland. Er was steeds meer gebrek aan ervaring. De spelers van de oude garde waren fundamenteel tijdens de succesvolle jaren, maar er moeten wel nieuwe spelers opstaan. Het Nederlands Elftal is jonge spelers nodig die goed zijn bij topclubs en die de mentaliteit en kwaliteit hebben om te spelen voor Nederland. Er zijn genoeg spelers met veel kwaliteit, maar zij spelen te weinig wedstrijden bij topclubs. Spelers met veel ervaring moeten spelers met minder ervaring de weg wijzen.

Tijdens het WK 2014 was het Nederlands Elftal erg jong, maar de bondscoach en zijn assistenten maakten er een hecht team van. Taktiek speelde een belangrijke rol, volgens Kluivert. Nederland speelt traditioneel in een 4-3-3 systeem, maar Van Gaal veranderde dat in 5-3-2. Hierdoor was er een extra verdediger die ook de ruimte op het middenveld kon opvullen. Er was een balans in de verdediging, zodat Robben en Van Persie voorin ruimte kregen voor de aanval.

Kluivert werkt momenteel als commentator voor een internationaal tv-kanaal, maar zijn ambitie is om coach te worden van een groot team. Hij is zich echter wel bewust van het feit dat hij nog erg veel moet leren. Hij zoekt een goede kans om zijn kwaliteiten te bewijzen. Kluivert wil met name een aanvallen team coachen, maar de verdediging moet de basis zijn. Hij begrijpt zijn spelers in de aanval heel goed, want hij was zelf altijd een superspits.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-02-2016 | Bijgewerkt op: 24-02-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust