WK 2018 NIEUWS

Het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018 in Rusland is van start gegaan - nieuws

RSS

Een glimp van de vreugde en teamspirit van de mensen die de Russische droom werkelijkheid moeten maken, was te zien in Moskou en alle andere speelsteden. De vrijwilligerscampagne voor het WK 2018 is namelijk op 1 juni 2016 van start gegaan.

De ceremonie in het bekende VDNH complex trok meer dan 2.000 toeschouwers en ook de Russische president Vladimir Putin en FIFA president Gianni Infantino waren aanwezig. Daarnaast waren Carles Puyol, winnaar van het WK 2010, voormalig Russische aanvaller Rinat Dasaev en Zvonimir Boban, ex-international van Kroatië, aanwezig. Op de website van de FIFA kunnen vrijwilligers zich vanaf heden aanmelden. Boban is recent aangesteld als algemeen secretaris voor de voetbal.

Het vrijwilligersprogramma heeft al laten zien dat het erg belangrijk is voor Rusland gedurende verschillende internationale vertoningen, toernooien en bijeenkomsten. Het WK 2018 is een enorm groot evenement waarbij veel grote steden betrokken zijn. Elke gast van het WK voetbal moet zich volgens Putin voelen alsof ze onderdeel zijn van een groot feest.

Infantino voegde daar aan toe dat vrijwilligers belangrijke sleutelfiguren zijn in aanloop naar het WK 2018 in Rusland. Nu de loting dichterbij komt, krijgt de organisatie van het Wereld Kampioenschap steeds meer vorm. Er is één element die een eenheid van de mensen maakt; de passie voor voetbal. Voor veel voetbalfans zijn de vrijwilligers hét gezicht van het toernooi. Hun werk zal helpen het WK op te bouwen, zodat het een groot feest is voor alle Russische inwoners en alle supporters over de hele wereld.

Aan een team van toekomstige vrijwilligers wordt een voetbal ter beschikking gesteld, om de eenheid tussen het voetbal en de vrijwilligers te symboliseren. Ook reisten de voormalig voetballers naar de diverse speelsteden ter promotie van de start van het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018.

De partners van de FIFA en de sponsoren van het WK 2018 lieten hun belangstelling voor het vrijwillersprogramma ook blijken. Coca-Cola, Gazprom en BUD Alcohol Free hielpen de potentiële vrijwilligers met het registreren en het uitnodigen van andere mensen via social media. McDonald's greep de ceremonie aan om gasten te leren hoe men om moet gaan met mensen met beperkingen. Adidas bood trainingspakken aan de vrijwilligers aan.

Het vrijwilligersprogramma omvat 15.000 mensen voor het WK 2018. Tot eind 2016 kunnen mensen zich aanmelden, waarna de opleiding, selectie en training van vrijwilligers volgt in 15 centra in de 11 speelsteden. Kandidaten moeten minstens 18 jaar zijn, Engels spreken en in teamverband kunnen werken.

Later op de avond speelde een team van vrijwilligers een wedstrijd voor het goede doel tegen 'Starko'. Starko bestaat uit Russische bestuurders en artiesten. Ook Infantino, Puyol, Boban, LOC voorzitter en sportminister Mutko en WK 2018 ambassadeur Smertin versterkten het team. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-06-2016 | Bijgewerkt op: 08-06-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust