WK 2018 NIEUWS

IJshockeyspeler Ovechkin is ambassadeur voor het WK voetbal 2018 - nieuws

RSS

Alexander Ovechkin is toegevoegd aan de lijst met ambassadeurs voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018. De Russische ijshockeyer heeft al drie maal de wereldbeker omhoog mogen houden met het nationale elftal.

Ovechkin was de eerste speler in Rusland die 500 doelpunten wist te maken in het reguliere seizoen van de NHL (Noord Amerikaanse Hockey League). Hij is ook de eerste speler in de NHL geschiedenis die vier persoonlijke awards wist te winnen in één seizoen: de Art Ross Trophy, de Maurice Ricard Trophy, de Lester B. Pearson Award en de Hart Memorial Trophy. De speler is maar liefst zeven keer opgenomen in het NHL All-Star Team.

"Het is een enorme eer voor mij om ambassadeur van het WK voetbal te zijn", zei Ovechkin. "Voetbal is mijn tweede passie en ik ben echt blij dat het grootste voetbalevenement van de wereld voor de eerste keer naar Rusland komt. Ik hoop dat voetbalfans een onvergetelijke ervaring hebben en dat de spelers hun beste kunsten vertonen op het veld."

Ovechkin is geboren in een echte sportfamilie. Zijn moeder won twee maal Olympisch goud met basketballen en zijn vader was een professioneel voetballer.

"Toen ik jong was speelde ik allerlei soorten sport in de achtertuin: voetbal, basketball en hockey. Ik koos voor hockey en dat werd een succes. Desondanks is voetbal mijn tweede keus vlak achter hockey." De ambassadeur van het WK 2018 is supporter van Dynamo Moskou en FC Barcelona. Zijn favoriete speler is Lionel Messie, die hij ontmoette in Washington.

Ovechkin is toegevoegd aan de volgende lijst met ambassadeurs voor het WK voetbal in Rusland: keeper Igor Akinfeev,  voormalig voetballers Alexei Smertin en Sergei Semak, pianist Denis Matsuev, legendarische aanvaller Nikita Simonyan, tv-presentatrice Yana Churikova, Sergei Belogolovtsev, Nikolai Drozdov en Lyasan Utiasheva.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 03-12-2016 | Bijgewerkt op: 03-12-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust