WK 2018 NIEUWS

Nederland speelt WK kwalificatie tegen Zweden zonder Advocaat, Van Basten en Gullit - nieuws

RSS

WK kwalificatie Nederland

Het Nederlands Elftal oefent donderdag 1 september tegen Griekenland. Op dinsdag 6 september speelt Nederland de WK kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Daarbij moet bondscoach Danny Blind het doen zonder zijn twee assistenten en ook bij de KNVB rommeld het flink.

Bert van Oostveen vertrekt bij KNVB

De KNVB heeft bevestigd dat Bert van Oostveen uit de functie van directeur betaald voetbal zal treden. De 45-jarige bestuurder uit Amstelveen blijft vooralsnog wel verbonden aan de Nederlandse voetbalbond, als secretaris-generaal. De inhoud van deze rol is een beetje onduidelijk, maar Van Oostveen gaat zich in ieder geval als toernooidirecteur ontfermen over de organisatie van het vrouwen-EK van volgend jaar. Van Oostveen volgde Henk Kesler in 2010 op als directeur bij de KNVB. Hij is al vanaf 1996 werkzaam bij de voetbalbond.

Gijs de Jong opvolger bij KNVB

Gijs de Jong moet de opvolger worden van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat zou bekend zijn gemaakt bij alle clubs in het betaald voetbal. Het besluit moet nog wel langs de ondernemingsraad en de centrale spelersraad. De Jong is momenteel actief als operationeel directeur bij de KNVB.

Dick Advocaat vertrekt als assistent-bondscoach

Dick Advocaat vertrekt alweer bij het Nederlands elftal. De assistent-bondscoach volgde Ruud van Nistelrooy op toen de oud-spits naar PSV vertrok en maakte drie oefenwedstrijden van Oranje mee, maar heeft nu aangegeven elders aan de slag te gaan. Advocaat koos voor een overstap naar Fenerbahçe.

Marco van Basten vertrekt ook als assistent-bondscoach

Marco van Basten vertrekt op korte termijn als assistent-bondscoach van Nederland. Bondscoach Danny Blind verliest daardoor in korte tijd zijn twee assistenten. Van Basten heeft naar verluidt een aanbieding van de Wereldvoetbalbond FIFA op zak om daar aan de slag te gaan. FIFA-baas Gianni Infantino stond er persoonlijk op Van Basten bij de bond te betrekken.

Ruud Gullit toch geen assistent-bondscoach

De KNVB is er niet in geslaagd om Ruud Gullit aan te stellen als assistent van bondscoach Danny Blind. De voormalig aanvoerder van Oranje heeft de voetbalbond nul op het rekest gegeven. Gullit was graag aan de slag gegaan als assistent, maar technisch directeur Hans van Breukelen weigerde bepaalde clausules toe te staan.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 31-08-2016 | Bijgewerkt op: 31-08-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust