WK 2018 NIEUWS

Neymar viert plaatsing van Brazilie voor het WK met vriendin - nieuws

RSS

Brazilië heeft zich als eerste land gekwalificeerd voor het WK 2018 in Rusland. Brazilië won met 3-0 van Paraguay, mede door een doelpunt van Neymar, die het na afloop uitbundig vierde met zijn extreem knappe vriendin.

Door de overwinning is Brazilië zeker van een plaats op het Wereld Kampioenschap voetbal. Met rust was de stand 1-0 door een doelpunt van Philippe Coutinho. Vlak na de rust miste Neymar een penalty, maar scoorde even later de 2-0. Vlak voor het einde zette Marcelo de eindstand op 3-0.

Naast gastland Rusland, is Brazilië het eerste land dat zich kwalificeert, omdat het maar liefst negen punten meer heeft dan nummer twee Colombia. 

In 2014 was Brazilië nog gastland van het WK voetbal, maar werd in de strijd om de derde plaats met 0-3 verslagen door Nederland.

Privé feest Neymar

De sterspeler van FC Barcelona vierde de plaatsing voor het Wereld Kampioenschap voetbal na afloop uitbundig met zijn vriendin Bruna Marquezine. Jarenlang hadden ze een knipperlichtrelatie, maar na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn de twee onafscheidelijk. 

Uruguay

Uruguay heeft een gevoelig 2-1 verlies geleden tegen Peru. Carlos Sanchez opende de score voor Uruguay, maar een paar minuten later was het al weer gelijk. Peru kwam vervolgens op een 2-1 voorrsprong en hield dat zelfs met 10 man vast. Urretavizcaya kreeg namelijk rood. 

Bij Uruguay speelden Suarez en Edison Cavani de hele wedstrijd en bij Peru deed Feyenoord-speler Renato Tapia de hele wedstrijd mee. Uruguay staat met vijf punten op plaats drie.

Colombia

Doordat Colombia met 0-2 van Ecuador won, neemt het de tweede plaats over van Uruguay. Juan Cuadrado en James Rodriguez zetten de eindstand al voor rust op het scorebord.

Chili

Chili heeft een punt minder dan Colombia, nadat het met 3-1 won van Venezuela. Na zeven minuten stond de stand al op 2-0 door Alexis Sanchez en Esteban Parades. Laatstgenoemde scoorde wederom in de 22e minuut. 

Argentinië

Argentinië verloor zonder Messi met 2-0 van Bolivia, door doelpunten van Juan Carlos Arce en Marcelo Moreno. Hierdoor is de kans aanwezig dat Argentinië zich niet kwalificeert voor het WK 2018 in Rusland. Messi kan zijn land de eerste vier wedstrijden niet helpen, vanwege een schorsing voor het uitschelden van de grensrechter. 

Stand WK kwalificatie Zuid-Amerika (CONMEBOL)

De Zuid-Amerikaanse poule bestaat uit 10 landen, waarvan vier landen zich zullen plaatsen.

 1. Brazilië
 2. Colombia
 3. Uruguay
 4. Chili
 5. Argentinië
 6. Ecuador
 7. Peru
 8. Paraguay
 9. Bolivia
 10. Venezuela

WK kwalificatie Noord- en Midden-Amerika (CONCACAF)

De Verenigde Staten staat na een 1-1 gelijkspel tegen Panama op een teleurstellende vierde plaats. In de poule van Noord- en Midden-Amerika kwalificeren slechts de beste drie landen zich voor het WK 2018. 

Mexico is koploper, na winst op Trinidad en Tobago, en Costa Rica blijft nummer twee, ondanks een 1-1 gelijkspel tegen Honduras.

Stand WK kwalificatie Noord- en Midden-Amerika

 1. Mexico
 2. Costa Rica
 3. Panama
 4. Verenigde Staten
 5. Honduras
 6. Trinidad en Tobago
Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 31-03-2017 | Bijgewerkt op: 31-03-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust