WK 2018 NIEUWS

Scheidsrechters voor het WK 2018 bereiden zich voor met tests - nieuws

RSS

Een aantal topscheidsrechters is bijeengekomen in Italië voor de voorbereiding op het WK voetbal in 2018. De scheidsrechters volgens een week lang een seminar in het Centro Tecnico Federale di Coverciano in Florence.

Totaal zijn 61 scheidsrechters van zes federaties bijeengekomen onder leiding van Pierluigi Collina. Hij is de voorzitter van het comité voor scheidsrechters van de FIFA. Hij gaf theorie en praktische uitleg over het fluiten op een Wereld Kampioenschap. 

Het seminar had een aantal belangrijke doelen: het beschermen van spelers en het spelbeeld, consistentie en uniformiteit, het lezen van het spel vanuit een technisch en persoonlijk perspectief en het begrijpen van de verscheidenheid in spelers en teammentaliteit. Daarbij bekeken de scheidsrechters verschillende video's van echte wedstrijdsituaties. Ook werd er getraind met echte voetballers, waarbij de beelden eveneens werden bekeken. De leidsmannen kregen feedback van de instructeurs.

"We zoeken naar uniformiteit en consistentie in onze uitvoering, dat is het belangrijkste voor ons", aldus Busacca. De seminar bestond uit fysieke fitness tests, theoretische tests, oefeningen met de video-scheidsrechter en een praktijkles met lokale voetballers.

Volgens Collina moesten de scheidsrechters tijdens de seminar bewijzen dat zij op de lijst van potentiële kandidaten voor het WK 2018 behoren te staan. "Hun uitvoering, speciaal tijdens de praktijklessen op het veld, geven hun een kans om te training in verschillende gebieden, waardoor ze ervaring opdoen die ze kunnen gebruiken tijdens de wedstrijden."

Ook het gebruik van de video-scheidsrechter was één van de hoofdonderwerpen van de seminar in Italië. De theorieles in het klaslokaal werd gevolgd door een praktijkles op het voetbalveld. "De video-scheidsrechter is ontwikkeld om aanvullende hulp te bieden aan scheidsrechters", zei Busacca. "De boodschap richting de leidsmannen was duidelijk: we willen hen klaarstomen om de juiste beslissingen te maken. Dit was het doel van de seminar. Als iets over het hoofd wordt gezien, moet de video-scheidsrechter uitkomst bieden. De FIFA wil de snelheid van het spel niet dwarszitten en de uiteindelijke beslissing moet altijd worden genomen door de scheidsrechter. Deze filosofie en principes zijn kenbaar gemaakt tijdens de demonstratie als onderdeel van het trainingsprogramma."

"We willen dat de technologie gebruikt gaat worden om situaties te verduidelijken, en niet om twijfelachtige situaties te beoordelen", voegde Collina toe. "De FIFA wil wel dat de scheidsrechter hun eigen persoonlijkheid blijven behouden en dat zij de macht hebben om de eerste beslissing te mogen nemen. Gedurende de trainingen waar wedstrijdsituaties werden nagebootsts, groeide het begrip tussen de scheidsrechters en de video-scheidsrechter."

Zelfs de meest ervaren scheidsrechters vonden de cursus handig en erg belangrijk voor hun uitvoering op het veld. Volgens de Zweedse scheids Jonas Eriksson was de theorieles in het klaslokaal cruciaal voor hem en voor het hele team. De seminar heeft hem de kans geboden om te verbeteren en te leren van recente ervaringen van collega's, waardoor men eenduidige beslissingen kan gaan nemen.

Sergey Karasev heeft tijdens de seminar in Italië extra zijn best gedaan om het fluiten naar een hoger niveau te tillen. Hij wil namelijk erg graag wedstrijden leiden tijdens het WK voetbal in zijn thuisland. Hij hoopt dat hij door deze cursussen in beeld is gekomen om te mogen fluiten in 2018. Voor scheidsrechters is het altijd een droom geweest om te mogen fluiten op een Wereld Kampioenschap, en speciaal in eigen thuisland.

Bacca gelooft dat de scheidsrechters gedurende de week hebben bewezen dat ze klaar zijn om officiële wedstrijden op hoog niveau te fluiten in de verschillende competities van de FIFA. In mei 2017 start het WK onder de 20 in Zuid-Korea. De FIFA wil de beste mensen naar het toernooi sturen en cursussen en trainingen helpen om het niveau op te krikken. Men is direct na het WK in Brazilië van start gegaan, en er is nog veel werk te verrichten.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 14-04-2017 | Bijgewerkt op: 14-04-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust