WK 2018 NIEUWS

Speelsteden en stadions worden rookvrij tijdens het WK 2018 in Rusland - nieuws

RSS

De FIFA heeft besloten om speelsteden rookvrij te houden tijdens het WK 2018 in Rusland. Dit heeft men besloten na een hevige discussie op de bijeenkomst op 28 juni 2016 in Moskou. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de FIFA en het Russische Local Organising Committe (LOC) in samenwerking met de World Health Organisation (WHO). Belangrijke afgevaardigden, waaronder bestuurders van de speelsteden van het WK voetbal, kwamen bijeen om de ontwikkelingen rondom sport, gezondheid en de fan zones te bespreken.

Op de bijeenkomst werd uitgelegd hoe men rookvrije plekken moet creëren en hoe het roken onder de bevolking verminderd kan worden. Ook waren experts uitgenodigd om ervaringen te delen in het maken van rookvrije ruimten en rookvrije openbare gelegenheden in de speelsteden.

Roken is volgens het WHO de grootste doodsoorzaak onder de mensen dat voorkomen kan worden. Er sterft elke 6 seconden iemand aan de gevolgen van roken. Natalia Toropova is coördinator van het anti-rook programma van het WHO. Het is belangrijk dat de doelstellingen van het WHO gedeeld worden door de FIFA en het Internationaal Olympisch Committee. Hun ervaring is dat voetbalfans positief reageren op een dergelijke campagne en dat ze bereid zijn het roken op te geven in de stadions en fan zones. Het WHO is blij dat het WK 2018 ingezet kan worden om het roken onder de wereldbevolking onder de aandacht te brengen en te stoppen. Sporten en gezond leven gaat namelijk hand in hand en roken hoort daar absoluut niet bij.

Rusland en het WK voetbal worden geen uitzondering. Alles wordt uit de kast gehaald om het toernooi te organiseren conform de strenge voorwaarden van een duurzame strategie. Het belangrijkste doel is om het milieu, de economie en de maatschappij zo min mogelijk negatief te beïnvloeden. Het positieve werk moet juist benadrukt worden.

Sinds het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan heeft de FIFA het belangrijkste voetbaltoernooi rookvrij gemaakt. Hierdoor is de gezondheid van spelers en supporters te waarborgen. De bijeenkomst benadrukte het belang van een rookvrij WK 2018 en men probeerde alle belanghebbenden te overtuigen van dit belang.

Elke week kijken meer dan 15 miljoen mensen naar een voetbalwedstrijd in Europa. De FIFA en het WHO bereiken dus een enorm grote doelgroep met hun campagne tegen het roken. In 2014 heeft onderzoek uitgewezen dat slechts 10 van de 54 landen het roken verboden heeft in hun voetbalstadions. De FIFA hoopt dat mede dankzij het Wereld Kampioenschap voetbal meer landen regels gaan stellen aan het roken in openbare gelegenheden.

 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 14-07-2016 | Bijgewerkt op: 14-07-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust