WK 2018 NIEUWS

Voetbalfans bezoeken stranden en oorlogmonumenten in Volgograd - nieuws

RSS

In 2018 zullen 45.000 toeschouwers in de Volgograd Arena verschillende groepswedstrijden van het Wereld Kampioenschap voetbal zien. Na het toernooi speelt de lokale club Rotor Volgograd in het stadion. Midden jaren '90 was deze club één van de beste teams van Rusland en was een aantal keer dichtbij de titel. Voetbalkenners herinneren de club misschien van de wedstrijden tegen het Manchester United van Sir Alex Ferguson in de UEFA Cup 1995/1996. Ondanks het beroemde doelpunt van keeper Peter Schmeichel verloor United van de Russen.

De speelstad Volgograd is zelf twee keer zo groot als Manchester en heeft een inwonersaantal van meer dan 1 miljoen. De stad strekt over de westelijke oever van de Volga Rivier en is evenals Sotsji erg lang. In Volgograd zijn erg veel leuke dingen te doen, als je niet in het voetbalstadion zit of bij een FIFA Fan Fest aanwezig bent.

Mamayev Kurgan

Het complex op de heuvel genaamd Mamayev Kurgan in het centrum van Volgograd is één van de meest belangrijke toeristische trekpleisters van de stad. Het is een herinnering aan de overwinning in de Tweede Wereldoorlog. Het is een heilige plaats voor veel Russen en wekt veel verdriet, herinneringen, eer en trots op. Mamayev Kurgan is een groot landschapskenmerk en staat vlakbij het voetbalstadion.

In hetzelfde jaar als het WK 2018 viert de speelstad de 75-jarige Battle of Stalingrad. Destijds werd er meer dan een half jaar gevochten en verloren meer dan twee miljoen mensen het leven. De slag om Stalingrad veranderde de uitkomst van de hele oorlog. Wanneer je Frankrijk bezoekt, kun je er niet onderuit om de begraafplaats in Verdun (Eerste Wereldoorlog) en Normandië (Tweede Wereldoorlog) te bezoeken. Hetzelfde geldt voor het Russische Volgograd.

Het Mamayev Kurgan is niet één monument, het is een heel landschap in het teken van eer. Middenin staat het wereldberoemde The Motherland Calls, één van de grootste standbeelden ter wereld. Dit beeld is hét symbool van Volgograd en is even groot als het Vrijheidsbeeld in New York. Als je de sokkels van het Vrijheidsbeeld niet mee rekent, is The Motherland Calls veel groter met 85 meter.

Bezoek museums en leer de geschiedenis kennen

Volgograd heeft verassend weinig historische gebouwen, maar dat betekent niet dat er weinig is gebeurt in het verleden. In tegendeel, van de vechtende nomaden tot de Battle of Stalingrad is de stad een aantal keer bijna volledig van de aardbodem verdwenen. In het verleden heette de stad ook Stalingrad en Tsaritsyn.

De speelstad is in 1589 opgericht en heeft 200 jaar lang een belangrijke rol gehad als fort langs de grens. Later werd Tsaritsyn een industriële stad dankzij de positie aan de rivier en de handelsroutes. Vorige eeuw heette de stad 40 jaar lang Stalingrad en werd het wereldwijd bekend vanwege de grote en bloedigste strijd uit de Tweede Wereldoorlog.

Dit betekent niet dat er helemaal geen historische gebouwen zijn in Volgograd. Professionele gidsen weten precies de weg langs de mooiste bouwwerken. Nagenoeg elk overgebleven monument heeft een fantastisch verhaal en het zou zonde zijn om hier aan voorbij te lopen. Er is bijvoorbeeld de Old Sarepta openlucht museum, waar de Volga Germanen leefden in de 18e en 19e eeuw. Ook zijn er monumenten uit de 20e eeuw: het grootste monument van Lenin in de wereld (57 meter), het langste appartementenblok in de wereld (1.142 meter), de dansende brug over de Volga, één van de beste planetariums en de grootste hydroelektrische opwekkingsstation in Europa.

Reis rond in de unieke tramlijn

De tram is tijdens het WK voetbal in 2018 de makkelijkste manier van reizen in de stad. Koop en ticket en stap op. De snelheid van de trams in Volgograd zijn gelijk aan die van een metro, waardoor ze ook wel de metrotrams genoemd worden. De tram heeft maar één lijn die 18 km langs de Volga rijdt. Het magazine Forbes plaatst de tramlijn van Volgograd op de vierde plaats van wereldwijd interessantste tramlijnen, vanwege de mooie tunnels. Het duurt 32 minuten om van het ene eind naar het andere eind te reizen.

Zwem in de Volga

De zomers in Rusland kunnen ook best warm zijn en ook in 2018 zullen voetbalfans kunnen zwemmen in de Rivier de Volga. Rondom de speelstad is wel 100 km aan zandstrand, waardoor het voor iedereen genoeg ruimte biedt om te zonnen.

Volgograd heeft de grootste haven voor cruises en als je het goed plant, kun je ook de andere speelsteden van het WK 2018 aandoen: Samara, Volgograd en Rostov aan de Don.

Ook rondom de stad is veel te doen voor toeristen tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal. Net buiten de stad komen de rivier de Volga en de Akhtuba samen. Hier is een natuurpark met zeer veel vreemde vogels en het is een populaire visplaats. Ook voor de actieve voetbalfans zijn er diverse watersportmogelijkheden.

Ontdek Volgograd's eigen Dode Zee of berijdt een kameel

Lake Elton, het grootste zoutmeer in Europa, is buiten de speelstad gelegen. Het is niet mogelijk om in dit meer te zwemmen, want in de zomer van 2018 droogt het meer helemaal op. Er zijn in de buurt echter wel gezondsheids kuuroorden, waar bezoekers een mineraal-zout behandeling en modderbaden kunnen ondergaan. Ook is er een park waar je kameel kunt rijden. Het enige nadeel is dat het meer ongeveer 177 km hemelsbreed is, terwijl je via de weg 380 km moet rijden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-11-2016 | Bijgewerkt op: 21-11-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust