WK 2018 NIEUWS

WK lied van Belgie wordt geschreven door vrouwonvriendelijke rapper - nieuws

RSS

Het WK lied van België voor het kampioenschap in Rusland wordt geschreven door rapper Damso, maar er is forse kritiek op zijn vrouwonvriendelijke teksten. Voetbalbond KBVB staat onder druk om toch voor een andere artiest te kiezen, maar is vastberaden dat niet te doen

Beluister de teksten van rapper Damso

Verschillende sponsoren en de Vrouwenraad hebben protest aangetekend tegen de aanstellen van de rapper om een lied voor de Rode Duivels te schrijven. De Vrouwenraad heeft een open brief geschreven aan Adidas, BMW, Coca-Cola en ING om zich tegen het besluit te keren en noemt het een 'ondoordachte en zeer spijtige keuze'.

In de ogen van de tegenstanders geeft de Belgische voetbalbond een verkeerd voorbeeld en een signaal dat seksisme wel toegestaan is. De teksten van rapper Damso staan namelijk 'bol van afkeer, minachting en verbaal geweld tegenover vrouwen'.

De rapper werd vorig jaar november al benaderd door de KBVB, maar nu pas komen sponsoren in actie tegen zijn aanstelling. Zowel supermarktketen Carrefour als AB InBev geven aan dat zij mannen en vrouwen gelijk willen behandelen, en zij gaan ervan uit dat de Belgische voetbalbond deze waarden ook heeft.

Zelfs de politiek bemoeit zich met de kwestie. 'Als voetbalbond heb je meer dan een voorbeeldfunctie en je kiest dus iemand die bepaalde waarde uitstraalt', zei vicepremier Alexander de Croo. 

De KBVB laat sinds 2014 in samenwerking met een platenmaatschappij een lied voor het Wereld Kampioenschap maken, en voor 2018 is Damso verkozen. De rapper is volgens de voetbalbond een voorbeeld van integratie en de KBVB is dan ook niet van plan om mee te gaan met deze journalistieke hype.

Lees de teksten van rapper Damso en oordeel zelf:
“Ik ga achteruit om je beter van achteren te pakken, slet.
Ik zit in de put als ik uit je reet kom
Ze pijpt niet zo goed, heeft geen diepe keel
Franse hip-hop, ik schiet op de tieten
Slet, hou je bek, voor de prijs van één geef ik je twee vingers
Hey, hoer, waar zijn we?
Ik neuk je als een hond ook al draag je een hoofddoek.”

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 07-03-2018 | Bijgewerkt op: 07-03-2018 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 02-03-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust