WK 2018 NIEUWS

Wolf is de WK 2018 mascotte en zijn naam is Zabivaka - nieuws

RSS

De wolf is verkozen tot mascotte van het WK 2018 en zijn naam is Zabivaka. De naam Zabivaka staat in het Russisch voor zoiets als 'degene die scoort'. Deze mascotte straalt plezier en vertrouwen uit en is erg charmant. In een live uitzending op 21 oktober 2016 werd de wolf door het Russische publiek verkozen tot winnaar van de contest. Ontwerpster Ekaterina Bocharova heeft met een ruime meerderheid van 53% van de stemmen gewonnen van de tijger (27%) en de kat (20%). Op FIFA.com werd meer dan een miljoen keer gestemd.

De wolf is de jongste speler in je team, maar niemand is sneller, slimmer of beter met een voetbal. De talenten van de mascotte dragen bijna altijd bij aan de overwinning van het team. Zabivaka is charmant, geeft vertrouwen en is sociaal. Hij droomde er altijd al van om een voetbalster te worden. Uiteraard is voetbal zijn favoriete tijdsverdrijf, waarbij hij een eerlijke speler is met respect voor de tegenstanders. De wolf is altijd grappig, als een joker in een kaartenpak, en weet hoe hij mensen aan het lachen moet krijgen. Tijdens het voetballen draagt de mascotte een sportbril, waarvan hij gelooft dat het hem speciale krachten geeft op het veld.

Om te komen tot de uiteindelijke officiële FIFA WK 2018 mascotte werden de kinderen gevraagd naar hun favoriete karaktereigenschappen en attributen van een mascotte. Gebaseerd op deze ideeën dienden studenten diverse ontwerpen in, waaruit nu het publiek de wolf als winnaar heeft gekozen. Het hele project van begin tot eind heeft maar liefst 18 maanden geduurd en men is bij de FIFA extreem blij met het resultaat van dit project. De Russische bevolking heeft hiermee getoond hoe creatief ze zijn en hoe sterk hun toewijding aan een succesvol WK 2018 is.

Zabivaka zal een enorme hit worden onder de voetbalfans van het Wereld Kampioenschap voetbal. De rol van de mascotte gaat echter verder dan alleen de fans entertainen. De mascotte moet mensen van over de hele wereld samenbrengen en meer mensen betrekken bij de voetbalsport. Zabivaka zal mensen uitnodigen om naar de stadions te komen voor een onvergetelijke ervaring. Doordat miljoenen Russen betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het karakter, is het draagvlak erg groot en wordt de mascotte door iedereen omarmt.

Naast de drie finalisten, de wolf, de kat en de tijger, verscheen tijdens de Channel 1-show de Braziliaanse legende en tweevoudig wereldkampioen Ronaldo.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-10-2016 | Bijgewerkt op: 22-10-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust