WK 2018 NIEUWS

Kaliningrad is de meest westelijk gelegen speelstad van het WK 2018 - nieuws

RSS

In de zomer van 2018 verwacht Kaliningrad een grote hoeveelheid voetbalfans uit West-Europa. De speelstad is namelijk de meest westelijk gelegen stad waarin wedstrijden tijdens het WK voetbal gespeeld zullen worden.

Kaliningrad ligt aan de Baltische kust, waardoor fans uit Polen en Duitsland de stad al bereiken door een paar uur met de auto te rijden. Om alle gasten tijdens het Wereld Kampioenschap in 2018 een comfortabel en memorabel verblijf in Rusland te gunnen, moeten alle infrastructuur voor aanvang van het toernooi gereed zijn.

De infrastructuur in speelstad Kaliningrad was het belangrijkste onderwerp van de bespreking. Hoge heren van de Russische overheid en van het Local Organising Committee (LOC) waren onlangs in de stad aanwezig. Igor Shuvalov, minister, bezocht Kaliningrad samen met onder andere Vitaly Mutko, voorzitter van het LOC, en CEO Alesey Sorokin.

De inspectie van de infrastructuur begon in Khrabrovo Airport, waar een nieuwe passagiersterminal gebouwd wordt in aanloop naar het WK 2018 in Rusland. De verwachting is dat deze terminal eind 2017 klaar is. Men is momenteel bezig met het moderniseren van de take-off en de landings strip.

Een belangrijke tussenstop van de zware delegatie was het Kaliningrad Stadion op Oktyabrsky Island in het centrum van de stad. Gedurende de inspectie van het in aanbouw zijnde stadion, schetste Shuvalov de belangrijke rol van het voetbalstadion voor de stad Kaliningrad. Het stadion geeft de stad de mogelijkheid om te veranderen richting de toekomst.

Tegelijk met de bouw van het Kaliningrad Stadion worden diverse bruggen en andere verkeersknooppunten aangelegd om het eiland met de rest van de speelstad te verbinden. Het stadion zal een capaciteit van 35.000 zitplaatsen krijgen en de bouw zal eind 2017 klaar zijn. De funderingen zijn gelegd en de metalen constructies zijn momenteel gereed.

De delegatie bezocht ook het belangrijkste kruispunt, vlak naast de House of Soviets. Op die plaats zal het Fan Fest gehouden worden tijdens het WK 2018. In het verleden werden vaker grote culturele evenementen georganiseerd op die plek, aangezien het plein eenvoudig bereikbaar is met het openbaar vervoer. Er zijn plannen om in 2018 een shuttle-bus te laten rijden vanaf het vliegveld naar het Fan Fest. Voetbalfans zullen de wedstrijden live kunnen kijken op een groot scherm.

Ter voorbereiding op de gasten van het WK 2018 zijn er 5 nieuwe hotels gebouwd in Kaliningrad. Hierdoor is de capaciteit van de hotels in de stad flink uitgebreid. De delegatie gaf aan geen enkele twijfel te hebben omtrent de voortgang van de voorbereidingen van de speelstad voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-07-2016 | Bijgewerkt op: 16-07-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust