WK2018 SPEELSTEDEN - KALININGRAD

WK2018 speelsteden - Kaliningrad

Kaliningrad is één van de WK2018 speelsteden en heeft 420.480 inwoners. De stad ligt tussen Polen en Litouwen en was tot 1945 deel van Duitsland. Kaliningrad ligt aan de Oostzee en aan de rivier de Pregel. Daarmee is de stad een belangrijk knooppunt van waterwegen. Daarnaast heeft de stad een eigen luchthaven. De stad is vernoemd naar de communistische leider Michail Kalinin. In deze WK2018 speelstad staat het voetbalstadion Kaliningrad Stadion.

Toeristen hebben de mogelijkheid om in Kaliningrad diverse museau, theaters, een opera, ballet en een dierentuin te bezoeken. Het centrum bestaat uit grote parken en brede straten. Her en der staan grote standbeelden en monumenten. De gemiddelde temperatuur varieert van 22,1 graden in de zomer tot ongeveer -30 graden in de winter.

Kaliningrad werd al in 1255 gesticht als burcht van de ridders van de Duitse Orde. In 1286 werd Kaliningrad officieel een stad. In 2005 werd tijdens het 750-jarig bestaan de oude stadspoorten gerestaureerd.

In Kaliningrad bestaat veel corruptie, vooral onder ambtenaren. Ook is de Russische maffia aanwezig met drugshandel en prostitutie. Hierdoor zijn er veel zwervers en verslaafden. Door de zware industrie in de stad, is de gezondheid erg laag.

Ambassadeurs

Ambassadeurs van de WK 2018 speelsteden moeten verschillende zaken promoten, zoals gezonde levensstijl, het landschap en cultuur van de stad populairder maken en uiteraard het voetbaltoernooi promoten. Er zijn 19 ambassadeurs van speelsteden, waaronder Natalia Ischenko (zwemmer, Olympisch kampioen) voor Kaliningrad.

Rondleidingen in het Engels

Gratis rondleidingen in het Engels worden aangeboden aan toeristen en voetbalfans in speelstad Kaliningrad. Hierdoor kunnen fans in begrijpelijke taal de stad verkennen in aanloop naar het WK voetbal 2018.

In Kaliningrad zullen deze rondleidingen lopend worden aangeboden. Toeristen en voetbalfans spreken veelal wel de Engelse taal, zodat zij zich meer thuis zullen gaan voelen tijdens het WK 2018 in Rusland. De rondleidingen zijn speciaal voor buitenlanders in Kaliningrad opgezet door professionele gidsen met hulp van de regionale overheid. Men gelooft dat deze service een toevoeging zal zijn aan het aantrekken van meer toeristen.

De rondleidingen zullen elke vrijdag om 10:00uur worden aangeboden. Het verzamelpunt is Tsentralnaya Square, vlakbij de House of Soviets. De gehele rondleiding zal 3 tot 4 uur duren. Onder begeleiding van een professionele gids zullen toeristen en voetbalsupporters inzicht krijgen in het centrale deel van de speelstad. Ook zullen zij fascinerende verhalen over de geschiedenis van Kaliningrad te horen krijgen.

Kaliningrad is de meest westelijk gelegen speelstad van het WK 2018

In de zomer van 2018 verwacht Kaliningrad een grote hoeveelheid voetbalfans uit West-Europa. De speelstad is namelijk de meest westelijk gelegen stad waarin wedstrijden tijdens het WK voetbal gespeeld zullen worden.

Kaliningrad ligt aan de Baltische kust, waardoor fans uit Polen en Duitsland de stad al bereiken door een paar uur met de auto te rijden. Om alle gasten tijdens het Wereld Kampioenschap in 2018 een comfortabel en memorabel verblijf in Rusland te gunnen, moeten alle infrastructuur voor aanvang van het toernooi gereed zijn.

De infrastructuur in speelstad Kaliningrad was het belangrijkste onderwerp van de bespreking. Hoge heren van de Russische overheid en van het Local Organising Committee (LOC) waren onlangs in de stad aanwezig. Igor Shuvalov, minister, bezocht Kaliningrad samen met onder andere Vitaly Mutko, voorzitter van het LOC, en CEO Alesey Sorokin.

De inspectie van de infrastructuur begon in Khrabrovo Airport, waar een nieuwe passagiersterminal gebouwd wordt in aanloop naar het WK 2018 in Rusland. De verwachting is dat deze terminal eind 2017 klaar is. Men is momenteel bezig met het moderniseren van de take-off en de landings strip.

Een belangrijke tussenstop van de zware delegatie was het Kaliningrad Stadion op Oktyabrsky Island in het centrum van de stad. Gedurende de inspectie van het in aanbouw zijnde stadion, schetste Shuvalov de belangrijke rol van het voetbalstadion voor de stad Kaliningrad. Het stadion geeft de stad de mogelijkheid om te veranderen richting de toekomst.

Tegelijk met de bouw van het Kaliningrad Stadion worden diverse bruggen en andere verkeersknooppunten aangelegd om het eiland met de rest van de speelstad te verbinden. Het stadion zal een capaciteit van 35.000 zitplaatsen krijgen en de bouw zal eind 2017 klaar zijn. De funderingen zijn gelegd en de metalen constructies zijn momenteel gereed.

De delegatie bezocht ook het belangrijkste kruispunt, vlak naast de House of Soviets. Op die plaats zal het Fan Fest gehouden worden tijdens het WK 2018. In het verleden werden vaker grote culturele evenementen georganiseerd op die plek, aangezien het plein eenvoudig bereikbaar is met het openbaar vervoer. Er zijn plannen om in 2018 een shuttle-bus te laten rijden vanaf het vliegveld naar het Fan Fest. Voetbalfans zullen de wedstrijden live kunnen kijken op een groot scherm.

Ter voorbereiding op de gasten van het WK 2018 zijn er 5 nieuwe hotels gebouwd in Kaliningrad. Hierdoor is de capaciteit van de hotels in de stad flink uitgebreid. De delegatie gaf aan geen enkele twijfel te hebben omtrent de voortgang van de voorbereidingen van de speelstad voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018.

WK2018 speelsteden - overige speelsteden

In Rusland zijn de volgende WK2018 speelsteden:

WK2018 afbeelding - Kaliningrad

De Baltische Zee, Dansende Bos en Konigsberg Kathedraal zijn slechts een deel van het prachtige landschap van Kaliningrad.

WK2018 poster - Kaliningrad

De zonnesteen als voetbal, een stad omgeven door water (de voetballer) en een skyline van de meest iconische gebouwen.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

13-08-2017 - Voetbalvelden worden gelegd in 7 stadions van het WK 2018 »
09-07-2017 - De World Cup Thropy Tour bezoekt 24 steden en reist 60000km »
30-01-2017 - 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland »
21-09-2016 - In september 2016 worden alle WK 2018 stadions en speelsteden beoordeeld »
07-09-2016 - Het Nizhny Novgorod Stadion wordt gebruikt als een sportcentrum na het WK 2018 »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust