WK2018 - ACCOMMODATIES

WK 2018 hotels en accommodaties

De teambasissen van alle 32 landen die deelnemen aan het WK 2018 zijn bekend gemaakt door de FIFA. De Rode Duivels verblijven in de regio van Moskou, in het Moscow Country Club Hotel.

Het basiskamp (Team Base Camp) zal dienen als hoofdkwartier gedurende het voetbaltoernooi. Alle locaties bevatten een hotel en trainingsfaciliteiten op korte afstand van elkaar. Elk kamp is maximaal één uur rijden vanaf een vliegveld, waar een gemiddeld vliegtuig mag landen. Totaal werden 123 bezoeken gebracht door delegaties van de verschillende landen om hun ideale uitgangsbasis te selecteren.

Gedurende de groepswedstrijden zullen alle landen verblijven in hun hotel en trainen op het naastgelegen trainingsveld. Van daar uit zullen de spelers reizen naar de speelsteden, waar ze zullen overnachten in een speciaal spelershotel in de speelstad (Venue Specific Team Hotel). Ook kunnen ze ter plaatse trainen (op de Venue Specific Training Site). In principe overnachten de teams de nacht voor en na de wedstrijd in de speelstad.

Tijdens de knock-out fase van het Wereld Kampioenschap hebben de teams de mogelijkheid om in hun basiskamp te blijven of te verplaatsen naar de volgende speelstad, afhankelijk van de reisafstand.

Alle teams worden verwacht minstens 5 dagen voor hun eerste wedstrijd aangekomen te zijn in hun hotel. Vervolgens zijn ze verplicht om alleen te training op het daarvoor aangewezen trainingsveld vlakbij het hotel. 

De WK 2018 accommodaties staan in een online brochure die de FIFA op 25 juli 2015 beschikbaar heeft gesteld. 60 accommodaties zijn aangewezen voor de 32 landen die zich kwalificeren voor het voetbaltoernooi. De brochure is mede door gastland Rusland opgesteld. De keuze uit accommodaties is enorm, want ze liggen verspreid over het gehele Europese deel van Rusland. De geografische spreiding van de accommodaties dekt het hele gebied waarin het toernooi plaatsvindt. Totaal zijn er 113 trainingsvelden in Rusland beschikbaar voor het WK 2018.

De brochure is de eerste brochure met accommodaties die geheel in digitale vorm online is gepubliceerd door de FIFA. Het online aanbieden van de brochure heeft vele voordelen. Landen kunnen rustig zoeken naar de meest geschikte accommodatie. Accommodaties vergelijken is namelijk een stuk eenvoudiger dan vanuit een papieren brochure. Landen kunnen ook gebruik maken van de zoekfilters.

Toeristische informatie over Rusland

De toeristische informatie over Rusland is gebundeld op één website www.welcome2018.com. Deze website is het gezicht van Rusland naar de buitenwereld en biedt een betrouwbare en informatieve gids voor voetbalfans en toeristen van over de hele wereld. Iedere toerist die de website bezoekt kan hun reis door Rusland eenvoudig plannen. Er wordt informatie verstrekt over alle speelsteden, zoals transport, hotels, infrastructuur en interessante bezienswaardigheden.

De toeristische informatie laat zien dat elke speelstad uniek is in zijn eigen geschiedenis, landschapskenmerken, prachtige natuur en comfortabele omstandigheden voor toeristen. Toeristen hebben toegang tot reisgidsen, nieuws, verslagen en algemene informatie over de steden. De taal van de informatie is Engels en Russisch.

Totaal zijn er ongeveer 15.000 foto's genomen van verschillende speelsteden. Er zijn ongeveer 4.000 feiten op papier gezet en er zijn 35 toeristische routes uitgezet voor alle 11 speelsteden.

Hotels

Rusland heeft voldoende hotels beschikbaar in de speelsteden voor de teams van de deelnemende landen aan het WK2018. Ook zijn er voldoende trainingsmogelijkheden, waarbij er ook achter gesloten deuren getraind moet kunnen worden. Rusland heeft 100.000 kamers beschikbaar gesteld voor de deelnemende landen. Dit is meer dan de 60.000 kamers volgens de voorwaarden van de FIFA. De kamers zijn beschikbaar in alle WK2018 speelsteden en hebben 3 tot 5 sterren. Wel moet er nog wel geïnvesteerd worden in een aantal hotels. Ook de hoofdkantoren van de FIFA tijdens het WK2018 worden gevestigd in luxe hotels die voldoen aan de strenge voorwaarden van de FIFA.

Infrastructuur

De infrastructuur in Rusland kan een knelpunt vormen tijdens het WK2018. Aangezien Rusland een zeer groot land is en de speelsteden door het hele land verspreid zijn, moeten bezoekers veel reizen. Er rijden echter niet naar alle speelsteden sneltreinen, waardoor het druk kan worden bij de luchtvaart. De luchthavens en vliegtuigen moeten flinke verbeteringen en upgrades ondergaan, zodat men tijdens het WK2018 alle bezoekers goed kan vervoeren naar alle speelsteden. Ook moeten de luchthavens de internationale vluchten van bezoekers aan kunnen, terwijl op dit moment lang niet alle luchthavens buiten Rusland vliegen.

In sommige speelsteden in Rusland moet de informatie en communicatie infrastructuur flink verbeterd worden, om te voldoen aan alle voorwaarden van het WK2018. Alle media moeten namelijk toegang hebben tot alle informatie en zij moeten deze snel kunnen verspreiden. De internationale standaarden voor veiligheid en beveiliging zijn in de Russische speelsteden wel op pijl, evenals het niveau van gezondheid en medische service.

Er zijn 3 trainingsvelden per speelstad, dus 36 accommodaties

De FIFA heeft een lijst goedgekeurd met trainingsaccommodaties voor het WK 2018 in Rusland. Deze lijst is door de Local Organising Committee (LOC) opgezet. Op deze lijst staan 36 accommodaties in 11 speelsteden, wat neer komt op 3 accommodaties per speelstad. De accommodaties zijn beschikbaar voor trainingssessies van de nationale teams die deelnemen aan het WK 2018 in Rusland.

De accommodaties moeten voldoen aan een aantal voorwaarden, zodat de landenteams optimaal kunnen trainen. De belangrijkste voorwaarde is dat er hoge kwaliteit natuurgras moet liggen, in overeenstemming met de internationale standaarden. Ook moet er een perscentrum zijn voor tenminste 100 personen. Uiteraard moeten er kleedruimten zijn en moet er ruimte zijn voor minstens 500 toeschouwers.

Alle 36 trainingsaccommodaties zijn toegevoegd aan het infrastructuurprogramma in Rusland. 10 van de accommodaties worden nieuw gebouwd, terwijl de overige 26 gerenoveerd worden. De deadline is 1 mei 2018.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 24-09-2022 | Door: Patrick

Reageer op de WK accommodaties
Gerelateerd WK 2018 nieuws

09-02-2018 - De 32 spelershotels zijn bekend, de Rode Duivels verblijven in het Moscow Country Club Hotel »
12-08-2016 - Jekaterinenburg haalt deadlines en bouwt een Fan Fest voor het WK 2018 »
01-02-2016 - Er zijn 3 trainingsvelden per speelstad, dus 36 accommodaties voor het WK 2018 in Rusland »


© 25-09-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust