WK 2018 - RELLEN

WK 2018 rellen en hooligans

Hooligans in Rusland gaan weer rellen tijdens het WK 2018. De hooligans hebben Engelse voetbalfans gewaarschuwd voor het 'feest van geweld'. Ook tijdens het EK 2016 in Frankrijk brachten hooligans forse schade toe aan de binnensteden. 

Tijdens het EK 2016 gingen Engelse en Russische hooligans met elkaar op de vuist in Marseille. Hierdoor raakten meerdere mensen gewond, waarvan er 2 zelfs in coma raakten. De BBC heeft onlangs een documentaire uitgezonden, genaamd Russia's Hooligan Army, waarin de hooligans zeggen dat de rellen in Frankrijk slechts een voorproefje waren. Bekijk de documentaire hieronder.

In een interview, waarbij de hooligans maskers op hadden, vertelde één van hen dat zij de Engelsen zien als de voorvaders van het hooliganisme en dat zij klappen krijgen zodra ze in Rusland aankomen. De hooligans zijn geen simpele voetbalfans, maar getrainde vechters. Er worden zelfs bijeenkomsten en trainingen georganiseerd, puur om tijdens voetbalwedstrijden te kunnen knokken. 

De haat tussen Engeland en Rusland is erg groot. De leider van de hooligans uit Oeral is van plan de Engelsen te kleineren tijdens het WK 2018. Het doel van de leider is om het beeld van de Russen te veranderen. Vroeger dacht men aan wodka, volksmuziek en bontlaarzen. Nu worden Russen gezien als sterke mensen die nergens bang voor zijn.

Door het geweld van Rusland op het EK 2016 diende de UEFA een officiële klacht in. Vervolgens hebben 14 Europese landen, waaronder Rusland, een overeenkomst gesloten om het geweld tijdens voetbalwedstrijden te stoppen. Onderdeel van de overeenkomst is een betere informatieuitwisseling.

Er is zelfs een theorie dat de Russische overheid achter de rellen zit. Toch heeft Poetin belooft dat er extra veiligheidsdiensten ingezet zullen worden tijdens het WK voetbal in 2018. Hooligans die bij de politie bekend zijn, zullen extra in de gaten gehouden worden.

Een politicus uit Rusland wil een sport maken van rellen

Een politicus uit Rusland wil een sport maken van rellen. Igor Lebedev is lid van de Russische voetbalbond en de organisatie van het WK 2018. Het lijkt hem een goed plan om een sport te maken van hooliganisme.

De nieuwe sport zal de naam 'Draka' krijgen, wat 'gevecht' betekent in het Russisch. Lebedev heeft al regels opgesteld, waarbij 20 hooligans tegen elkaar mogen vechten zonder wapens te gebruiken. 

Tijdens het EK 2016 in Frankrijk misdroegen Russische hooligans zich voor en na de wedstrijden. De Russische politicus moedigde deze rellen echter aan. 'Hou dit vast', zei Lebedev na rellen tegen Engelse voetbalsupporters. 

Volgens Lebedev en zijn oppositiepartij kan Rusland een voorbeeldfunctie vervullen voor de nieuwe sport. Door de rellen tussen hooligans te organiseren, wil hij voorkomen dat zij tijdens voetbalwedstrijden op de vuist gaan. De hooligans kunnen op deze manier hun agressie kwijt op een afgesproken tijdstip.

Onlangs hebben Russische hooligans gewaarschuwd voor het 'feest van geweld' tijdens het WK 2018. In een interview, waarbij de hooligans maskers op hadden, vertelde één van hen dat zij de Engelsen zien als de voorvaders van het hooliganisme en dat zij klappen krijgen zodra ze in Rusland aankomen. De hooligans zijn geen simpele voetbalfans, maar getrainde vechters. Er worden zelfs bijeenkomsten en trainingen georganiseerd, puur om tijdens voetbalwedstrijden te kunnen knokken. 

Voetbalfans krijgen een speciale id kaart voor het WK 2018

Voetbalfans krijgen een speciale id-kaart voor het WK 2018 in Rusland. Deze kaart hebben de fans nodig om wedstrijden van het WK voetbal te kijken. Hiermee hoopt de organisatie te voorkomen dat hooligans gaan rellen tijdens het voetbaltoernooi.

Vorige maand gaf Gianni Infantino aan dat hij niet bang was voor de Russische hooligans. De hooligans hebben Engelse voetbalfans gewaarschuwd voor het 'feest van geweld'. Ook tijdens het EK 2016 in Frankrijk brachten hooligans forse schade toe aan de binnensteden. 

Nu heeft de FIFA toch besloten maatregelen te treffen om geweld te voorkomen tijdens het WK 2018. De overheid van Rusland moet zelf zorg dragen voor de invoering van de speciale id-kaart voor voetbalfans. Deze kaart is geldig als visum om het land binnen te komen.

De FIFA wil van het WK 2018 één groot feest maken, op een andere manier dan de hooligans bedoelen. Voetbalfans uit alle delen van de wereld moeten zich veilig kunnen voelen en deel kunnen nemen aan het voetbalfeest. 

De Confederations Cup vindt plaats in 2017 in Rusland en is de eerste test met de nieuwe id-kaart. Het WK voetbal wordt gehouden tussen 14 juni en 15 juli 2018.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op de rellen tijdens het WK 2018
Gerelateerd WK 2018 nieuws

07-03-2017 - Een politicus uit Rusland wil een sport maken van rellen »
04-03-2017 - Voetbalfans krijgen een speciale id kaart voor het WK 2018 »
17-02-2017 - Hooligans in Rusland gaan weer rellen tijdens het WK 2018 »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust