WK2018 - SHIRT

WK2018 shirt

Het WK2018 shirt is in samenwerking met kledingsponsor Nike en de KNVB maandag 21 maart 2016 gepresenteerd. Het op duurzame wijze geproduceerde thuistenue is oranje met een blauw accent, het uittenue bestaat uit een donkere en een lichte tint van nassablauw.

Nike en de KNVB wilden dat de nieuwe tenues dapperheid, leiderschap en loyaliteit uitstralen. Aan de binnenkant van de kraag staat 'Nederland', de woorden 'Oranje' en 'Leeuwen' prijken op de rand van de mouwen. Aan de binnenkant van het shirt staat het ronde KNVB-logo ter ere van de oprichting van de bond in 1889.

"Spelen voor je land is het hoogtepunt voor een voetballer en ik vind het nieuwe tenue en waar het voor staat geweldig. We zijn klaar om te vechten voor het shirt en te laten zien dat we de strijd aan kunnen gaan met de beste teams ter wereld", zegt Riechedly Bazoer in een persbericht over het nieuwe WK2018 shirt. "Het nieuwe tenue ziet er fantastisch uit en we doen alles wat we kunnen om onze kwaliteiten te laten zien als we het voor de eerste keer dragen tegen Frankrijk op 25 maart 2016."

Voorwaarden voor het WK2018 shirt

Het tonen van politieke, religieuze of persoonlijke boodschappen of slogans is verboden in elke taal. Het gaat om boodschappen op de gehele uitrusting, zoals tassen, trainingspakken, wedstrijdtenue of op het lichaam. Eveneens zijn commerciële boodschappen verboden tijdens evenementen van de FIFA. Lokale reclame in stadions moet dus ook worden afgeplakt. Elke speler moet op de voor- en achterkant van het shirt een nummer dragen tussen 1 en 23. Het is niet verplicht om tijdens de kwalificatieronden de spelersnaam achterop het shirt te tonen.

Elk land moet beschikken over 2 verschillende tenue's, namelijk een licht en een donker gekleurd tenue. Het tenue bestaat uit een shirt, een broek en een paar sokken. Daarnaast moet elk land beschikken over 3 verschillende tenue's voor keepers. Deze tenue's moeten onderling verschillen van kleur, maar ook verschillen van de kleuren van de tenue's van de veldspelers. Wanneer landen ongeveer dezelfde kleuren dragen, dan moet het thuisspelende team hun officiële shirt dragen, terwijl het uitspelende team de reserveshirten aan moet doen.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-03-2018 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-11-2017 - Dit is de officiele poster van het WK 2018 in Rusland »
28-02-2016 - WK mascottes bestaan als sinds het WK 1966 in Engeland, de eerste mascotte was Willy »