WK2018 - SHIRT

WK2018 shirt

Het nieuwe uit- en thuisshirt van het Nederlands Elftal is in samenwerking met kledingsponsor Nike en de KNVB 31 mei 2018 gepresenteerd. Het nieuwe tenue past bij de nieuwe start die Oranje maakt onder bondscoach Ronald Koeman. Tijdens de oefeninterland Slowakije - Nederland wordt het tenue voor het eerst gedragen. Ook het nationale vrouwenelftal heeft een eigen badge en zal het tenue voor het eerst tonen tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd Noord-Ierland - Nederland.

De strepen zijn ontworpen door Nike in het kader van Aeroswift. De shirts zijn van 100% polyester en hebben de Nike Dri Fit technologie, waardoor de voetballers optimaal kunnen presteren. Deze technologie zorgt namelijk voor ventilatie, verkoeling en afvoer van vocht. Op de borst prijkt de zwarte leeuw van de KNVB en het zwarte logo van Nike.

Ook de details van het t-shirt zijn kenmerkend. In de nek is een stip en een kroon afgedrukt, als verwijzing naar het Nederlandse koningshuis. De stip en de kroon hebben de kleur zwart op het thuisshirt en zijn oranje op het uitshirt. Op de achterkant is de Hollandse leeuw ook verwerkt in de stof.

Thuisshirt van het Nederlands Elftal

Het thuisshirt van Oranje is vanzelfspreken oranje, evenals de sokken. De voetbalbroek is wit van kleur en op de mouwen staan flitsende strepen.

Uitshirt van het Nederlands Elftal

Het uitshirt van Oranje heeft meerdere blauwe strepen. Het uittenue is een verwijzing naar de kleding die het Nederlands Elftal droeg tijdens het gewonnen Europees Kampioenschap in 1988.

Voorwaarden voor het WK2018 shirt

Het tonen van politieke, religieuze of persoonlijke boodschappen of slogans is verboden in elke taal. Het gaat om boodschappen op de gehele uitrusting, zoals tassen, trainingspakken, wedstrijdtenue of op het lichaam. Eveneens zijn commerciële boodschappen verboden tijdens evenementen van de FIFA. Lokale reclame in stadions moet dus ook worden afgeplakt. Elke speler moet op de voor- en achterkant van het shirt een nummer dragen tussen 1 en 23. Het is niet verplicht om tijdens de kwalificatieronden de spelersnaam achterop het shirt te tonen.

Elk land moet beschikken over 2 verschillende tenue's, namelijk een licht en een donker gekleurd tenue. Het tenue bestaat uit een shirt, een broek en een paar sokken. Daarnaast moet elk land beschikken over 3 verschillende tenue's voor keepers. Deze tenue's moeten onderling verschillen van kleur, maar ook verschillen van de kleuren van de tenue's van de veldspelers. Wanneer landen ongeveer dezelfde kleuren dragen, dan moet het thuisspelende team hun officiële shirt dragen, terwijl het uitspelende team de reserveshirten aan moet doen.

Gepubliceerd op: 07-05-2018 | Bijgewerkt op: 24-09-2022 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

07-05-2018 - Dit is het nieuwe uit en thuisshirt van het Nederlands Elftal »
29-11-2017 - Dit is de officiele poster van het WK 2018 in Rusland »
28-02-2016 - WK mascottes bestaan als sinds het WK 1966 in Engeland, de eerste mascotte was Willy »


© 25-09-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust