WK 2018 - SLOGAN

WK 2018 slogan

De WK 2018 slogan wordt bedacht door voetbalfans die meedoen aan de prijsvraag van de FIFA. De organisatie geeft namelijk 32 reizen naar het Wereld Kampioenschap voetbal weg voor diegenen die de mooiste slogan bedenken. De prijsvraag is een sponsoractie van Hyundai, onder de naam 'Be There With Hyundai'.

Hyundai geeft de fans de kans om hun passie voor hun favoriete nationale team te uiten en te delen met de wereld. Daarbij maak je ook nog eens kans op een reis naar 's wereld grootste voetbalevenement.

De slogan vormt samen met het logo en de mascotte inspirerende elementen die samen het verhaal van het WK2018 in Rusland vertellen.

Teamslogan op de spelersbussen

De 32 winnende slogans worden geschilderd op de spelersbussen van elk deelnemend land. Hierdoor wordt je slogan gezien door topvoetballers én voetbalfans uit de hele wereld!

Om deel te nemen aan de contest moet je je slogan invullen in het deelnameformulier van de FIFA. De organisatie zal de meest creatieve, emotionele en positieve zin selecteren. Je idee moet het waard zijn om op de spelersbus getoond te worden op het grootste sportevenement ter wereld. Je kan zo vaak mee doen als je wilt.

Zodra de wedstrijd is geëindigd, zal de FIFA een lijst presenteren van de finalisten voor elk van de 32 landen. Het publiek mag vervolgens stemmen, waardoor iedere voetbalfan invloed heeft op de winnende slogans.

Tijdschema:

  • 4 december 2017: opening wedstrijd
  • 28 februari 2018: einde wedstrijd
  • 16 april 2018: opening publieke stemming
  • 4 mei 2018: einde publieke stemming
  • 14 mei 2018: bekendmaking winnaars

Slogan van de winnende campagne

Rusland heeft de organisatie van het Wereld Kampioenschap 2018 gewonnen door de campagne met de slogan 'Ready to inspire'. Hiermee wilde het gastland aangeven dat het goed is om de toekomstige generatie te inspireren en te motiveren. Nederland en België deden een gezamenlijk bod met de spreuk 'Together for great goals'.

Slogan van de loting

De zin 'Where the stars align' is verkozen tot slogan voor de loting op 1 december 2017 in Moskou. Deze zin verwijst niet alleen naar de beste voetballanden van de wereld, maar ook naar de perfect georganiseerde weg richting het toernooi.

De slogan 'Where the stars align' past goed bij de bedoeling van dit historische moment. De loting is een essentiele ceremonie in de voorbereiding van het Wereld Kampioenschap in Rusland. Voetbalfans kunnen niet wachten totdat ze hun land in actie zien, en de spelers weten vanaf dit moment tegen wie ze moeten strijden voor een plaats in de finale om de felbegeerde beker.

Andere elementen van het WK 2018

De slogan is één van de elementen van het WK 2018, als onderdeel van een compleet thema. Andere leuke elementen die het toernooi aantrekkelijk maken zijn:

Slogans van het WK voetbal

De FIFA is pas sinds 2006 begonnen met het gebruik van spreuken voor het voetbaltoernooi. De slogans bevatten vaak een boodschap, waarin voetbalfans worden opgeroepen iets positiefs te doen.

Slogan WK 2006

Land: Duitsland

Slogan: A time to make friends

Omschrijving: deze slogan is bedacht door de Oostenrijker André Heller en is gepresenteerd op 19 november 2002 in het Stadion Gelsenkirchen. De spreuk is bedoelt om de Duitse gastvrijheid tijdens het WK voetbal te uiten.

Slogan spelersbus: Oranje op weg naar goud

Slogan WK 2010

Land: Zuid-Afrika

Slogan: Ke Nako: vier de Afrikaanse natuur

Omschrijving: Ke Nako is vertaald vanuit het Zuid-Afrikaans 'het is tijd'. De organisatie bedoelt daarmee dat het tijd is om het Afrikaanse continent positiever te gaan bekijken. De toevoeging om de natuur te vieren is bedoelt om veel toeristen te lokken naar de prachtige natuur met wilde dieren.

Slogan spelersbus: op de spelersbus van Oranje stond 'Let niet op de grote 5, maar op de Oranje 11'. De grote vijf zijn de olifant, buffel, luipaard, neushoorn en de leeuw.

Slogan WK 2014

Land: Brazilië

Slogan: All in one rhythm

Omschrijving: ritme moet de voetbalfans verenigen tijdens een levendig en kleurvol voetbalfeest in Brazilië. De slogan, die in mei 2012 in Rio de Janeiro gepresenteerd werd, betekent dat het voetbaltoernooi een unieke sfeer zal losmaken onder de fans.

Slogan spelersbus: Echte mannen dragen oranje. Deze spreuk is door voetbalfans gekozen tot beste zin voor op de bus. De andere slogans waaruit gekozen kon worden waren: 'Voetbal is onze passie, Respect is onze boodschap' en 'We scoren met trots'.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 24-09-2022 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 slogan
Gerelateerd WK 2018 nieuws

04-12-2017 - Verzin een slogan voor op de spelersbus en win een reis »


© 25-09-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust