WK 2018 - SLOGAN

WK 2018 slogan

De WK 2018 slogan is op dit moment nog onbekend. Het is dus nog onduidelijk wat de gedachte achter de slogan moet zijn. Houdt deze website in de gaten, want zodra er meer informatie bekend is over de slogan, komt het hier te staan. De slogan zou midden 2015 bekend gemaakt worden.

Rusland heeft de organisatie van het Wereld Kampioenschap 2018 gewonnen door de campagne met de slogan 'Ready to inspire'. Hiermee wilde het gastland aangeven dat het goed is om de toekomstige generatie te inspireren en te motiveren. Nederland en België deden een gezamenlijk bod met de spreuk 'Together for great goals'.

Het thema vormt samen met het logo en de mascotte inspirerende elementen die samen het verhaal van het WK2018 in Rusland vertellen.

Slogans van het WK voetbal

De FIFA is pas sinds 2006 begonnen met het gebruik van spreuken voor het voetbaltoernooi. De slogans bevatten vaak een boodschap, waarin voetbalfans worden opgeroepen iets positiefs te doen.

Slogan WK 2006

Land: Duitsland

Slogan: A time to make friends

Omschrijving: deze slogan is bedacht door de Oostenrijker André Heller en is gepresenteerd op 19 november 2002 in het Stadion Gelsenkirchen. De spreuk is bedoelt om de Duitse gastvrijheid tijdens het WK voetbal te uiten.

Slogan spelersbus: Oranje op weg naar goud

Slogan WK 2010

Land: Zuid-Afrika

Slogan: Ke Nako: vier de Afrikaanse natuur

Omschrijving: Ke Nako is vertaald vanuit het Zuid-Afrikaans 'het is tijd'. De organisatie bedoelt daarmee dat het tijd is om het Afrikaanse continent positiever te gaan bekijken. De toevoeging om de natuur te vieren is bedoelt om veel toeristen te lokken naar de prachtige natuur met wilde dieren.

Slogan spelersbus: op de spelersbus van Oranje stond 'Let niet op de grote 5, maar op de Oranje 11'. De grote vijf zijn de olifant, buffel, luipaard, neushoorn en de leeuw.

Slogan WK 2014

Land: Brazilië

Slogan: All in one rhythm

Omschrijving: ritme moet de voetbalfans verenigen tijdens een levendig en kleurvol voetbalfeest in Brazilië. De slogan, die in mei 2012 in Rio de Janeiro gepresenteerd werd, betekent dat het voetbaltoernooi een unieke sfeer zal losmaken onder de fans.

Slogan spelersbus: Echte mannen dragen oranje. Deze spreuk is door voetbalfans gekozen tot beste zin voor op de bus. De andere slogans waaruit gekozen kon worden waren: 'Voetbal is onze passie, Respect is onze boodschap' en 'We scoren met trots'.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 18-11-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

Er is geen gerelateerd WK 2018 nieuws.