WK2018 - KAARTEN

WK 2018 kaarten

De prijzen voor de tickets voor het WK 2018 zijn bekend gemaakt door het Local Organising Committe (LOC). Het goedkoopste kaartje kost €95, terwijl de duurste tickets €990 gaan kosten. Met een gratis Fan-ID heb je geen visum meer nodig om Rusland te bezoeken en profiteer je van gratis reizen.

Er zijn 3 categorieën kaarten voor voetbalsupporters van over de hele wereld. De derde categorie is de goedkoopste categorie, waar je als supporter vrij ver van het speelveld af zit. Kaarten uit categorie 1 zijn vlak aan het veld en hebben dus het beste zicht op het spel en de voetballers. Tickets voor de openingswedstrijd van het WK 2018 zijn dubbel zo duur als de rest van de groepswedstrijden. Elke knock-out ronde worden de prijzen hoger, waarbij er voor de beste plekken in het stadion tijdens de finale omgerekend maar liefst €990 betaald moet worden.

Tijdens de vergadering met de FIFA in Moskou is besloten om een 4e categorie kaarten beschikbaar te stellen voor inwoners van Rusland. Ook tijdens het WK 2010 en 2014 werden deze speciale categorie ingevoerd voor inwoners van het gastland. Er zullen minstens 350.000 tickets beschikbaar worden gesteld voor de Russen in categorie 4. De goedkoopste kaart voor Russen voor het WK 2018 is 1.280 roebel.

De FIFA heeft getracht de prijs van een tickets acceptabel te houden, zodat het Wereld Kampioenschap voetbal voor iedereen toegankelijk is. Daarom heeft men uitvoering onderzoek verricht en hebben de WK 2018 kaarten nu de juiste prijs.

Voetbalfans kunnen kaarten voor het WK 2018 kopen voor individuele wedstrijden, maar ook voor wedstrijden in een specifieke speelstad. Daarnaast zijn er ook WK tickets te koop voor alle wedstrijden van een bepaald land. Hierdoor kunnen voetbalsupporters hun eigen land gedurende het hele WK voetbal volgen.

Wat zijn de prijzen van tickets voor het WK 2018?

De getoonde prijzen zijn inclusief belastingen en voor alle soorten kaarten en voor alle categorieën die beschikbaar zijn voor het WK in Rusland. Kaarten die verkocht worden aan inwoners van Rusland vallen in categorie 4 en moeten worden betaald met Russische Roebels. Andere kaarten moeten worden afgerekend in US Dollars.

Tickets in categorie 4 zijn alleen voor inwoners van het gastland, terwijl kaarten uit categorie 1 t/m 3 voor alle voetbalfans te koop zijn.

De ticketprijzen zijn zowel voor volwassenen als kinderen, dus ongeacht de leeftijd van de supporter.

Design van de WK 2018 tickets

Het design van de tickets voor het WK 2018 in Rusland is gepresenteerd door de FIFA. Elk detail van de wedstrijd wordt geprint op het ticket: teamnaam, stadionnaam, datum en tijd.

Op elke kaart staat ook tot welke categorie het behoort en in welke sector en welk vak de zitplaats is. Verboden items en een ingekorte versie van de algemene voorwaarden staan op de achterzijde van het toegangsbewijs.

Wat betreft veiligheid zijn de volgende kenmerken toegevoegd aan de kaartjes: een barcode rechts en een hologram naast de aanduiding van de zitplaats. 

De tickets voor het Wereld Kampioenschap 2018 zijn persoonsgebonden en de naam van de houder staat op de kaart geprint. Fans hebben toegang tot de stadions als ze een gevalideerde kaart hebben en een Fan-ID. 

3 fases kaartverkoop WK 2018

Vanaf 14 september 2017 om 12:00 uur (tijd Moskou) kunnen voetbalfans van over de hele wereld hun plaats voor de ticketverkoop boeken op FIFA.com/tickets. Volgens FIFA-secretaris Fatma Samoura heeft de FIFA een systeem opgezet waarbij alle fans een eerlijke kans hebben om een ticket te bemachtigen. Gedurende de geschiedenis van het Wereld Kampioenschap voetbal spelen supporters een belangrijke rol bij de beleving van de voetbalsport. Het WK in Rusland zal een unieke voortzetting zijn van deze geschiedenis, met een goede organisatie en een buitengewone sfeer in de stadions. Kaarten zijn verkrijgbaar in 3 verkoopfases, waarbij in de eerste fase het speelschema nog niet bekend is.

Verkoopfase 1

Gedurende de eerste fase van de verkoop van WK kaarten kunnen voetbalfans hun aanvraag voor een ticket indienen. Deze periode loopt van 14 september t/m 12 oktober 2017. Het maakt daarbij niet uit wanneer je je aanvraag indient, op de eerste dag of de laatste dag van de periode. Elke aanvraag heeft evenveel kans op een ticket. In het geval dat het aantal aanvragen groter is dan het aantal beschikbare kaarten, zullen de tickets verloot worden door middel van een random selectieproces. Op 16 november 2017 zullen diegene die een aanvraag hebben gedaan te horen krijgen of ze met succes een WK kaart hebben weten te bemachtigen.

Vanaf 16 november t/m 28 november zullen wederom een partij tickets verkocht worden. Dit maal maakt het wel uit wanneer je je aanvraag doet, want de kaarten worden verkocht aan degenen die het eerst komen.

In verkoopfase 1 is het speelschema nog niet bekend.

Verkoopfase 2

Na de loting op 1 december 2017 zal verkoopfase 2 van start gaan. Wederom kunnen geïnteresseerden hun aanvraag indienen in de periode van 5 december 2017 t/m 31 januari 2018, waarna de tickets volgens een random loting toegewezen zullen worden. Van 13 maart t/m 3 april 2018 worden de kaarten wederom verkocht aan degenen die er het eerste bij zijn.

Kaarten voor wedstrijden van het WK 2018 die in de eerste 2 verkoopfases gekocht zijn, zullen gratis verzonden worden in de weken vóór het toernooi (de voorlopige planning is april/mei 2018).

In verkoopfase 2 is het speelschema wel bekend.

Last-minute verkoop

Supporters die in de eerste 2 fases geen tickets hebben weten te bemachtigen, maken in deze laatste fase een nieuwe kans. In de periode van 18 april t/m 14 juli 2018 worden de resterende kaarten verkocht aan degenen die er het eerste bij zijn. De aftrap is op 15 juli.

Welke soorten kaarten zijn beschikbaar?

Voetbalfans kunnen de volgende soorten kaarten kopen voor wedstrijden van het WK 2018:

  • Individuele wedstrijdtickets: kaarten voor een specifieke wedstrijd, waarbij kaarten voor alle wedstrijden verkocht worden (van de openingswedstrijd t/m de finale).
  • Stadionspecifieke tickets: serie kaarten voor een specifiek stadion. Hierbij koop je een serie kaarten voor wedstrijden in de groepsfase, achtste finale en de troostfinale. De openingswedstrijd, kwartfinale, halve finale en finale vallen hier buiten.
  • Teamspecifieke tickets: serie kaarten voor een specifiek team. Hierbij koop je een serie kaarten voor wedstrijden in de groepsfase voor een land naar keuze. Teamspecifieke kaarten zijn te koop als pakket van drie tot zeven wedstrijden, en zijn alleen verkrijgbaar in verkoopfase 1. Wanneer je land is uitgeschakeld en je hebt tickets voor zeven wedstrijden, dan heb je gewoon toegang tot die wedstrijden. Als Nederland zich niet kwalificeert voor het WK 2018, ontvang je je geld terug (minus $10 administratiekosten).
  • Categorie 4 tickets: kaarten voor inwoners van Rusland. Volgens de richtlijnen van de FIFA moet het gastland kaarten exclusief aanbieden aan haar inwoners, waardoor deze mensen kunnen profiteren van een speciale prijscategorie.
  • Speciale toegang tickets: kaarten voor lichamelijk beperkte mensen. De FIFA wil het WK voetbal toegankelijk maken voor iedereen, dus ook voor degene die een beperking hebben.

Welke betalingsmethoden worden geaccepteerd?

In verkoopfases 1 en 2 is het mogelijk om de kaarten te betalen met de volgende betaalmethoden:

Fan-ID in plaats van een visum

Op verzoek van de Russische autoriteiten moeten alle voetbalfans die het land bezoeken gedurende het Wereld Kampioenschap 2018 in bezit zijn van een officieel identiteitsdocument. In plaats van een visum, geeft Rusland een gratis Fan-ID uit aan iedereen die kaarten heeft gekocht. Nadat je een e-mail hebt ontvangen met de bevestiging van je aankoop, kun je aangeven om ook een Fan-ID aan te vragen.

De Fan-ID en een geldig ticket zijn verplicht voor supporters voor de toegang tot de WK stadions. Mensen die in het bezit zijn van een Fan-ID hebben allerlei voordelen en profiteren van extra services in het gastland. Hierbij valt te denken aan visumvrij reizen naar Rusland en gratis reizen binnen Rusland op wedstrijddagen. Bezoek Fan-ID.ru voor meer informatie.

Categorie kaarten WK voetbal

Er zullen 4 categorieën kaarten worden aangeboden voor het WK voetbal in 2018.

  • Categorie 1: de duurste kaarten voor de beste plaatsen in het stadion.
  • Categorie 2 en 3: kaarten voor plaatsen buiten categorie 1.
  • Categorie 4: de goedkoopste kaarten, exclusief voor inwoners van Rusland.

Volgens de regels van de FIFA is het categoriseren van kaarten per wedstrijd toegestaan. Dit betekent dat de categorie per wedstrijd verschillend kan zijn, een categorie kan bestaand uit plaatsen op de laagste én bovenste ring, de categorie onafhankelijk is van bijvoorbeeld het weer en dat de afgrenzing van de categorieën per wedstrijd verschillend kan zijn. Hierdoor kan per wedstrijd bepaald worden hoe het maximum aantal kaarten aan voetbalfans verkocht kan worden.

WK 2018 kwalificatie kaarten

De kaartverkoop voor de WK 2018 kwalificatiewedstrijden is in de handen van de betreffende voetbalbond. Deelnemende landen regelen vervolgens zelf de kaartverkoop voor hun eigen thuiswedstrijden. Het verkoopsysteem moet veilig en betrouwbaar zijn. Voor het bezoekende land moeten altijd ten minste 5 kaarten voor de VIP-tribune aanwezig zijn. Daarnaast ontvangen medewerkers van de FIFA voor elke wedstrijd 10 VIP-kaarten en 40 kaarten uit categorie 1.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 22-07-2024 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 tickets
Gerelateerd WK 2018 nieuws

28-06-2018 - Gelijke stand in de poule »
20-06-2018 - Statistieken: Ronaldo is topscorer, 54 gele en 1 rode kaart »
17-06-2018 - Statistieken van de eerste 8 wedstrijden van het WK 2018 »
06-04-2018 - Dit is het design van de tickets voor het WK 2018 in Rusland »
31-01-2018 - 5 miljoen aanvragen voor WK 2018 tickets en Nederland op plaats 10 »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust