WK2018 - SPONSOREN

Sponsors WK 2018

Sponsors spelen een grote rol in het werk van de FIFA om voetbal over de hele wereld populairder te maken. Zonder de hulp van sponsors is een evenement zoals het WK 2018 niet mogelijk. Sponsors bieden niet alleen financiële ondersteuning voor het voetbalevenement, maar ook logistieke ondersteuning in het werkveld. Sponsors spelen een grote rol in het samenbrengen van voetbalfans van over de hele wereld door middel van promoties en het aanbieden van onvergetelijke ervaringen.

De wereldwijde populariteit van voetbal brengt veel mensen samen, onafhankelijk van geslacht, leeftijd, ras of geloof. Het WK voetbal is hiermee één van de meest effectieve wereldwijde marketingplatformen, waarbij sponsors de kans krijgen om consumenten in grote getallen te bereiken. Voetbal is de meeste beoefende sport ter wereld met meer dan 240 miljoen spelers in 1,4 miljoen teams en 300.000 clubs over de wereld. Het Wereld Kampioenschap voetbal bereikt een publiek die qua grote en diversiteit niet te evenaren is door welk sportevenement dan ook.

De universele interesse in het WK voetbal brengt alle mensen over de hele wereld samen. In de afbeelding hieronder is te zien dat het WK voetbal boven het traditionele voetbal uit komt en zelfs meer publiek trekt dan alle andere sporten tezamen. Dit geeft aan hoe groot het WK voetbal is en hoeveel mensen de sponsors van het WK 2018 zullen bereiken.

Commerciële strategie FIFA

De FIFA geeft ondernemingen die het WK 2018 willen sponsoren de kans om regionale sponsorcontracten te kopen. Het is de eerste keer dat de FIFA dergelijke regionale pakketten aanbiedt. De commerciële strategie van de FIFA is eind 2013 aangekondigd en biedt grote voordelen en waarde voor geïnteresseerde ondernemingen. De diagram hieronder geeft weer hoe de commerciële sponsorstrategie van de FIFA opgebouwd is voor het WK 2018 in Rusland.

De nieuwe commerciële structuur van de FIFA is in 2015 van start gegaan voor het WK 2018 in Rusland. De bovenste twee niveau's zijn nagenoeg onveranderd ten opzichte van de voorgaande structuur. Deze twee niveau's bevatten 14 ondernemingen met wereldwijde sponsorcontracten met de FIFA. Het derde niveau is veranderd van Nationale Supporters naar Regionale Supporters. Nationale Supporters hadden alleen reclamerechten binnen het gastland, terwijl Regionale Supporters rechten bezitten voor promoties in een heel continent. 20 ondernemingen krijgen de rechten om reclame te maken gedurende het WK voetbal in 2018 in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, het Midden Oosten en Afrika en Azië.

FIFA partners

FIFA partners hebben het hoogste niveau sponsorcontract met de FIFA en alle FIFA evenementen. Deze sponsoren hebben een brede rol in het ondersteunen van de ontwikkeling van voetbal over de hele wereld, van de grasvelden in een dorpje tot aan het profvoetbal op het hoogste niveau. Dit zorgt ervoor dat de FIFA en zijn partners een hecht partnerschap vormen en grote waarde toevoegen aan de toewijding van beide kanten. Er zijn 6 tot 8 FIFA partners.

Deze sponsors hebben de kans om miljoenen mensen uit meer dan 200 landen over de hele wereld te bereiken met hun reclame. FIFA partners bieden belangrijke services voor het organiseren van een groot evenement zoals een Wereld Kampioenschap voetbal. Sponsoren mogen gebruik maken van het officiële merk van de FIFA, reclame uiten in en rondom de voetbalstadions en reclame publiceren op de website van de FIFA, radio en tv. Daarnaast worden FIFA partners beschermd tegen toetreding van andere ondernemingen. Doordat deze sponsors gebruik mogen maken van het officiële merk van de FIFA, kunnen ze zichzelf onderscheiden van andere ondernemingen, bijvoorbeeld om beide logo's samen te voegen tot één nieuw logo.

FIFA partners zijn:

  • Adidas
  • Coca Cola
  • Wanda Group
  • Gazprom
  • Hyundai & KIA Motors
  • VISA
  • Vivo

FIFA WK 2018 sponsors

De FIFA WK 2018 sponsors hebben rechten om reclame te maken tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018. Zij bezitten rechten om over de hele wereld reclame te maken voor hun onderneming. Sponsoren van dit niveau genieten een sterke naamsbekendheid door middel van het WK 2018 en kunnen gebruik maken van marketingmiddelen en media-aandacht. Ook ontvangen zij VIP-tickets en kunnen gasten ontvangen tijdens het voetbalevenement.

Vivo is de smartphone sponsor van de FIFA en het WK 2018

Vivo is gepresenteerd als officiële smartphone sponsor van de FIFA en het WK voetbal. Het sponsorcontract loopt tot 2022 en omvat daarmee het WK 2018 in Rusland en het WK 2022 in Qatar.

Als de officiëel smartphone merk van de FIFA, is Vivo sponsor van het Wereld Kampioenschap voetbal en de Confederations Cup. Het wereldwijde bereik van deze zes-jarige sponsorovereenkomst bereikt voor het bedrijf grote hoogten. Het logo van Vivo zal gedurende elke wedstrijd getoond worden op de advertentieborden rondom het voetbalveld, op de tickets, in media releases en elke andere form van promotiemateriaal.

De overeekomst bevat speciale marketing activiteiten, zoals het recht om gasten te selecteren om als fotograaf voor Vivo foto's te maken gedurende de warming-up. Vivo zal ook een speciale app voor het WK 2018 lanceren, waardoor alle voetbalfans van over de hele wereld het voetbalevenement goed kunnen volgen.

Ni Xudong legt uit: "Voetbal is een sport vol passie en momenten van bewondering, het maakt miljoenen mensen blij. De kracht van voetbal is constante vooruitgang. Als de officiële sponsor van de FIFA en het WK voetbal hoopt Vivo zichzelf te associëren met de sport. Ook hoop ik dat klanten de creativiteit en plezier van het bedrijf zullen gaan zien. Ondertussen brengt Vivo meer gepersonaliseerde, energievolle en jeugdige elementen aan het toernooi en de voetbalsport."

Famta Samoura zei over het sponsorcontract: "Voetbal en technologie komen steeds dichter bij elkaar te liggen, zowel op als buiten het veld. En het is een goed moment om een dergelijke overeenkomst aan te gaan met een wereldwijd bekend smartphone merk. We zijn erg blij om nauw samen te gaan werken met Vivo richting de beide Wereld Kampioenschappen voetbal in Rusland en Qatar."

Vivo is in het verleden ook al betrokken geweest in de sportwereld, namelijk als sponsor van de Indian Premier League cricket en de NBA.

De bekendmaking van Vivo als sponsor vond plaats op 31 mei 2017 in het historische en iconische Imperial Ancestral Temple in Beijing, in het bijzijn van Vivo-directeur Ni Xudong en FIFA-secretaris Fatma Samoura.

Regionale Supporter van het WK 2018

De commerciële strategie van de FIFA bestaat uit vier Regionale Supporters pakketten voor elk van de vijf globale regio's: Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, het Midden Oosten en Afrika en Azië. De FIFA ziet een groot voordeel in het aanbieden van regionale sponsorcontracten, aangezien niet alle ondernemingen interesse hebben in een duur wereldwijd sponsorcontract. Deze ondernemingen kunnen kiezen uit de vier Regionale Supporters pakketten om op deze manier toch onderdeel uit te maken van het WK 2018 en een grote doelgroep te bereiken. De FIFA verzekert de sponsoren hiermee dat zij een grotere doelgroep zullen bereiken in hun eigen regio.

Alle ondernemingen die zich inschrijven als een Regionale Supporter zullen genieten van grote voordelen. Hun naam en logo zullen te zien zijn op LED borden gedurende het voetbalevenement. Ook krijgen sponsoren toegang tot tickets en merkrechten voor hun regio.

Regionale Supporter - Alfa-Bank

De Russische Alfa-Bank is gepresenteerd als eerste regionale sponsor van het WK 2018. Deze presentatie in Moskou is een belangrijke mijlpaal in de commerciële strategie van de FIFA.

Als een regionale sponsor van het WK voetbal, zal de Alfa-Bank diverse initiatieven opzetten rondom het Wereld Kampioenschap door heel Rusland en het Europese continent. Alfa-Bank heeft 745 kantoren in Europa. De sponsor zal ook een aantal ticket-gerelateerde projecten sponsoren met het doel om de service richting de voetbalfans te verbeteren.

De FIFA is erg blij met de eerste regionale sponsor, aangezien het WK 2018 veel service van banken zal vergen. De vele voetbalfans zullen veel geld pinnen en transacties veroorzaken bij commerciële bedrijven. Ook de organisatoren van het WK voetbal zullen veelvuldig gebruik maken van de service van Alfa-Bank. Doordat de bank een regionale sponsor is, heeft het de mogelijkheid om via het WK voetbal veel nieuwe klanten te werven.

De FIFA kan maar moeilijk sponsors vinden

Voor het WK 2018 in Rusland kan de FIFA maar moeilijk sponsors vinden. Hierdoor zou Rusland in de problemen kunnen komen met het budget voor het voetbaltoernooi. Dit zei Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA op 24 juli 2015.

Door de verschillende corruptieschandalen van de afgelopen tijd, lijken sponsors niet veel interesse te hebben in het investeren in het WK 2018. Bedrijven willen hun goede naam niet gekoppeld zien aan een mogelijk corrupte organisatie.

Wel gaf Jérôme Valcke aan dat de FIFA momentaal aan het onderhandelen is met 2 grote internationale bedrijven. Daarbij plaatste hij de kanttekening dat deze onderhandelingen waarschijnlijk meer dan een half jaar in beslag gaan nemen. Hierdoor zullen de definitieve sponsors nog niet vastliggen ten tijde van het vertrek van Sep Blatter op 26 februari 2016.

In augustus 2015 zal de FIFA overleg voeren met de bestaande sponsors, zoals Coca-Cola, McDonald's en Visa. Ook deze bedrijven zijn bezorgt over hun goede naam en willen dat de FIFA de organisatie opschoont.

Gepubliceerd op: 08-08-2016 | Bijgewerkt op: 23-05-2022 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 sponsoren
Gerelateerd WK 2018 nieuws

07-05-2018 - Dit is het nieuwe uit en thuisshirt van het Nederlands Elftal »
27-04-2018 - Het WK 2018 lied heet Colors van Jason Derulo »
07-03-2018 - WK lied van Belgie wordt geschreven door vrouwonvriendelijke rapper »
08-06-2017 - Vivo is de smartphone sponsor van de FIFA en het WK 2018 »
06-06-2017 - Het WK voetbal 2018 in Rusland zal geheel rookvrij zijn »


© 24-05-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust