WK 2018 NIEUWS

De bouw van het Kaliningrad Stadion ligt op schema voor het WK 2018 en Kazan krijgt het grootste scherm van Europa - nieuws

RSS

Met de loting voor het WK 2018 steeds dichterbij komend, gaan de werkzaamheden aan de stadions in volle gang door. Elke maand kijkt de FIFA hoe het er voor staat. In april wordt het Kaliningrad Stadion onder de loep genomen.

De droom van spelers van FC Baltika Kaliningrad en voetbalfans zal spoedig werkelijkheid worden, met een nieuw stadion richting het WK 2018. De spelers kregen afgelopen donderdag zelfs de kans om nog dichterbij hun droom te komen. Ze kregen namelijk een rondleiding door het stadion, dat nog niet volledig af is. In het Kaliningrad Stadion zullen tijdens het WK 2018 maar liefst 4 groepswedstrijden gespeeld worden. FC Baltika Kaliningrad hoopt tegen de tijd dat het Wereld Kampioenschap begint te spelen op het hoogste Russische niveau. Momenteel komt het team uit in de tweede divisie.

Valery Sarmont, de 24-jarige verdediger, zei dat hij zeer onder de indruk was van de voortgang van het voetbalstadion. Het team kan niet wachten om in het nieuwe stadion te spelen. Sarmont is er van overtuigd dat het plaatselijke voetbal hierdoor veel meer belangstelling zal gaan tonen in de club.

De bouw van het Kaliningrad Stadion begon later dan andere WK 2018 stadions, maar binnen 5 maanden is er enorme voortgang geboekt. De grond heeft al vorm gekregen en in april is de fundering klaargemaakt. Op 26 april was ook 18% van de metalen conctructie compleet. Men is zelfs al bezig met voorbereidingen voor het dak van het stadion.

Er is volgens Alexander Rolbinov geen enkele twijfel dat het stadion niet op tijd gereed kan zijn voor het WK 2018 in Rusland. Rolbinov is voorzitter van de regionale overheid van Kaliningrad. Het vertrouwen is gebasseerd op de snelheid van de huidige werkzaamheden. Het stadion in speelstad Kaliningrad is niet alleen belangrijk voor FC Baltika, maar voor de gehele regio. Men zal er alles aan doen om zoveel mogelijk culturele en sportevenementen in het stadion te organiseren. Ook is men bezig met het gebied rondom het Kaliningrad Stadion. Er zijn plannen voor een wandel-, recreatie- en sportgebied. Dankzij het WK 2018 heeft Kaliningrad de mogelijkheid om een nieuw, modern gebied in te richten voor inwoners en toeristen.

Voortgang andere stadions van het WK 2018

Spelers van de lokale club hebben ook in Saransk de Mordovia Arena bezocht. De voortgang van dit stadion is al ver gevorderd en je kan al zien hoe het stadion er tijdens het WK 2018 uit zal zien. Dankzij het Wereld Kampioenschap voetbal heeft de club een zeer goed speelveld, zei Pavel Ignatovich. Momenteel is al 70% van de werkzaamheden afgerond.

Ondertussen wordt het dak van het Jekaterinburg Stadion geïnstalleerd. De eerste constructie van 35 ton is geplaatst boven de noordzijde op 36 meter hoogte van de grond. In het Nizhny Novgorod Stadion zijn bouwvakkers begonnen met de bouw van de derde ring, waarop ook het dak rust. De vijfde en laatste rij wordt momenteel gebouwd in het Volgograd Stadion.

De algehele constructie van het Sint-Petersburg Stadion is dichtbij het einde, met de verwijdering van de laatste grote bouwkraan. De werkzaamheden binnenin het stadion gaan echter nog in volle gang door. In het Olympisch Stadion Loezjniki in Moskou is men al bezig met de systemen voor brandveiligheid. In dit stadion worden zowel de openingswedstrijd als de finale van het WK 2018 gespeeld.

Wist u dat?

De Kazan Arena, waar op 2 mei 2016 de finale van de Russische beker wordt gespeeld, heeft het grootste tv-scherm in Europa. Het enorme Full HD scherm een een oppervlakte van 3.700m2.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-05-2016 | Bijgewerkt op: 08-05-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust