WK2018 STADIONS - NIZJNI NOVGOROD STADION

WK2018 stadions - Nizjni Novgorod Stadion

Het Nizjni Novgorod Stadion is één van de WK2018 stadions en heeft een capaciteit van 44.899 bezoekers. Het stadion is in 2001 gebouwd in de stad Nizhny Novgorod. In 2008 is het stadion herbouwd voor het WK2018 in Rusland. Het Nizjni Novgorod Stadion is het thuisstadion van FC Volga Nizhny Novgorod.

Het Nizhny Novgorod Stadion wordt gebruikt als een sportcentrum na het WK 2018

De werkzaamheden aan het Nizhny Novgorod Stadion gaan rustig door. Men is al begonnen met het plaatsen van het dak en de pilaren zijn bijna klaar. In het voetbalstadion zullen zes WK wedstrijden afgewerkt worden, inclusief de kwartfinale. Het stadion is niet alleen van binnen erg mooi, maar ook de locatie is erg uniek.

Het gebied de Strelka, waarin het stadion wordt gebouwd, is van historisch belang voor zowel de stad Nizhny Novgorod als geheel Rusland. De WK 2018 speelstad werd in de 13 eeuw opgericht en werd een van de belangrijkste handelscentrums van Rusland. De markt was de grootste in zijn soort in Rusland en lag naast de rivieren de Oka en Volga.

Er zijn de laatste jaren geen noemenswaardige gebouwen gebouwd in het gebied, maar dat veranderd nu met de komst van het Nizhny Novgorod Stadion. Een nieuw sport- en entertainment centrum wordt gebouwd, wat de omgeving ten goede zal komen. Het plan is dat het voetbalstadion overal voor gebruikt kan gaan worden.

Buitenlandse experts die het gebied en het stadion bezocht hebben spreken van werk van de hoogste kwaliteit. Het is volgens hen erg belangrijk dat het stadion behouden blijft na het WK voetbal in 2018. Er worden diverse gebouwen rondom het stadion neergezet, waarin verschillende scholen zich kunnen huisvesten.

De plaats van het stadion van het WK 2018 is ook voor de voetbalfans erg plezierig. Er loopt een treinspoor op slechts 2km van het stadion, waar je binnen vier uur in Moskou mee kunt komen. 2,5km de andere kant op ligt het historische centrum van de speelstad. Daar zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken, inclusief het Nizhny Novgorod Kremlin.

De binnenkant van het stadion is ook erg interessant. De bovenkant heeft de vorm van een golf, waardoor sommige delen van het stadion hoger zijn dan de andere. Dit is hoofdzakelijk gedaan voor het comfort van de voetbalsupporters; het zicht op het veld is hierdoor niet minder goed in de hoeken van het stadion. De hogere zitplaatsen zijn niet te ver van het veld.

WK2018 stadions - overige stadions

In de volgende stadions wordt het WK2018 gespeeld:

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-01-2017 - Minister Mutko inspecteert de WK voorbereidingen van Nizhny Novgorod »
17-04-2016 - De voortgang van de bouw van het Nizjni Novgorod Stadion ligt op schema voor het WK 2018, inclusief passagiersterminal »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust