WK2018 STADIONS - OLYMPISCH STADION LOEZJNIKI

WK2018 stadions - Olympisch Stadion Loezjniki

Het Olympisch Stadion Loezjniki is één van de WK2018 stadions en heeft een capaciteit van 78.360 bezoekers. Dit stadion is in juli 1956 geopend in Moskou. Torpede Moskou, CSKA Moskou en Spartak Moskou speelden in het verleden in dit stadion, maar tegenwoordig wordt het stadion gebruikt door het Russische nationale elftal. Ook worden er voetbalwedstrijden van andere clubs gespeeld, waarvan het eigen stadion niet voldoet aan de voorwaarden van de FIFA. Daarnaast wordt het Olypmpisch Stadion Loezjniki gebruikt voor andere sport- en entertainmentevenementen. Bekende artiesten die hebben opgetreden in het stadion zijn: Michael Jackson, Metallica, The Rolling stones, Madonna en U2.

Het stadion is onder andere gebruikt voor de Olympische Spelen van 1980, de UEFA Cup finale in 1999 en de finale van de Champions League in 2008. Tijdens het WK2018 wordt het stadion gebruikt voor de openingswedstrijd en de finale.

Sinds 1956 is het Olympisch Stadion Loezjniki een aantal keer verbouwd en gerenoveerd. Alle zitplaatsen zijn in 1996 overdekt, omdat de temperatuur in Moskou erg laag is tijdens de winter. Mede door de lage temperatuur ligt er een kunstgrasveld in het stadion. Dit kunstgrasveld is in 2002 goedgekeurd door de FIFA. Voor de finale van de Champions League in 2008 werd er tijdelijk een echt grasveld neergelegd.

Op 20 oktober 1982 zijn er bij een vreselijke ramp minstens 66 mensen omgekomen in het Olympisch Stadion Loezjniki. De ramp vond plaats tijdens de UEFA Cup-wedstrijd tussen Spartak Moskou en HFC Haarlem. Spartak Moskou stond tot vlak voor het einde met 1-0 voor, waarna veel mensen voor het einde het stadion wilden verlaten. Toen Spartak Moskou de 2-0 scoorde, wilden veel van deze mensen weer terug. Hierdoor werd er teveel gedrukt en vielen veel mensen van de gladde trappen en over elkaar. In de verdrukking kwamen vervolgens minstens 66 mensen om het leven.

Stadion Loesjniki in Moskou is bijna klaar voor het WK 2018

Het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou is op 12 maart 2017 bijna klaar voor het WK 2018. In dit voetbalstadion worden de openingswedstrijd en de finale gespeeld. Eén ding is zeker; iedereen die het 60-jarige stadion heeft bezocht zal zien dat er geweldige verbeteringen zijn aangebracht. Nu het WK voetbal nadert, begint het stadion aan een nieuw leven.

De hoofdconstructie werk aan het nieuwe stadion is compleet en bijna alle stoeltjes zijn bevestigd. Men is momenteel bezig met het afwerken van het interieur. 

Het gras op het veld van het Olympisch Stadion Loesjniki is in augustus 2016 gezaaid en heeft de strenge Russische winter overleeft. Opgelicht en verwarmt door speciale lampen die een alternatief voor natuurlicht zijn, worden de perfecte omstandigheden nagebootst voor het gras om te groeien. Het systeem rolt op speciale wielen om het veld niet te veel te beschadigen, waardoor het gehele voetbalveld verlicht en verwarmt wordt.

De tribune komt ook tot leven. Men heeft de tribune zo dicht mogelijk op het veld geplaatst, waardoor voetbalfans het spel van dichtbij kunnen volgen. De capaciteit van het voetbalstadion is verhoogdvan 78.000 naar 81.000.

Na de bouwwerkzaamheden zal het dak van het stadion veranderen in een gigantisch scherm om de wedstrijden van het WK 2018 uit te zenden.

"We zullen doorgaan met het verbeteren van de werkzaamheden aan het stadion", zei Marat Khusnullin. Hij is een ambtenaar uit Moskou die belast is met de bouw. "In de toekomst zullen we tijdelijke voorzieningen om het complex opzetten die nodig zijn voor het WK 2018: fan zones, VIP-area's en mediagebieden."

Verdere verbeteringen aan het Olympisch Stadion Loesjniki zijn ook al gepland. Het meeste van de ontwikkeling, inclusief het omliggende gebied, is afgelopen jaar gereed gemaakt. De resterende bouwwerkzaamheden beginnen binnenkort.

Het Olympisch Stadion Loezjniki bestaat 60 jaar en is belangrijk voor de sport

Op 31 juli 2016 is het precies 60 jaar geleden dat het hart van de Russische sport werd geboren in Moskou. Dit is hoe mensen het Olympisch Stadion Loezjniki kennen. Dit voetbalstadion speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de sport, niet alleen in Rusland maar over de hele wereld. Nu wordt het stadion gereed gemaakt voor de belangrijkste gebeurtenis in haar geschiedenis, namelijk het WK voetbal in 2018.

In het Olympisch Stadion Loezjniki worden zeven wedstrijden afgewerkt tijdens het WK voetbal, inclusief de openingswedstrijd en de finale van het WK 2018. In het verleden heeft dit stadion als diverse records, legenden en emoties mee gemaakt.

De Olympische Spelen, finales van de UEFA Cup en de Champions League, het WK ijshockey en het WK atletiek zijn in dit stadion gehouden. Daarnaast is het een broedplaats voor talent, aangezien de Jeugd Voetbal School van voetbalclub Torpedo Moskou hier gevestigd is. Zij voorziening de Russiche competitie en het nationale elftal van goede en getalenteerde spelers.

Voor een Russiche voetballer is het Olympisch Stadion Loezjniki het grootste podium in het land. Jaren geleden werd het gebied inclusief het stadion het Sports City genoemd. Het gebied bestond namelijk niet alleen uit een groot voetbalstadion, maar is een sportcomplex van 2km doorsnee.

Het sportgebied rondom het Olympisch Stadion Loezjniki is gebouwd in een arme buitenwijk van Moskou, waar komkommers en aarbeien groeiden. De Russische overheid besloot dat het Central Lenin Stadion, zoals het stadion eerst heette, alle benodigdheden voor alle sporten moest bevatten. Ook moest er een park zijn om te relaxen. Het ontwerp van dit gebied was compleet in 60 dagen en de gehele faciliteit werd in 450 dagen opgezet.

Op het moment van de opening in 1956 had het Olympisch Stadion Loezjniki 73 rijen met 103.000 zitplaatsen op een houten tribune. Wanneer je alle zitplaatsen op één lijn zou plaatsen, zou er een rij ontstaan van meer dan 40 kilometer. De breedte van elke stoel was exact 40 cm.

Volgens officiële statistieken hebben meer dan 360 miljoen mensen het Olympisch Stadion Loezjniki bezocht in haar 60-jarige bestaan. Meer dan 100.000 evenementen zijn gehouden in het stadion, waarbij meer dan 60 wereldrecords verbroken zijn in diverse sporten.

De beveiliging van het stadion is ultra modern

De beveiliging van het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou is ultra-modern. Er is een geheel nieuw beveiligingssysteem ontwikkeld met de beste Russische technologieën, waaronder degene die tijdens de Olympische Spelen in Sotsji gebruikt zijn.

Er is een set van voorwaarden om de veiligheid van voetbalfans, sporters en gasten tijdens het WK 2018 te garanderen. Er zijn honderden toegangspoorten met scanners, 1500 camera's, persoonlijke identificatie en veiligheidscheck, en 6 transport en 5 voetgangers checkpoints.

Beveiligingssystemen tijdens het WK 2018 in Rusland moeten moderd en geavanceerd zijn, maar ook gebruiksvriendelijk voor de supporters en fans. Er zullen tijdens het WK voetbal meer dan 1000 auto's, 38 bussen meer van 61.000 bezoekers per uur vervoeren, van en naar het Olympisch Stadion Loesjniki.

In overeenstemming met de voorwaarden van de FIFA, wordt het gehele gebied rondom het voetbalstadion in Moskou verdeeld in 10 zones. Elke zone heeft een eigen beveiligingsprioriteit, zoals gebieden voor publiek, media, VIP-gasten, technische zones en andere zones.

WK2018 stadions - overige stadions

In de volgende stadions wordt het WK2018 gespeeld:

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-04-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

23-01-2017 - De loting voor het WK 2018 vindt plaats in het Kremlin in Moskou »
16-08-2016 - Uitzicht vanaf een stadion, tekeningen en voetballes richting het WK 2018 »
31-07-2016 - Het Olympisch Stadion Loezjniki bestaat 60 jaar en is belangrijk voor de sport »
06-07-2016 - Voorbereidingen voor WK 2018 zijn in volle gang met zorgen omtrent veiligheid »
08-05-2016 - De bouw van het Kaliningrad Stadion ligt op schema voor het WK 2018 en Kazan krijgt het grootste scherm van Europa »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust