WK 2018 NIEUWS

De nieuwe Rostov Arena is een flinke opsteker voor de speelstad van het WK 2018 - nieuws

RSS

De loting voor het WK 2018 in Rusland komt steeds dichterbij en de voetbalstadions naderen hun laatste fase in het bouw- of renovatieproces.

De voetbalsport in Rostov aan de Don wordt steeds populairder. De lokale club, FC Rostov, kwam een jaar geleden nog uit in de Russische Premier League met dank aan de overwinning in de play-offs. Vervolgens streed de club verrassend mee voor het kampioenschap op het hoogste niveau. De tweede plaats en een ticket voor de Champions League is een behoorlijke opsteker voor de club uit de speelstad van het WK 2018. De bouw van een nieuw stadion komt dan ook op het juiste moment.

De nieuwe Rostov Arena is niet alleen belangrijk voor de club FC Rostov, maar ook voor de gehele stad. De tiende meest populaire stad in Rusland (met meer dan 1,1 miljoen inwoners) strekt ver uit langs de rechterflank van de rivier de Don, terwijl de linkerflank bijna niet ontwikkeld is. Het nieuwe voetbalstadion en een nieuw stadscentrum wordt gebouwd aan de linkerkant van de rivier. Ook komt er een strandgebied voor toeristen. In de toekomst is het de verwachting dat het stadion onderdeel wordt van een nieuw en groot recreatiegebied. Ook is het de bedoeling dat er andere sportfaciliteiten gebouwd gaan worden in de omgeving, zodat de Rostov Arena het middelpunt van de sport wordt.

Momenteel is men bezig met het dak van het stadion. Ondertussen legt men de elektriciteit ook al aan, evenals de waterleidingen.

Olympisch Stadion Loesjniki

Bij het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou is men bezig met het vervangen van de oude polycarbonate dak. In dit stadion zal de openingswedstrijd en de finale van het WK 2018 gespeeld worden. Om de voetbalfans te beschermen tegen weer en wind, wordt het dak 11 meter breder. Dit dak wordt gemaakt van transparant materiaal, zodat er voldoende daglicht binnenkomt. Dit is dan weer goed voor de grasmat.

Volgograd Stadion

De werkzaamheden rondom alle ringen van het Volgograd Stadion zijn afgerond. In de A-sector zijn 5 verdiepingen en de andere sectoren hebben elk 3 verdiepingen. Ook de ondersteunende structuren zijn klaar, zoals de muren en relingen. Momenteel is er al 100.000 van de 112.000 m3 aan beton gestort.

Nizhny Novgorod Stadion

De bouwvakkers bij het Nizhny Novgorod Stadion hebben onlangs de vijfde en laatste verdieping van de A-sector afgerond. In deze sector worden de skyboxen en de VIP-ruimtes gebouwd, naast de ruimten voor de pers en andere zakenrelaties.

Jekaterinenburg Arena

Op de eerste verdieping van het Jekaterinenburg Arena zijn de betonnen steunpilaren al gereed. Op deze pilaren komen in de toekomst de tribunes voor de voetbalfans.

Kazan Arena

Bij de Kazan Arena is de bestemming van de meest belangrijke beker in het Russische voetbal al bepaald. Op 2 mei 2016 won FC Zenit de Russische beker ten kosten van CSKA Moskou. FC Zenit won de wedstrijd met 4-1. Op 21 mei 2016 won CSKA Moskou met 1-0 van FC Rubin en werd het kampioen van Rusland.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 05-06-2016 | Bijgewerkt op: 05-06-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust