WK 2018 NIEUWS

De voortgang van WK 2018 stadions is bekeken, in Saransk is men enthousiast - nieuws

RSS

De loting voor de WK kwalificatie komt steeds dichterbij en dus wordt er gekeken naar de voortgang van de stadions in Rusland.

Saransk

Met 300.000 inwoners is Saransk de kleinste speelstad van het WK 2018. Daarom het is niet verrassend dat de inwoners erg uitkijken naar het voetbaltoernooi in hun stad. De Mordovia Arena is op een loopafstand van het historische stadscentrum. Dit stadion speelt een belangrijke rol na het WK voetbal. Het stadion wordt gezien als een grote evenementenhal voor diverse evenementen en is erg belangrijk voor de stad.

Als de Mordovia Arena gereed is, heeft Saransk als het ware een nieuw stadscentrum. Minister van Speciale Programma's van de Mordoviaanse Republiek zegt dat de regio nog nooit zoiets bijzonders heeft gehad. Het stadion wordt gebouwd op loopafstand van het oude centrum en nabij een nieuwe woonwijk met families met jonge kinderen. Vanuit dit oogpunt is het nieuwe voetbalstadion in Saransk de stad van de toekomst.

Eén van de karakteristieken van de Mordovia Arena is dat het erg compact is. Zelfs op de hoogste ring hebben voetbalfans een uitstekend uitzicht op het veld. Gedurende het WK 2018 zullen er 45.000 zitplaatsen zijn, waarvan er na afloop 15.000 gesloopt worden. Op dit moment is al 80% van de bouwwerkzaamheden gereed.

Het stadion wordt niet alleen gebruikt door de lokale voetbalclub FC Mordovia, maar ook voor andere sportevenementen. Het hele gebied rondom het stadion wordt ingericht voor de lokale bedrijven. Het stadion is een goed hulpmiddel voor bedrijvigheid, zoals conferenties en bijeenkomsten. Ook zullen er café's, restaurants en winkels gebouwd worden.

Rostov aan de Don

De constructie van de buitenmuren van het stadion in Rostov aan de Don is in de laatste fase. Aan het begin van deze maand zijn bouwvakkers begonnen met de decoratie van de ruimten binnenin het stadion. Vloeren worden gelegd en muren worden geschilderd.

Jekaterinenburg

In Jekaterinenburg is men begonnen met het bouwen van de steunen voor het dak. Deze steunen worden buiten het stadion om gebouwd. Het eerste blok van 112 ton is al geïnstalleerd. De werknemers zijn nu op 39,5 meter hoogte aan het werk aan het stadion.

Samara

De werkzaamheden aan het dak zijn in volle gang in Samara. De bouwvakkers hebben al vijf grote blokken met een totaal gewicht van 450 ton aan het stadion aangebracht.

Volgograd

In Volgograd is het werk aan de ondersteunende structuren compleet. In de hoofdsector zijn 5 verdiepingen en in de andere sectoren zijn 3 verdiepingen. De werkzaamheden zijn voor 95% compleet, eind juli verwacht men klaar te zijn met de pilaren en trappenhuizen. Ook zijn er al 20 rijen zitplaatsen op de laagste verdieping en 44 rijen op de bovenste verdieping aangebracht.

Sotsji

In Sotsji is men bezig met de trappenhuizen aan de noord en zuidzijde van het stadion. Ook de toegangsruimte en andere interne ruimten in de noordzijde zijn onder constructie. Ook zijn de frames voor de videoschermen reeds gemonteerd.

Nizhny Novgorod

Voetbalfans zullen het stadion in Nizhny Novgorod op de tweede verdieping binnenwandelen. Deze wandelroute is bijna gereed. Er zullen 22 trappen leiden naar andere verdiepingen, omringt door 88 driehoekige kolommen van elk 46 meter hoog.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-07-2016 | Bijgewerkt op: 10-07-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust