WK2018 SPEELSTEDEN - SARANSK

WK2018 speelsteden - Saransk

Saransk is één van de WK 2018 speelsteden en heeft 296.054 inwoners. De stad ligt op de plaats waar de rivier de Insar en de Saranka samenstromen. Saransk ligt in het Europese deel van Rusland en heeft een eigen vliegveld. De stad bestaat uit brede straten en grote woonwijken. In deze WK 2018 speelstad staat het voetbalstadion Mordovia Arena.

In Saransk staan veel fabrieken in verschillende sectoren, zoals chemische stoffen, kleding en voedingsmiddelen. Er staat twee thermische centrales voor energie. Ook is er een universiteit aanwezig.

De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 24 graden in juli. In januari kan het zelfs dalen tot -15 graden.

Ambassadeurs van de WK 2018 speelsteden moeten verschillende zaken promoten, zoals gezonde levensstijl, het landschap en cultuur van de stad populairder maken en uiteraard het voetbaltoernooi promoten. Er zijn 19 ambassadeurs van speelsteden, waaronder Alexey Nemov (gymnast, Olympisch kampioen) voor Saransk.

Voetbal in Saransk en Mordovia

In het begin van de 20e eeuw werd het plein Uspenskaya Ploshad, waar vandaag de dag het Pushkin Park is, verdubbeld als het hoofdstadion van de stad Saransk. Getuigen vertelden dat de eerste voetballers uit de bevolking het spel op blote voeten speelden en dat de leren bal nogal eens kapot ging. De halve bevolking van de WK 2018 speelstad ging 's avonds naar de voetbalwedstrijden kijken. De Mordovia voetbalclub heeft tussen 1939 en 1941 enkele lokale voetbalprijzen gewonnen, waaronder een schildering van een lokale voetballer Ivan Myasnikov. Helaas is deze schildering in de oorlog zoek geraakt.

Na het WK 2018 in Saransk zal het voetbalstadion worden gebruikt door FC Mordovia. Ook wordt het een recreatief centrum voor de bevolking van de speelstad, aangezien er ook een tennisbaan, volleybalveld en fitnessruimten zijn aangelegd. De bouw van de Mordovia Arena zal de ontwikkeling van de stad doen toenemen. Het stadion staat op een loopafstand van het stadscentrum. Het gebied wordt opnieuw ingedeeld en er zal een nieuw park worden aangelegd. De lokale autoriteiten verwachten dat Saransk na het WK 2018 een bekende plaats in Rusland wordt om te gaan sporten en dat er veel grote sportevenementen georganiseerd zullen worden.

Geschiedenis van Saransk

Saransk is een stad van mythen en legenden, met een veelzijdig verleden en grote plannen voor de toekomst. In 1641 werd op de plaats van de huidige stad een fort gesticht. Dit was het begin van Saransk. De stad heeft in 1651 stadsrechten verkregen. In eerste instantie was Saransk gesticht ter verdediging van Rusland, maar later werd Saransk een industrie- en handelsstad. In 1893 is door de stad een spoorlijn van Moskou naar Kazan aangelegd.

Eén van de Mordovische mythen vertelt dit verhaal: voordat de Grote Vogel (Ine Narmun genoemd door de bevolking) verscheen op Aarde was er niets dan een zwarte duisternis. Ine Narmun creëerde een wonderlijk en vriendelijke wereld waar mensen en dieren tezamen leefden in de natuur. Deze mytische vogel is afgebeeld op de officiële poster van de speelstad Saransk voor het WK 2018.

Het militaire verleden

In de 10e eeuw schreef de Byzantische Emperor Constatine VII dat Mordia, het land van de Mordovische bevolking, tien dagen reizen is van Pechenegs. De Mordva, een gemeenschappelijke naam voor twee Finno-Ugric etnische groeperingen de Moksha en Erzia, vestigden zich rond het jaar 1000 langs de Oka en Volga rivieren. Saransk werd echter pas 300 jaar later de hoofdstad van Mordva.

Het militaire verleden van Saransk maakte het een favoriete stad voor muiters en vechtersbazen. In 1670 werd het fort overgenomen door rebellen van Stapan Razin, de leider van de grootste boerenopstand. Meer dan een jaar lang was Saransk bezet door Razin's vechters. Een eeuw later, in 1774, werd Saransk bezocht door de leider van een andere grote boerenbewezing, Yemelyan Pugachev. Uit deze tijd zijn nog een aantal mooie monumenten aanwezig in de speelstad, zoals het hoofdkwartier van Pugachev's leger.

Bezienswaardigheden in Saransk

Er zijn meer dan 40 kerken en kapellen in de speelstad Saransk en de omliggende gebieden. De geschiedenis van de Mordva bevolking heeft zijn sporen achter gelaten in de stad, gezien de vele religieuze monumenten. Een route door het pittoreske Saransk is ongeveer 5km lang. Bezienswaardigheden zijn: Mordovian Erzia Museum van Visuele Kunsten, Kathedraal van Sint-Theodore Ushakov, Alexander Nevsky Kapel, Kerk van de Veronderstelling van de Heilige Maagd, het lokale historische museum, het Mineralogy Museum en het Mordovian Drama Theater.

Als toerist van het WK 2018 kun je in de voetsporen treden van de Erzia en Moksha bevolking. Om hun manier van leven te begrijpen, kun je ten noord-westen van Saransk een tour van 180km doen. Het dorp Staroye Shaygovo is een dorp met een eeuwenoude geschiedenis. 5km verderop is het Centre of Ethnic Culture en Ethnographic Museum. Dit is een openlucht museum over de verschillende culturen van de oorspronkelijke bevolking. De volgende stop is Krasnoslobodsk, een stad gesticht in 1571 vol met oude huizen en gebouwen. Verder worden deze tour nog bezocht: het dorp Temnikov, het paleis de Sanaksar Monastery of the Nativity of the Mother of God, het Ushakov Museum en het Smidovich Nature Reserve.

Saransk heeft zelf niet erg veel gezienswaardigheden, op de Fjodor Oesjakovkathedraal en de Johannes de Doperkathedraal na.

Een provinciale stad

Aan het eind van de 19e eeuw kregen lokale autoriteiten toestemming van de overheid om een treinspoor aan te leggen. In dank daarvoor werd Sergei Witte, minister van treintransport, ereburger van de stad. Het spoor maakte van Saransk echter niet een industrieel centrum en het bleef een prachtige rustige en groen stad.

In aanloop naar deze vieringen werd het centrum van de speelstad van het WK voetbal in 2018 grondig gerenoveerd en werd de stad moderner en gebruiksvriendelijker. Ook werd het Millennium Square aangelegd; waar eerst een stadion stond, is nu een groene voetgangerszone met fonteinen en de Tree of Life.

WK2018 speelsteden - overige speelsteden

In Rusland zijn de volgende WK2018 speelsteden:

WK2018 afbeelding - Saransk

In Saransk's culturele afbeelding is de iconische Ushakov Kathedraal te zien.

WK2018 poster - Saransk

Lokale kunst, de vogel van creatie en een voetbal zijn op de poster voor speelstad Saransk vertegenwoordigd.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

13-08-2017 - Voetbalvelden worden gelegd in 7 stadions van het WK 2018 »
09-07-2017 - De World Cup Thropy Tour bezoekt 24 steden en reist 60000km »
30-01-2017 - 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland »
19-10-2016 - Fototentoonstelling, stadionrondleiding en een race van 2018 meter »
21-09-2016 - In september 2016 worden alle WK 2018 stadions en speelsteden beoordeeld »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust