WK2018 SPEELSTEDEN - NIZHNY NOVGOROD

WK2018 speelsteden - Nizhny Novgorod

Nizhny Novgorod is één van de WK2018 speelsteden en heeft 1.272.527 inwoners. De stad heette tussen 1932 - 1990 Gorki. Bij Nizhny Novgorod komen de rivieren Wolga en Oka samen. In deze WK2018 speelstad staat het voetbalstadion Nizjni Novgorod Stadion.

Nizhny Novgorod is in 1221 gesticht door een prins. De naam van de stad betekent 'lage nieuwe stad'. De vestiging bij de samenkomst van twee rivieren was erg strategisch gekozen. De naam Gorki is een eerbetoon aan Maksim Gorki, een proletarische sovjetschrijver. In 1991 herstelde Jozef Stalin de naar weer naar Nizhny Novgorod. In de tijd dat de stad Gorki heette (1932-1990), was de stad verboden voor buitenlanders, vanwege de wapenindustrie. Er werden namelijk atoomonderzeeër, tanks en gevechtsvliegtuigen gemaakt.

Nizhny Novgorod ligt op 400km van Moskou en is goed te bereiken via de autosnelweg en de trein. De treinreis vanuit Moskou duurt maar 5 uur. Uiteraard is Nizhny Novgorod ook goed over het water bereikbaar. Ook heeft de stad een eigen luchthaven met nationale en internationale verbindingen. In de stad zelf rijden veel trams, bussen en een metro.

Toeristen kunnen in Nizhny Novgorod genoeg mooie gebouwen, kerken en kathedralen bezoeken. Het kremlin van Nizhny Novgorod is erg populair, evenals het park NIzjni Novogorodse Zwitserland. Vanaf Strelka kun je het samenkomen van de Wolga en de Oka zien.

Ambassadeurs van de WK 2018 speelsteden moeten verschillende zaken promoten, zoals gezonde levensstijl, het landschap en cultuur van de stad populairder maken en uiteraard het voetbaltoernooi promoten. Er zijn 19 ambassadeurs van speelsteden, waaronder Dmitry Cheryshev (ex-Rusland speler, Sevilla FC coach), Denis Cheryshev (Rusland en Valencia CF speler) en Vladimir en Sergey Kristovsky (zangers, muziekanten, Uma2rman bandleden) voor Nizhny Novgorod.

Minister Mutko inspecteert de WK voorbereidingen van Nizhny Novgorod

25 januari 2017 bezochten een aantal hoge heren de stad Nizhny Novgorod. De stad ligt met 440km afstand het dichtst bij hoofdstad Moskou. De speelstad werd bezocht om te inspecteren hoe de voorbereidingen voor het WK voetbal in 2018 er voor staan. De groep werd geleid door minister Vitaly Mutko en Local Organising Committee-voorzitter Alesey Sorokin. 

De eerste stop van de tour rond de WK 2018 speelsteden was bij het Strigino International Airport in Nizhny Novgorod. Ongeveer een jaar geleden werd daar een nieuwe terminal geopend. De faciliteit is nu twee keer zo groot dan voorheen en kan meer dan 1,5 miljoen reizigers per jaar verwerken. De nieuwe terminal op Strigino Airport, waarvan de bouw in juli 2014 gestart is, is voorzien van de nieuwste technologie. De terminal heeft vier luchtbruggen, 17 check-in desks en vier baggagebanden. De eerste internationale vluchten zullen in 2017 vertrekken, een jaar voordat voetbalfans naar Rusland zullen afreizen voor het voetbalevenement. 

De verbouwing van het vliegveld hangt samen met de aanleg van een grote snelweg rondom Nizhny Novgorod. Deze snelweg is het belangrijkse project uit de transportplannen voor het WK 2018. De snelweg is 7,1km lang en bestaat uit vier rijbanen. Ook andere grote wegen zijn flink gerenoveerd.

Een ander aspect uit de plannen is het nieuwe metrostation Strelka. Dit is de 15e stop in het ondergrondse netwerk van de speelstad. De maximum capaciteit van het nieuwe station is 40 treinen per uur in één richting. De opening staat gepland in april 2018, net voor het WK voetbal. Het nieuwe metrostation maakt het voetbalstadion niet alleen makkelijk bereikbaar, maar het vergroot ook de aantallen metrobezoekers met 40%.

Het Nizhny Novgorod Stadion is het voetbalstadion waarin 45.000 mensen wedstrijden van het WK 2018 zullen gaan bekijken. Het stadion staat in de Strelka-omgeving, waar de grote rivieren Oka en Volga samenkomen. De constructie van het metalen framewerk is bijna gereed en de geplande einddatum is eind 2017. In het Nizhny Novgorod Stadion zullen 6 wedstrijden gespeeld worden, inclusief een kwartfinale.

Gedurende de inspectie werd bijzonder aandacht besteed aan een andere sportfaciliteit: de Venue Specific Training Site. Deze faciliteit is op slechts 5 minuten lopen van het voetbalstadion. In augustus 2016 is men begonnen met de bouw en in september 2017 zal het sportcentrum gebruikt kunnen worden door voetballers. Na het WK 2018 wordt het gebruikt door de jonge sporters uit de stad.

Volgens Mutko valt er nog een hoop te doen richting het Wereld Kampioenschap voetbal, maar is de FIFA tevreden over de voortgang van de werkzaamheden in Nizhny Novgorod. Hij durft nu al te zeggen dat voetballers, voetbalfans en andere bezoekers aangenaam verrast zullen worden door het hoge niveau van de service in de speelstad.

Zo is er een nieuw vijf-sterren hotel gebouwd, met maar liefst 178 kamers. Dit hotel staat vlak bij een belangrijke toeristische trekpleister, het Bolshaya Pokrovskaya Ulitsa. De opening staat gepland in de zomer van 2017. In totaal worden 5 nieuwe hotels gebouwd in de stad, speciaal voor het WK 2018.

Het FIFA Fan Fest op Minin en Pozharsky Square is het belangrijkste verzamelpunt voor voetbalfans tijdens het WK voetbal. Hier kunnen 15.000 fans samenkomen om op een groot scherm de wedstrijden te volgen. Verder worden er diverse festiviteiten georganiseerd, zodat bezoekers ook op andere dagen vermaakt zullen worden.

WK2018 speelsteden - overige speelsteden

In Rusland zijn de volgende WK2018 speelsteden:

WK2018 afbeelding - Nizhny Novgorod

De culturele afbeelding van Nizhny Novgorod bevat de Kanavinsky Bridge. Dit is de eerste permanente brug die de twee delen van de stad verbindt.

WK2018 poster - Nizhny Novgorod

Een voetballer in getekend in de Russische Khokhloma-stijl. Deze energieke stijl wordt versterkt door de kleuren rood en oranje.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-04-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

13-08-2017 - Voetbalvelden worden gelegd in 7 stadions van het WK 2018 »
12-04-2017 - Stadions van het WK 2018 worden groener en duurzamer »
30-01-2017 - 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland »
29-01-2017 - Minister Mutko inspecteert de WK voorbereidingen van Nizhny Novgorod »
14-12-2016 - Vrijwilligersdag voor het WK 2018 met beroemdheden en wereldrecord »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust