WK 2018 NIEUWS

Fototentoonstelling, stadionrondleiding en een race van 2018 meter - nieuws

RSS

Het WK voetbal zal in 2018 een zeer groot feest worden in de speelsteden en in een aantal steden kun je nu al de sfeer van het voetbaltoernooi proeven. Het Wereld Kampioenschap voetbal is een draaikolk van emoties voor supporters en inwoners van een speelstad. In Nizhny Novgorod kan men alvast in de stemming komen door een fototentoonstelling. Deze tentoonstelling is vanaf 14 oktober 2016 geopend in het Nizhny Novgorod Kremlin, de belangrijkste toeristische attractie van de stad.

De tentoonstelling met de naam 'Nizhny Novgorod welcomes the World Cup' heeft als thema gekozen de emoties van spelers en supporters gedurende het WK in Brazilië. Fotografen legden belangrijke momenten in de wedstrijd op beeld vast, zoals kantelingen, momenten van vreugde en verdriet, sleutelbeslissingen en de climax van wedstrijden. In Nizhny Novgorod worden tijdens het WK 2018 vier groepsduels, één achtste finale en een kwartfinale gespeeld.

Vrijwilligers bezoeken Mordovia Arena

De vrijwilligerscentra in de speelsteden nemen hun verantwoordelijkheden richting het WK voetbal in Rusland. Leden van het centrum in Saransk gingen op een rondtour door de in aanbouw zijnde Mordovia Arena, waar ze tijdens het toernooi vrijwilligerswerk zullen verrichten.

Vrijwilliger Margarita Alyamkina wilde telkens wanneer ze het stadion passeerde graag even binnen kijken. Dankzij het vrijwilligerscentrum heeft ze daar nu de kans voor gekregen. De vrijwilligerscentra zijn ook actief betrokken bij de campaigne voor de officiële WK 2018 mascotte. 

2018-meter race in Jekaterinenburg

De sfeer van het WK 2018 was ook sterk aanwezig in Jekaterinenburg gedurende een massale race van 2018 meter. Deze race was een voorproefje van de voetbalwedstrijden die in de speelstad gespeeld zullen worden. Het startpunt van de race was bij de Ural Federal University waar het vrijwilligerscentrum is gevestigd.

Aan de race namen groepen uit de hele stad deel, zoals studenten, families, gehandicapte atleten en regionale- en stadsambtenaren. De deelnemers mochten al ervaring op doen in de fan zone, zoals deze wordt opgezet tijdens het Wereld Kampioenschap in 2018. Tienduizenden namen deel aan de race.

Voetbaltoernooi ter ere van de 75-jarige Krylia Sovetov

Een selectie van voetbalsterren van de voormalige Sovjet Unie en het huidige Rusland kwam in Samara samen om het 75-jarig bestaan van de lokale voetbalclub Krylia Sovetov te vieren. Er was een toernooi georganiseerd waaraan meer dan 40 teams mee deden.

Uiteraard was de in aanbouw zijnde Samara Arena het onderwerp van gesprek, aangezien in dat stadion de wedstrijden van het WK 2018 gespeeld zullen worden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-10-2016 | Bijgewerkt op: 19-10-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust