WK2018 - OPENINGSWEDSTRIJD

WK 2018 openingswedstrijd

De openingswedstrijd van het WK 2018 wordt gespeeld op 14 juni om 17:00 uur in Moskou. Dit is de 1e wedstrijd van het Wereld Kampioenschap voetbal, waarbij gastland Rusland aftrapt tegen Saudi-Arabië. Nederlander Bert van Marwijk heeft Saudi-Arabië naar het WK voetbal geleid, maar is na die klus vertrokken. Deze eerste wedstrijd betreft een duel in poule A.

Het WK voetbal wordt altijd groots gestart met een mooie openingsceremonie voorafgaand aan de openingswedstrijd. Het is de moeite waard om dit schouwspel van dans, muziek en vuurwerk te bekijken. De ceremonie zal plaatsvinden in het Olympisch Stadion Loesjniki.

De openingswedstrijd staat onder leiding van de Argentijnse scheidsrechter Nestor Pitana. De finale van het WK voetbal 2018 wordt gespeeld op 15 juli in Moskou.

Robbie Williams Aida Garifullina en Ronaldo bij openingswedstrijd

Robbie Williams, Aida Garifullina en Ronaldo treden op tijdens de ceremonie voor de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland.

Op 14 juni, slechts een paar minuten voor de aftrap van Rusland - Saudi-Arabië, zullen drie internationale sterren optreden in het Loesjniki Stadion in Moskou. Zanger Robbie Williams zal het publiek entertainen, ondersteund door de Russische soprano-speelster Aida Garifullina. Ook tweevoudig Wereldkampioen Ronaldo zal aanwezig zijn.

"Ik ben zo blij en enthousiast om terug te zijn in Rusland voor zo'n bijzonder optreden. Ik heb een hoop gedaan in mijn leven, maar het WK voetbal openen in een stadion van 80.000 toeschouwers en miljoenen via tv is een jongensdroom," zei Robbie Williams. "We nodigen iedereen uit om iets eerder de tv aan te zetten om de openingsceremonie mee te maken."

De openingsceremonie van het WK 2018 is anders dan in voorgaande toernooien. De ceremonie heeft de nadruk meer op musical acts en zal slechts een half uur voor de aftrap starten. Het thema blijft hetzelfde: voetbal en het gastland promoten.

Het Russische Channel One heeft de show geproduceerd, en het creatieve concept is wederom ontwikkeld door Felix Mikhailov. Hij dirigeerde alle belangrijke ceremonies richting het WK 2018.

Openingswedstrijden WK voetbal

Sinds het WK 2006 mag het organiserende land het toernooi openen. Aan de openingswedstrijd gaat altijd een kleurrijke en vrolijke ceremonie vooraf.

WK 2018: Rusland - Saudi-Arabië (5-0)

Rusland heeft een record gevestigd met de grootste score ooit tijdens de openingswedstrijd van een WK voetbal. Het gastland won met 5-0 van Saudi-Arabië in een zeer slechte wedstrijd.

WK 2014: Brazilië - Kroatië (3-1)

De aftrap van dit Wereld Kampioenschap werd verricht door gastland Brazilië, maar het was Kroatië die op voorsprong kwam door een eigen goal van Marcelo. Neymar bracht zijn land echter weer op gelijke hoogte. Ook was het Neymar die Brazilië vanaf de strafschopstip op voorsprong schoot. In de extra tijd scoorde Oscar de 3-1.

WK 2010: Zuid-Afrika - Mexico (1-1)

De Zuid-Afrikaanse aanvaller Siphiwe Tshabalala was de eerste speler die scoorde tijdens dit Wereld Kampioenschap.

WK 2006: Duitsland - Costa Rica (4-2)

Gastland Duitsland trapte het Wereld Kampioenschap af tegen Costa Rica. De eerste goal werd al na 5 minuten gescoord door verdediger Philipp Lahm. Ook de laatste goal van het toernooi werd gescoord door een verdediger, namelijk Marco Materazzi van Italië.

WK 2002: Frankrijk - Senegal (0-1)

Het Wereld Kampioenschap trapte af met een verlies voor Frankrijk, dat zonder de geblesseerde Zinedine Zidane speelde. Frankrijk zou al in de poulefase worden uitgeschakeld. Bijzonder is dat de aftrap niet werd verzorgt door één van de gastlanden Japan of Zuid-Korea.

WK 1998: Brazilië - Schotland (2-1)

De openingswedstrijd van het Wereld Kampioenschap in Frankrijk vond plaats in het Stade de France, evenals de finale. César Samaio scoorde al na 5 minuten voor Brazilië. In de 38e minuut benutte Collins een penalty voor Ierland en in de 74e minuut scoorde wederom een Ier, Boyd, zij het in eigen doel.

Gepubliceerd op: 02-10-2016 | Bijgewerkt op: 23-05-2022 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 openingswedstrijd
Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-06-2018 - Check ook eens deze aankomende internationale voetbaltoernooien »
13-06-2018 - Nestor Pitana is scheidsrechter tijdens de openingswedstrijd »
11-06-2018 - Robbie Williams Aida Garifullina en Ronaldo bij openingswedstrijd »
15-05-2018 - Dit zijn de voorlopige WK selecties van alle landen »
09-12-2017 - Dit zijn de WK 2018 poules en hun voorbeschouwing »


© 24-05-2022 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust