WK2018 - SOCIAL MEDIA

WK2018 social media

Via de social media van het WK2018 zijn de kwalificatiewedstrijden nauwlettend te volgen. De FIFA heeft verschillende media beschikbaar gesteld met informatie over het WK2018:

  • De website www.FIFA.com
  • De FIFA app voor iOS en Android
  • Social media: Facebook, Twitter en Instagram

Alle informatie is beschikbaar in de volgende talen: Engels, Spaans, Frans, Duits, Arabisch en Russisch. De vertaling geschiedt door een internationale netwerk van schrijvers. De informatie bevat zowel statistieken (live scores, standen, uitslagen, speelschema's) als teksten (blogs, interviews, teamprofielen en veel meer).

Via WK2018Rusland.com kunnen Nederlandstalige fans het Nederlands Elftal volgen in de kwalificatieronden richting het WK 2018 in Rusland.

Russische sociale media: VK.com

Het aftellen naar het WK voetbal in Rusland gaat verder. In aanloop naar het wereldwijde voetbaltoernooi heeft de FIFA een nieuw digitaal platform geopend voor Russische voetbalfans. VK.com heeft meer dan 360 miljoen leden en wordt maandelijks door 90 miljoen mensen bezocht.

Eén van de manieren waarop de FIFA het voetbal wil verspreiden over de hele wereld is social media. De aanwezigheid van de FIFA op VK.com helpt daarbij. Het officiële account is www.vk.com/fifaworldcup en is 4 september 2016 gelanceerd.

Dit account wordt meer en meer gebruikt door de FIFA en binnenkort wordt de officiële WK mascotte gepresenteerd via dit medium. Russische fans kunnen daarbij stemmen op hun favoriete mascotte.

In 2014, tijdens het WK in Brazilië, was het Wereld Kampioenschap voetbal het grootste sportevenement in de digitale historie. Platforms van de FIFA werden bezocht door 1 biljoen voetbalfans van over de hele wereld.

FIFA live blog

Voor de eerste keer gaat de FIFA een live blog bijhouden om alle oefeninterlands te kunnen volgen. Hierdoor blijft iedere voetbalsupporter op de hoogte van het laatste nieuws, de uitslagen en de wedstrijdselecties. Ook komen er foto's, video's, commentaren, tweets en berichten beschikbaar voor elke wedstrijd. Ook wordt het live blog de dag vóór de wedstrijd gevoed met informatie. Hierdoor kun je je nog beter toeleven naar de oefeninterland en WK 2018 kwalificatiewedstrijden.

Het live blog is niet de enige manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom oefeninterlands en de WK 2018 kwalificatie. De FIFA heeft diverse social media kanalen opgezet, waar al veel fans lid van zijn. Vanwege het WK 2018 in Rusland, zijn de teksten ook in het Russisch beschikbaar.

Gepubliceerd op: 10-09-2016 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

18-06-2017 - Breng een speciaal iemand naar het Wereld Kampioenschap »
10-09-2016 - FIFA lanceert een account op een nieuw social media platform VK »
08-06-2016 - Het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018 in Rusland is van start gegaan »
23-03-2016 - Voor de eerste keer gaat de FIFA een live blog bijhouden om alle oefeninterlands te kunnen volgen »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust