WK 2018 NIEUWS

500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland - nieuws

RSS

Vandaag duurt het nog precies 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland. Voetbalfans kunnen nu gaan aftellen richting het wereldwijde voetbalevenement met een maand lang het beste voetbal van de planeet. 

De speelsteden van het WK voetbal kijken ook alvast vooruit naar de start van het toernooi. Vandaag, 500 dagen voor de aftrap, worden in alle steden feesten georganiseerd omtrent deze mijlpaal. Daarbij zijn veel fans, WK ambassadeurs, vrijwilligers en regionale ambtenaren aanwezig.

Het koude Russische winterweer verpeste de festiviteiten niet, maar bracht zelfs wat extra charme. In Sotsji werden voetbalfans getrakteerd op een vuur- en ijsshow, waarbij het getal 500 door artiesten met vuur werd uitgebeeld. Gasten konden deelnemen aan een voetbalquiz, souveniers kopen en voetbalfreestylers aan het werk zien. Het feest richting het WK 2018 speelde zich af op de brug met uitzicht op het Rosa Khutor ski resort. Daar staat ook de BUD Alcohol Free countdown klok. 

Ook in speelstad Kaliningrad en Jekaterinenburg staat een klok die de dagen aftelt richting het Wereld Kampioenschap. Kaliningrad, de meest westelijk gelegen speelstad van het WK 2018, heeft speciaal voor de mijlpaal vandaag een eigen toernooiklok opgezet bij het monument van Mother Russia in het centrum van de stad. Vijfvoudig Olympisch kampioen synchroonzwemmen en ambassadeur Natalia Ishchenko was een van de genodigden voor de ceremonie.

Ook wat meer richting het oosten, in Jekaterinenburg, is nu het aftellen begonnen richting het WK voetbal in 2018. Irina Zilber, Olympisch gouden medaillewinnaar in gymnastiek en ambassadeur van het WK 2018, nam deel aan de ceremonie waarbij een klokwerk werd onthuld op het historische plein. Gasten konden tafelvoetbal tegen elkaar spelen en hun voetbalkennis testen tijdens een quiz. 

In Nizhny Novgorod vierde de 500-dagen mijlpaal in het centrum van de stad. Gedurende het afgelopen weekend konden deelnemers mee doen aan een groot spel, waarbij ze verschillende taken moesten uitvoeren die betrekking hebben op het WK 2018. Deze taken waren verspreid rondom de Bolshaya Pokrovskaya Ulitsa. De wedstrijd eindigde op het Minin en Pozharsky plein, waar het FIFA Fan Fest in 2018 zal zijn. Onder andere Dmitri Bulykin, voormalig Russisch international en Eredivisiespeler, was aanwezig bij het spel.

Een tentoonstelling van tekeningen met de titel "Voetbal door de ogen van kinderen" werd in Samara geopend. Ook werden twee grote ijssculpturen gemaakt door vrijwilligers; één met een voetbal en één met de hashtag #wc2018. Clublegende Panfilov van FK Kryia Sovetov was aanwezig bij de onthulling van de beelden en deelde awards uit aan de meest actieve vrijwilligers van het kunstproject.

De mensen in Rostov aan de Don weten nu hoe ver het reizen is naar de andere Russische speelsteden voor het WK 2018. Er is namelijk voor de mijlplaal van vandaag een speciaal wegwijzerbord geplaatst met de afstand naar andere de steden. Het bord is ontworpen in de stijl van Rostov en is bedoeld als eenheid tussen de speelsteden die het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018 gaan organiseren. Een aantal vrijwilligers deden een 500-dagen flashmob, waarbij ze met hun lichaam het getal 500 uitbeeldden. Ook lieten ze ballonnen in de kleur van de Russische vlag los. 

De eerste bus voor het WK 2018 werd onthuld in Saransk tijdens de ceremonie. Op het voertuig staat de officiële mascotte van het WK voetbal, wolf Zabivaka, afgebeeld. Ook de vos als symbool van de stad en de lokale landschapskenmerken de Aleksandr Nevsky kapel en de Kathedraal van St. Theodore Ushakov staan op de bus. Media officials en afgevaardigden van twee vrijwilligerscentra waren de eerste passagiers van de bus, die drie stops maakte bij twee nieuwe hotels en bij de Mordovia Arena. Ook hier werd het getal 500 uitgebeeld.

Volgograd heeft zijn eigen unieke aftelklok ontworpen, namelijk een zandloper met de hashtag #500_days_to_go. De klok begon te lopen tijdens de bijeenkomst van vrijwilligers van de stad, georganiseerd voor de mijlpaal van 500 dagen te gaan richting het WK 2018. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 30-01-2017 | Bijgewerkt op: 30-01-2017 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust