WK 2018 NIEUWS

Het Nizhny Novgorod Stadion wordt gebruikt als een sportcentrum na het WK 2018 - nieuws

RSS

De werkzaamheden aan het Nizhny Novgorod Stadion gaan rustig door. Men is al begonnen met het plaatsen van het dak en de pilaren zijn bijna klaar. In het voetbalstadion zullen zes WK wedstrijden afgewerkt worden, inclusief de kwartfinale. Het stadion is niet alleen van binnen erg mooi, maar ook de locatie is erg uniek.

Het Nizhny Novgorod Stadion wordt gebruikt als een sportcentrum na het WK 2018

Het gebied de Strelka, waarin het stadion wordt gebouwd, is van historisch belang voor zowel de stad Nizhny Novgorod als geheel Rusland. De WK 2018 speelstad werd in de 13 eeuw opgericht en werd een van de belangrijkste handelscentrums van Rusland. De markt was de grootste in zijn soort in Rusland en lag naast de rivieren de Oka en Volga.

Er zijn de laatste jaren geen noemenswaardige gebouwen gebouwd in het gebied, maar dat veranderd nu met de komst van het Nizhny Novgorod Stadion. Een nieuw sport- en entertainment centrum wordt gebouwd, wat de omgeving ten goede zal komen. Het plan is dat het voetbalstadion overal voor gebruikt kan gaan worden.

Buitenlandse experts die het gebied en het stadion bezocht hebben spreken van werk van de hoogste kwaliteit. Het is volgens hen erg belangrijk dat het stadion behouden blijft na het WK voetbal in 2018. Er worden diverse gebouwen rondom het stadion neergezet, waarin verschillende scholen zich kunnen huisvesten.

De plaats van het stadion van het WK 2018 is ook voor de voetbalfans erg plezierig. Er loopt een treinspoor op slechts 2km van het stadion, waar je binnen vier uur in Moskou mee kunt komen. 2,5km de andere kant op ligt het historische centrum van de speelstad. Daar zijn veel bezienswaardigheden te bezoeken, inclusief het Nizhny Novgorod Kremlin.

De binnenkant van het stadion is ook erg interessant. De bovenkant heeft de vorm van een golf, waardoor sommige delen van het stadion hoger zijn dan de andere. Dit is hoofdzakelijk gedaan voor het comfort van de voetbalsupporters; het zicht op het veld is hierdoor niet minder goed in de hoeken van het stadion. De hogere zitplaatsen zijn niet te ver van het veld.

Elders in Rusland

Het nieuwe oppervlak is gelegd in het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou, waar de opening en de finale van het WK 2018 gespeeld zullen gaan worden. Het gras is gezaaid in augustus, terwijl bouwvakkers het oude engineeringssysteem vervingen.

De 17 meter hoge zuidelijke en noordelijke stands zijn gereed in Jekaterinenburg. Dit voetbalstadion wordt gerenoveerd. De oostelijke en westelijke stands zullen aan het eind van 2016 gereed zijn.

Delen van het dak van de Rostov Arena zijn bijna volledig geassembleed in Rostov aan de Don. Het werk begon begin deze zomer. Het totale gewicht van het dak is 591 ton en de delen rondom het voetbalstadion wegen 755 ton.

In Saransk is het werk aan de Mordovia Arena bijna klaar en de tijdelijke steunen worden in hun positie gebracht. Onlangs begon het werk aan het engineeringssysteem en de publieke voorzieningen worden geïnstalleerd.

Bouwvakkers zijn begonnen met het afwerken van de compressie ring van het stadion in Volgograd. Dit stuk rond metaal zal het dak dragen op 40 meter hoogte.

Cijfer van de maand

Nadat het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou volledig gerenoveerd is, zullen er 22 uitgangen zijn. 16 hiervan zijn hoofduitgangen en 6 uitgangen worden gebruikt voor nood. Bij het begin van de bouw van het stadion waren er slechts 13 uitgangen. Het verwachte aantal voetbalfans tijdens de WK 2018 wedstrijden zullen in en uit het stadion kunnen komen in slechts 15 minuten tijd.

Wist u dat?

Fans die in 2018 de speelstad Kaliningrad bezoeken zullen zeer waarschijnlijk langs het grote Aquaman beeld komen. De Aquaman is een van de symbolen van de stad en staat aan de Baltische Zee. Ook op de officiële poster van de speelstad is dit standbeeld te zien. Naast het stadion wordt een vijver van 90 meter gebouwd met een 20 meter hoog standbeeld van een voetballer die een gouden bal controleert op zijn borst. Het water zal opspuiten vanaf het standbeeld.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 07-09-2016 | Bijgewerkt op: 07-09-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust