WK 2018 NIEUWS

Toeristische records voor Sotsji en Sint Peterburg en een nieuw treinspoor in Moskou - nieuws

RSS

Er zijn verschillende grote ontwikkelingen in Rusland richting het WK 2018: de populariteit van Sotsji, het erkennen van Sint-Petersburg als toeristische hoofdstad van Europa, nieuwe ambassadeurs voor speelsteden en een nieuwe transportservice in Moskou.

Een nieuw treinspoor in Moskou

Eén van de meest belangrijkste infrastructuele projecten van het najaar was begin september 2016 geopend in Moskou. De Moskou Centrale Ring is een nieuw transportnetwerk per spoor dat 31 stations verbind en de hele stad omcirkeld. De hogesnelheidstrein verbind de meest afgelegen gebieden van de Russische hoofdstad, waardoor bezoekers snel de sportevenementen kunnen bereiken.

Zo is er bijvoorbeeld een treinstop vlak naast het Olympisch Stadion Loesjniki, waar de openingswedstrijd en de finale van het WK 2018 gespeeld zullen gaan worden. Van daaruit duurt het slechts 30 minuten om het andere grote voetbalstadion in Moskou te bereiken, het nieuwe CSKA Moskou stadion. Dit stadion is begin september ook geopend en zal richting het WK voetbal dienen als trainingsstadion.

Verder is het voor voetbalfans mogelijk om een tour door Moskou per trein te doen. Men leert daarbij over de geschiedenis van de stad en de belangrijkste gebouwen en kunstwerken zullen getoond worden. Hierdoor is het reizen in en rondom Moskou niet alleen erg snel maar ook leerzaam.

Sint-Petersburg als toeristische hoofdstad van Europa

Twee andere Russische steden waar wedstrijden van het Wereld Kampioenschap voetbal gespeeld zullen gaan worden zetten een belangrijk toerisme record in de boeken. De eerste stad is Sint-Petersburg dat altijd al werd gezien als een belangrijke toeristische stad in Rusland. Begin september 2016 ontving de speelstad de officiële bevestiging dat het de grote prijs in de toeristische sector had gewonnen. Daarmee versloeg het wereldsteden als Barcelona, Amsterdam, Londen, Parijs en Istanbul.

Sotsji schreef ook geschiedenis met een belangrijke toeristische mijlpaal. Afgelopen zomer bezochten maar liefst 3 miljoen toeristen dit zomerresort en overtrof daarmee een 25 jaar oud record.

Kazan en Rostov kiezen een nieuwe ambassadeur voor het WK 2018

Keeper Sergey Ryzhikov van Rubin Kazan is aangewezen als ambassadeur van speelstad Kazan. Hij vierde twee maal het Russische kampioenschap. Hij accepteerde het ambassadeurschap op een speciale ceremonie op 30 augustus 2016. Ryzhikov vergezelt daarmee een team van ambassadeurs, waaronder actrice Ekaterina Skulkina, zanger Elmira Kalimullina, waterpolospeler Irek Zinnurov en voetballer Elmir Nabiullin.

Een andere speelstad van het WK voetbal in 2018, Rostov aan de Don, maakte ook hun nieuwe ambassadeur bekend, namelijk de bekende Russische rapper en producer Basta.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-09-2016 | Bijgewerkt op: 23-09-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »
17-10-2022 - Online Casino No Deposit Bonuses »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust