Moskou is één van de WK2018 speelsteden en heeft 10.508.971 inwoners. De stad ligt op 156 meter hoogte en wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Moskva. Deze rivier is 120 tot 200 meter breed en heeft verschillende vertakkingen door Moskou. Moskou is een erg oude stad en heeft in 1147 al stadrechten verkregen. Een derde van de stad bestaat uit parken en bossen. In deze WK2018 speelstad staan de voetbalstadions Otkrytie Arena en Olympisch Stadion Loesjniki.
Toeristen hebben genoeg te bezoeken in deze oude hoofdstad. Beroemde plaatsen en gebouwen zijn onder andere het Rode Plein, het Mausoleum van Lening en het Kremlin. Daarnaast zijn er in Moskou veel oude kerken en kathedralen, de één nog mooier dan de ander. In het Wapenmuseum liggen oude kroonjuwelen en in de Tretjakovgalerij is Russische schilderkunst te zien. Het Witte Huis van de regering van Rusland is ook de moeite waard om te bezoeken, evenals het Triomfpaleis. Dit is het hoogste gebouw van Europa. Voor de jongeren zijn er veel nachtclubs om uit te gaan. De prijzen in deze clubs zijn wel extreem hoog, want in een aantal bekende clubs komen de Russische miljonairs.
Moskou heeft 5 internationale vliegvelden. Ook is Moskou het belangrijkste spoowegknooppunt van Rusland. Vanuit Moskou zijn er rechtstreekse verbindingen met bijvoorbeeld Warschau en Berlijn. In Moskou rijden treinen en de metro. De metro is mooi versierd met mozaïeken en kroonluchters. Tot slot rijden er ook bussen en trams door Moskou.
In en rondom de stad wordt 100km aan weg en meer dan 20km aan metrolijnen aangelegd in 2016. Hiermee heeft Moskou een record wat betreft het schema van infrastructuele ontwikkeling in 2016. De burgemeester van Moskou heeft gezegd dat er 200km aan weg, 20km aan metrolijnen en 54km aan rondwegen komen ter voorbereiding op het WK 2018 in Rusland.
In 1920 had Moskou al 2 miljoen inwoners, in 1950 al 5 miljoen en in 2000 zelfs 8 miljoen. De laatste jaren is de stad enorm gegroeid tot meer dan 10 miljoen inwoners. De economie van Moskou groeit met soms wel 20%, waardoor het veel mensen van omliggende steden trekt. In 2004 telde Moskou 33 miljardairs en had op dat moment de meeste miljardairs van de wereld. In 2008 waren er zelfs 55 miljardairs in de Russische hoofdstad.
De oorsprong van de stad Moskou gaat terug tot 11.000 jaar voor Christus. Er zijn namelijk spullen en overblijfselen van oude stammen gevonden rondom het huidige Moskou. Sinds de 11e eeuw is Moskou aan het groeien van een nederzetting naar een stad. In de 15e eeuw werd Moskou de hoofdstad van Rusland, totdat in 1712 Sint-Petersburg tot de hoofdstand werd benoemd. In 1812 wilde Napoleon Moskou innemen, maar op dat moment is de stad nagenoeg volledig afgebrand. De wederopbouw van Moskou wordt nu gezien als de nationale Russische wederopleving. Rond 1918 werd Moskou opnieuw de hoofdstad van Rusland.
Meer dan 100 navigatie pilaren met wifi worden geïnstalleerd in Moskou voor het WK 2018. Er zijn vier types pilaren ontwikkeld, inclusief pilaren voor voetpaden en kruispunten.
Nieuwe navigatie pilaren met mappen en wifi zullen verschijnen in Moskou voor het WK 2018. Op 40 locaties in de speelstad worden de pilaren geïnstalleerd, in het kader van het My Street-programma. In 2016 worden er al pilaren neergezet op de boulevards van Tverskoy, Nikitsky, Petrovsky, Sretensky, Rozhdestvensky en Chistoprudny. Ook worden er pilaren geïnstalleerd op het kruispunt Vasilyevsky Spusk, de Kremlevskaya dijk, Manezhnaya kruispunt en de straten Tverskaya, Pokrovka en Mokhovaya, Okhotnye Ryad en Karetnyy Ryead.
Totaal worden er meer dan 100 navigatie pilaren met wifi geïnstalleerd in speelstad Moskou. Speciaal voor het WK 2018 zijn er vier types navigatie pilaren ontwikkeld: klein en groot. Klein voor langs de voetpaden en groot voor belangrijke toegangswegen en stations.
Op de pilaren staan mappen met voetpaden en belangrijke infrastructuele faciliteiten (openbaar vervoer, fietsverhuur, oppervlakte en ondergrondse vervoermiddelen, voetpaden en winkelcentra). Ook staan er monumenten, theaters, museums en andere belangrijke toeristische trekpleister op aangegeven. Elke map bevat informatie over de belangrijke kenmerken van de stad binnen vijf minuten lopen, waardoor elke pilaar gemaakt is voor elk specifiek punt.
Aan het eind van 2016 zullen er 33 navigatie pilaren zijn geïnstalleerd op 11 straten in Moskou. In de toekomst en tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018 zullen de pilaren verbonden worden met wifi.
Nieuwe interactieve schermen in ondergrondse loopwegen in Moskou helpen voetbalsupporters op weg door de stad tijdens het WK 2018. Inwoners en gasten van Moskou kunnen deze schermen gebruiken om hun route te bepalen. Ook staan er de weersvoorspellingen, wisselkoersen en de tijd op.
In de loop van 2016 worden de ondergrondse loopwegen in Moskou uitgerust met zes nieuwe interactieve panels, waarmee het totaal op 47 komt. Op de schermen worden zowel advertenties als informatie weergegeven. De interactieve schermen zijn sterk en kunnen tegen een stootje door hooligans tijdens het WK 2018.
Er zijn in maart 2016 al 41 schermen op 21 plaatsen geïnstalleerd, hoofdzakelijk rondom het stadscentrum in de nabijheid van metrostations. De schermen tonen advertenties, maar door ze aan te raken kunnen voetbalsupporters en andere gasten informatie opvragen.
In Rusland zijn de volgende WK2018 speelsteden:
Sint-Basil's Kathedraal en het Kremlin's Spasskaya Toren zijn gekozen voor de culturele afbeelding van Moskou.
De grote voetbal symboliseert in het centrum symboliseert Moskou is centrale speelstad tijdens het WK.