WK2018 SPEELSTEDEN - KAZAN

WK2018 speelsteden - Kazan

Kazan is één van de WK 2018 speelsteden en heeft 1.130.717 inwoners. 40% van de inwoners is jonger dan 30 jaar en bestaat voor 55% uit vrouwen. De stad ligt aan de rivier de Wolga en is een drukke handelsstad tussen Europa en Azië. In deze WK 2018 speelstad staat het voetbalstadion Kazan Arena.

Kazan is een feest van een stad. Het heeft koude winters en hete zomers, Moslim minaretten en Orthodoxe leden, oude archeologische plaatsen, de wetenschap van Innopolis, steppes, bossen en de Great Silk Road. Dit alles is gemixt in de ketel van de Tartaarse hoofdstad. Het resultaat van deze kenmerken is dat Kazan de derde hoofdstad van Rusland is dat elk jaar een warm welkom heet aan miljoenen toeristen die alle soorten impressies en emoties komen ervaren.

De naam Kazan is waarschijnlijk afgeleid van qazan, wat kookpot betekend. Het betreft dan een kookpot in de vorm van een wok, aangezien de stad in een dal ligt.

De Kazan Arena is gebouwd in slechts drie jaar en wordt momenteel bespeeld door Rubin Kazan.

Toeristische informatie over Kazan

Voor toeristen is Kazan goed bereikbaar via de eigen luchthaven, het spoor en de snelwegen. Op deze manier kun je eenvoudig reizen tussen de verschillende WK2018 speelsteden. In de stad wordt je vervoerd met trams, bussen en de metro.

Geschiedenis van Kazan

Kazan is in de 11e eeuw gesticht door de Wolga-Bolgaren. Eerst diende de speelstad van het WK 2018 als een fort en de hoofdstad van de Kazan Khanate en later als één van de hoofdsteden van Rusland. Sinds de 19e eeuw heeft Kazan een universiteit en kwamen er drukkerijen in de stad. De Koran werd er bijvoorbeeld al in 1801 gedrukt. In 1875 werd men vervoerd met een paardentram en vanaf 1899 door een elektrische tram. In de Tweede Wereldoorlog werden veel fabrieken naar Kazan verplaatst en werd de stad industriestad voor het leger. In 2005 werd gevierd dat Kazan 1000 jaar bestond.

Het leven in Kazan is rijk aan evenementen en mensen, maar een paar namen wegen extra zwaar in de geschiedenis. Kazan was namelijk de thuisstad van de Geometry's copernicus, Nikolai Lobachevsky. Hij werd professor op zijn 23e en besteedde zijn leven aan wiskunde op de Kazan University, waar hij 40 jaren lang les gaf. Tientallen jaren later was het dezelfde universiteit die de leider van de Russische revolutie opleidde; Vladimir Lenin. Sinds dat hij lid werd van de universiteit, werd hij ook lid van een illegale studentenclub die drie maanden later een protest organiseerde. In 1925 kreeg de universiteit de naam van zijn voormalige revolutiestudent Ulyanov-Lenin. In 2010 werd de naam gewijzigd in Kazan Federal University. Ook is Kazan de stad van de operazanger Fedor Shalyapin.

Een millennium van historie

In 2005 werd gevierd dat Kazan 1000 jaar bestond. De hoofdstad van Tatarstan vierde deze datum als één van de meest belangrijke politieke, economische en toeristische steden. De voorbereidingen voor dit feest veranderden het uiterlijk, de reputatie en het lot van de speelstad. Het historische centrum werd geheel gerestaureerd en nieuwe wegen, bruggen en gebouwen werden gebouwd. Commerciële en culturele plaatsen werden het nieuwe gezicht van Kazan, naast de historische huizen en gebouwen. De inwoners vierden het feest enkele dagen lang, voordat ze terugkeerden naar hun actieve en snel ontwikkelende leven.

Naast het millenniumfeest heeft Kazan ook diverse grote internationale feesten georganiseerd, zoals de Summer Universiade, de World Aquatics Championships en de World Fencing Championships. Een nieuwe high-tech stad genaamd Innoolis werd gebouwd in de buitenwijken van de speelstad.

De ketel van tradities

Geen andere Russische stad heeft zoveel verschillende religies en culturele tradities als Kazan; islam, orthodoxe christendom, judaisme en katholieken. Deze religies leven niet alleen naast elkaar in de speelstad, maar ze vullen elkaar ook goed aan. Al deze religies zijn overal in Kazan te zien en geven de stad een uniek uiterlijk. Zo staat de Annunciation Kathedraal slechts een paar minuten van de Qol-Särif Moskee. Een etnisch festival van de Russische folklore trekt niet minder bezoekers dan het zomerse festival van Subantuy, de belangrijkste nationale feestdag van de Tartaarse bevolking.

Bezienswaardigheden in Kazan

In 2006 ontwikkelde en presenteerde Tatarstan de Parelketting van Tatarstan. Dit is een toeristische route, waarbij de ketting bestaat een een kleine en een grote ring. De kleine ring gaat door buitenwijken van Kazan. De grote ring gaat langs toeristische bezienswaardigheden van nationaal en internationaal belang: de Virgin Monastery of Raifa, Sviyazhsk, Kazan Ski Resort, Bilyarsk, het Broodmuseum en de Bolgar Historical and Archaeological Reserve.

Ook het centrum van het oude Kazan is de moeite waard om tijdens het WK 2018 in Kazan te bezoeken, met name het Kremlin en de omliggende gebouwen. Het Kazan Kremlin is het symbool van de stad en de hart van de republiek. Het is gebouwd in de 6e eeuw. Het National Museum of Tatarstan ligt op 50 meter afstand van het Kremlin en stelt elementen uit de rijke geschiedenis tentoon. Het museum kun je het best verlaten door de Bauman Straat. Dit is een straat met zeer veel historische monumenten en gebouwen. Ook de Kazan University is een imposant gebouw met 150.000 studenten.

Stad van de gastvriendelijkheid

Elke feestdag in Kazan is tot in de puntjes voorbereid en ambitieus georganiseerd. En na afloop van het feest wordt het volgende feest al weer voorbereid. Iedereen is zeer serieus als het om feesten gaat. Historicus en professor Karl Fuchs schreef in de 19e eeuw dat wanneer een vriendelijke Tartaar je vroeg om bij hem thuis op bezoek te komen, je zeker weet dat je een geweldige avond hebt en 's ochtends met hoofdpijn wakker wordt. Je moest alles proberen wat er op tafel kwam, maar dat is nog niet alles. Als je de eerste dag goed door was gekomen, stond de volgende gastvrije Tartaar je op te wachten.

Kazan heeft een mix van verschillende culturen; de Khazaren, Volga Bulgaren, Mongolische Tartaren en mensen uit Centraal Azië. De bevolking is gespecialiseerd in het koken van rundvlees, lamsvlees en paardenvlees. Chak-chak, een traditioneel huwelijksdessert, is gemaakt van gefrituurde deeg met honing en is één van Kazan's culinaire symbolen.

WK2018 speelsteden - overige speelsteden

In Rusland zijn de volgende WK2018 speelsteden:

WK2018 afbeelding - Kazan

Kazan's culturele afbeelding bevat het Zilant Monument, een gevleugelde slang die ook het symbool van de wijsheid is. Tevens staat deze draak voor het eeuwige leven en de kracht van de Kazan Tatars.

WK2018 poster - Kazan

Het symbool van Tatarije of Tatarstan is de sneeuwluipaard. De hoofdstad van deze republiek is Kazan. De kleuren van de vlag van het land zijn verwerkt in het stadion op de poster.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-04-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

09-07-2017 - De World Cup Thropy Tour bezoekt 24 steden en reist 60000km »
12-04-2017 - Stadions van het WK 2018 worden groener en duurzamer »
18-01-2017 - Vrijwilligerscampagne voor het WK 2018 zet een wereldrecord »
29-11-2016 - Voormalig aanvoerder Sergei Semak is ambassadeur voor het WK 2018 »
27-11-2016 - De Bud Alcohol Free Countdown klok telt af richting het WK 2018 »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust