WK 2018 NIEUWS

Uitzicht vanaf een stadion, tekeningen en voetballes richting het WK 2018 - nieuws

RSS

Een mooi uitzicht vanaf een platform van het Olympisch Stadion Loesjniki in Moskou, voetbaltekeningen van kinderen in de speelstad Saransk en voetballessen voor buitenlanders in Nizhny Novgorod. Richting het WK 2018 zijn er interessante dingen gaande in Rusland.

Uitzicht vanaf het Olympisch Stadion Loesjniki

Twee van de grootste wedstrijden van het WK 2018 zullen gespeeld worden in het Olympisch Stadion Loesjniki, namelijk de openingswedstrijd en de finale. Het stadion heeft onlangs zijn 60-jarig bestaan gevierd.

Na de renovatie voor het WK voetbal is het dak van het stadion het grootste platform in Europa! Er is over het gehele dak ruimte voor een 900m2 oppervlakte op 25 meter boven de grond. Mensen kunnen vanaf hier de hele stad Moskou overzien. Het platform is elke dag geopend, ongeacht of er een wedstrijd gespeeld wordt of niet. Het uitzicht vanaf het dak van het Olympisch Stadion Loesjniki is oneindig. Bezienswaardigheden: het Novodevichy Convent, het Russian Academy of Sciences, de Moskou City skyscrapers en Lomonosov Moskou State University zijn een paar bijzondere gebouwen die je kunt zien.

Het Wereld Kampioenschap voetbal in tekeningen

Begin augustus 2015 begonnen de kinderen uit Saransk te tekenen vanwege het Wereld Kampioenschap voetbal in de stad. Kinderen werden steeds enthousiaster door het aankomende voetbalfeest. Een veel voorkomend figuur op de tekeningen was de vos, één van de symbolen van speelstad Saransk.

De tekeningen werden gemaakt als onderdeel van de competitie 'All Ours', welke eind 2015 werd gehouden. Kinderen werd gevraagd om hun creativiteit de loop te laten en tekeningen te maken rondom één van de vijf onderwerpen: “Football brings people together”, “The stadium is where the whole family can relax”, “A new generation of football supporters”, “My favourite football team” en “Saransk meets the 2018 World Cup”. De beste 20 tekenaars zagen hun creaties gekozen worden uit meer dan 100 inzendingen. De winnende tekeningen werden vervolgens gebruikt om de speelstad van het WK 2018 te versieren.

Alexey Pleshachkov, hoofd van Saransk 2018, bedankte alle jonge artiesten voor hun bijdrage en de kleurrijke tekeningen.

Voetballes in Nizhny Novgorod

Uiteraard wordt er op de Russische scholen geen les gegeven in de voetbalsport en daarom geeft men afzonderlijke lessen omtrent het spel in de verschillende speelsteden van het WK 2018. Tijdens deze voetballessen leren pupillen over de geschiedenis van voetbal en het Wereld Kampioenschap, de legendarische sterren en hoe het voetbalfeest gevierd moet worden. De kinderen worden aangespoord hun bijdrage te gaan leveren aan het vrijwilligersprogramma van het WK voetbal. Deze voetballessen zijn begin 2015 begonnen, maar tot voor kort werden deze lessen niet gegeven aan buitenlandse scholieren en studenten.

In een historisch evenement voor de speelstad Nizhny Novgorod werd begin augustus 2016 voetballes gegeven in de internationale zomerschool 'Summer in Russian'. Op deze school zitten dit jaar meer dan 100 studenten uit onder andere Angola, Groot Britannië, Duitsland, India, Spanje, China, Nederland, Amerika en Frankrijk. De voetballessen hebben dan ook een brede insteek, aangezien voetbal mensen van over de hele wereld bij elkaar brengt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-08-2016 | Bijgewerkt op: 16-08-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust