WK2018 - ORGANISATIE

WK2018 organisatie

De WK 2018 organisatie ligt in handen van de FIFA. Zowel de kwalificatieronden als het hoofdtoernooi van het WK2018 zijn evenementen van de FIFA en vallen dus onder de verantwoordelijkheid van deze wereld voetbal organisatie. Alle deelnemende voetbalbonden met kwalificatieronden zijn lid van de FIFA. Voor het eerst in de historie van het WK hebben alle 211 landen zich geregistreerd voor de kwalificatie voor het WK2018. Dit aantal is echter teruggebracht naar 209, doordat de voetbalbonden van Indonesië en Zimbabwe werden uitgesloten van deelname. Bekijk het aantal deelnemende landen per voetbalbond.

In totaal worden er meer dan 840 wedstrijden gespeeld voor en tijdens het WK2018. Dit betreffen dus zowel kwalificatiewedstrijden als wedstrijden op het WK2018 zelf. De voetbalbonden zijn zelf verantwoordelijk voor het plannen van de wedstrijden. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het kiezen uit de speelsteden en stadions. Ook beslissen de bonden zelf over bijvoorbeeld doellijntechnologie en natuur- of kunstgrasvelden. De scheidsrechters worden daarentegen wel door de FIFA aangewezen, en wel een week voor de betreffende voetbalwedstrijd. Uiteraard zijn de disciplinaire regels ook afkomsig van de FIFA en niet van de verschillende voetbalbonden, omdat er anders verschillen kunnen ontstaan in beslissingen.

Matchfixing bij het WK2018

Om matchfixing tijdens de kwalificatiewedstrijden te voorkomen, houdt de FIFA de wedstrijden nauwlettend in de gaten. Dit doet de FIFA in samenwerking met de Early Warning Systen GmbH (EWS). Dit systeem analyseert de gokmarkt op verdachte gokpatronen. Het EWS-systeem heeft al 820 officiële wedstrijden gemonitord. Daarnaast hebben alle FIFA-scheidsrechters een document ondertekend, waarin zij aangeven akkoord te gaan met de regels van de FIFA. Ook moeten zij de integriteit van de wedstrijden bewaken. De scheidsrechters zijn verplicht om verdachte praktijken aan de FIFA te melden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van het WK2018

Omdat het WK het grootste wereldwijde sportevenement is voor één sport, vereist het enorm veel investeringen in infrastructuur en stadions, veiligheid en gezondheid, verwerven en trainen van duizenden vrijwilligers, toegankelijkheid voor iedereen, bediening van 32 landenteams en veel meer. Het WK2018 heeft veel impact op de maatschappij en de omgeving van Rusland. De FIFA heeft kernwaarden bedacht om de negatieve gevolgen van het WK2018 te beperken en de positieve effecten te versterken.

  • Sociaal: bijdragen aan menselijke en sociale ontwikkeling, zoals gezondheid en veiligheid en arbeidsplaatsen.
  • Milieu: beschermen van het milieu om de stadions, maar ook het tegengaan en verwerken van afval.
  • Economie: de lokale economie stimuleren.

De FIFA heeft bij het toewijzen van het WK2018 al veel informatie verzameld van potentiële organisatoren. Alle bieders moesten uitgebreide informatie over hun activiteiten op sociaal en milieu gebied weerleggen. Het gastland moest voldoen aan voorwaarden omtrent de lange termijn ontwikkeling op gebied van gezondheid, sociale betrokkenheid, ontwikkeling van de sport, verkleinen van gevolgen voor het milieu, stimuleren van lokale economie en het opzetten van sportprogramma's voor de jeugd.

Het WK2018 is gebasseerd op de volgende principes:

  • Verantwoordelijkheid: betrouwbaarheid omtrent een duurzame ontwikkeling voor alle gevolgen op gebied van omgeving, economie en sociaal.
  • Inclusiviteit: eerlijke en gelijke behandeling zonder discriminatie. Er mag geen onderscheid zijn op grond van kleur, afkomst, nationaliteit, geslacht, beperktheid, leeftijd, taal, religie, politieke voorkeur, gezondheid, status of sexuele geaardheid.
  • Transparantie: keuzes en activiteiten moeten open en beschikbaar zijn voor iedereen waar ze invloed op hebben. De FIFA streeft naar open en eerlijke communicatie.
  • Integriteit: gedrag dat in overeenstemming is met de principes van de goede omgang, afhankelijk van de situatie en internationale normen en waarden.
  • Respect: gedrag dat in overeenstemming is met de wetten en regels, zodat rechten van anderen niet worden geschonden.

Participatieprogramma's

Om de sport voetbal verder te ontwikkelen, moet Rusland verschillende programma's opzetten om de deelname in het hele land groter te maken. Door deze programma's gaat Rusland in de periode 2006-2015 proberen de participatie in het voetbal te vergroten. Hiervoor werkt Rusland nauw samen met de FIFA om deze programma's te ontwikkelen. Zo worden er 7 hoofdprojecten gelanceerd: Stadiums for Children, Futsal to Schools, RFU Goal, Centres of Football, Football of the Future, Football as a Social Phenomenon, RFU and the World Footbal Community. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in Inspration for Succes. Dit zijn bijvoorbeeld projecten ter verbetering van de internationale relaties en ondersteuning van de voormalige Sovjet republieken. Ook worden er verschillende voetbaltoernooien gehouden ter voorbereiding op het WK2018, zoals een Youth Cup, Girls' Cup en een Gehandicapten Cup. De finales worden vervolgens gehouden in de WK2018 speelsteden. De deelnemende teams op deze toernooien doen zich voor als aan het WK2018 deelnemende landen. Hierdoor leren mensen over de verschillende culturen en landen.

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 20-05-2024 | Door: Patrick

Reageer op de organisatie van het WK 2018
Gerelateerd WK 2018 nieuws

29-06-2018 - Check ook eens deze aankomende internationale voetbaltoernooien »
05-05-2018 - 13 videoscheidsrechters zijn aangewezen om te assisteren »
04-12-2017 - Verzin een slogan voor op de spelersbus en win een reis »
06-06-2017 - Het WK voetbal 2018 in Rusland zal geheel rookvrij zijn »
19-05-2017 - Merchandise van het WK 2018 wordt verkocht door Megalicense »

© 21-05-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust