WK 2018 NIEUWS

Alle speelsteden organiseren festiviteiten voor vrijwilligers voor het WK voetbal 2018 - nieuws

RSS

Alle speelsteden van het WK 2018 hebben op 1 juni 2016 een festival georganiseerd voor één van de belangrijkste zaken richting het WK, namelijk de start van het vrijwilligersprogramma.

De stad Volgograd presenteerde een nieuwe ambassadeur, Oleg Veretennikov. Hij is een levende legende van FC Rotor uit de speelstad. Veretennikov nam deel aan de wedstrijd tussen leden van het lokale vrijwilligerscentrum en FC Rotor-spelers. Vladimir Makarychev, assistent-directeur van het centrum kondigde aan dat er al 2.000 vrijwilligers zich hadden aangemeld.

Op de eerste dag had men in Jekaterinenburg 400 aanmeldingen. Aleksandr Antimonov, directeur van het vrijwilligerscentrum in de stad, zei dat er dag en nacht gewerkt wordt aan het binnenhalen van nieuwe vrijwilligers.

In Kazan maakten de lokale vrijwilligers contact met mensen uit Moskou, Nizhny Novgorod, Rostov aan de Don en Sotsji. Via een satellietverbindingen riepen de mensen naar elkaar: Wie is een vrijwilliger? Ik ben een vrijwilliger! Timur Tufetulov is de vertegenwoordiger van de vrijwilligers in de speelstad.

In Kaliningrad opende Vice-voorzitter van de regionale overheid, Aleksandr Rolbinov, de symbolische start van het selectieproces van vrijwilligres. Het WK 2018 vrijwilligerscentrum in de stad organiseerde een festival met voetbalfreestyle, drummers en cheerleaders.

Het vrijwilligersprogramma kreeg in Nizhny Novgorod ook een ceremoniële start binnen de muren van het Kremlin. De vrijwilligers in deze stad hebben al enige ervaring met het samenwerken, aangezien ze ook actief waren op de Olympische Spelen in Sotsji. Dmitri Cheryshev en voormalig Ajacied Dmitri Bulykin zijn beide ambassadeur van de speelstad.

De gouveneur van Rostov aan de Don was te gast op het festival in de Don State Technical University, waar het vrijwilligerscentrum zich bevindt. Hij riep iedereen uit de regio op om vrijwilliger te worden en mensen uit andere landen te helpen de voetbalsfeer te verbeteren.

Accordionist Sergei Voitenko is de ambassadeur van Samara. Samen met Viktor Kudryashow, hoofd van de Gedeputeerde Staten, nam hij deel aan de bijeenkomst van vrijwilligers. Vrijwilligers moeten de speelstad op de kaart zetten.

In Sint-Petersburg werd uiteraard ook aandacht besteed aan de start van het vrijwilligersprogramma. Ook werd een nieuwe ambassadeur bekend gemaakt: Mikhail Boyarsky, acteur, zanger en voetbalfan. Het vrijwilligerscentrum is opgezet bij de Neva rivier.

Ondertussen hebben in Saransk al meer dan duizend mensen zich aangemeld als vrijwilliger voor het WK voetbal in 2018. Niet alleen studenten hebben zich opgegeven, maar ook mensen van een oudere generatie. Ambassadeur Aleksey Pleshachkov nam actief deel aan het evenement door bijvoorbeeld te voetballen met toekomstige vrijwilligers.

Aan de kust van Sotsji kwamen stadsbestuurders en sporters bijeen om vrijwilligers te werven. De gasten op het evenement konden genieten van een voetbaltoernooi en een programma vol festiviteiten.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 07-06-2016 | Bijgewerkt op: 07-06-2016 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel


Gerelateerd WK 2018 nieuws

27-05-2024 - Van veld naar virtueel de dynamische wereld van sport en gokken »
29-02-2024 - De opwinding rond het WK voetbal 2026 is begonnen »
15-06-2023 - Evolutie van Live Sportweddenschappen »
03-03-2023 - Hoe kun je wedden op Champions League voetbal in Nederland »
26-10-2022 - Tips om jouw huis WK klaar te maken »

© 14-06-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust