WK2018 - AMBASSADEURS

WK 2018 Ambassadeurs

WK 2018 ambassadeur zijn bekende mensen uit speelsteden van het WK voetbal. Ambassadeurs worden deel van het team dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding en promotie van het Werled Kampioenschap voetbal. Ook moeten zij een gezonde levensstijl promoten en bijdragen aan een positief beeld van het gastland. 

Olympisch Kampioen Ilchenko is ambassadeur van speelstad Volgograd

De eerste Olympisch Kampioen zwemmen in open water, Larisa Ilchenko, is de nieuwe ambassadeur van de speelstad Volgograd voor het WK 2018. Het officiële certificaat is onlangs overhandigd door de burgemeester van de stad Andrey Kosolapov.

"Ik heb altijd al geweten dat mijn thuisstad het beste verdient, en het recht heeft om het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018 te mogen organiseren. Ik ben erg vereerd om deel uit te mogen maken van het team van ambassadeurs voor het toernooi. Ik zal mijn best doen om de stad Volgograd zo goed mogelijk te vertegenwoordigen", zei Ilchenko.

Naast Ilchenko zijn ook de volgende beroemdheden ambassadeur van de speelstad Volgograd

  • Elena Isinbayev: tweevoudig Olympisch Kampioen
  • Oleg Veretennikov: topscorer in de geschiedenis van het Russische voetbal
  • Aleksandr Nikitin: legende van FC Rotor

In de zomer van 2018 zullen 4 groepswedstrijden gespeeld worden in Volgograd.

IJshockeyspeler Ovechkin is ambassadeur voor het WK voetbal 2018

Alexander Ovechkin is toegevoegd aan de lijst met ambassadeurs voor het Wereld Kampioenschap voetbal in 2018. De Russische ijshockeyer heeft al drie maal de wereldbeker omhoog mogen houden met het nationale elftal.

Ovechkin was de eerste speler in Rusland die 500 doelpunten wist te maken in het reguliere seizoen van de NHL (Noord Amerikaanse Hockey League). Hij is ook de eerste speler in de NHL geschiedenis die vier persoonlijke awards wist te winnen in één seizoen: de Art Ross Trophy, de Maurice Ricard Trophy, de Lester B. Pearson Award en de Hart Memorial Trophy. De speler is maar liefst zeven keer opgenomen in het NHL All-Star Team.

"Het is een enorme eer voor mij om ambassadeur van het WK voetbal te zijn", zei Ovechkin. "Voetbal is mijn tweede passie en ik ben echt blij dat het grootste voetbalevenement van de wereld voor de eerste keer naar Rusland komt. Ik hoop dat voetbalfans een onvergetelijke ervaring hebben en dat de spelers hun beste kunsten vertonen op het veld."

Ovechkin is geboren in een echte sportfamilie. Zijn moeder won twee maal Olympisch goud met basketballen en zijn vader was een professioneel voetballer.

"Toen ik jong was speelde ik allerlei soorten sport in de achtertuin: voetbal, basketball en hockey. Ik koos voor hockey en dat werd een succes. Desondanks is voetbal mijn tweede keus vlak achter hockey." De ambassadeur van het WK 2018 is supporter van Dynamo Moskou en FC Barcelona. Zijn favoriete speler is Lionel Messie, die hij ontmoette in Washington.

Ovechkin is toegevoegd aan de volgende lijst met ambassadeurs voor het WK voetbal in Rusland: keeper Igor Akinfeev,  voormalig voetballers Alexei Smertin en Sergei Semakpianist Denis Matsuev, legendarische aanvaller Nikita Simonyan, tv-presentatrice Yana Churikova, Sergei Belogolovtsev, Nikolai Drozdov en Lyasan Utiasheva.

Voormalig aanvoerder Sergei Semak is ambassadeur voor het WK 2018

Voormalig middenvelder en Russisch aanvoerder Sergei Semak is aangesteld als ambassadeur voor het WK 2018 in Rusland. Semak werd gepresenteerd op 25 november in Kazan.

Semak is de enige Russische voetballer die de nationale titel won met drie verschillende clubs: CSKA Moskou, Rubin Kazan en Zenit Sint-Petersburg. Momenteel is hij in Sint-Petersburg als onderdeel van een coaching project. Ook houdt hij het record voor de meeste wedstrijden (456) en meeste seizoenen (19) in het Russische topvoetbal. Op internationaal gebied speelde Semak een sleutelrol tijdens het Europees Kampioenschap in 2008, waar Rusland de halve finale bereikte.

"Elke voetballer droomt ervan op te spelen op een Wereld Kampioenschap voetbal en het is een onvergetelijke ervaring", aldus Semak. "Ik ben verheugd dat ik de kans heb gekregen om als ambassadeur deel te nemen aan een groot voetbalevenement als het WK 2018. Het vertegenwoordigen van Rusland is een grote eer voor mij, en ik voel me trots op mijn land."

Andere ambassadeurs van het WK voetbal 2018 zijn keeper Igor Akinfeev, voormalig speler Alexei Smertinpianist Denis Matsuev en de legendarische aanvaller Nikita Simonyan. Laatstgenoemde was aanvoerder van de USSR tijdens het WK in 1958 en is momenteel vice-voorzitter van de Russische voetbalbond. Ook tv-presentatrice Yana Churikova, Sergei Belogolovtsev, Nikolai Drozdov en Lyasan Utiasheva zijn ambassadeurs van het aankomende WK in 2018.

Sportvrouw in het team van WK 2018 vrijwilligers en ambassadeurs

Liasan Utiasheva is recent toegevoegd aan het team van WK 2018 ambassadeurs. Ze gaat actief deelnemen in nationale evenementen en bijdragen aan verschillende projecten die de sport en levensstijl in Rusland verder verbeteren. Liasan gaat werken met mensen met verschillende beroepen, leeftijden en culturen. Gedurende het WK voetbal zijn 15.000 vrijwilligers actief.

Utiasheva is zesvoudig wereldkampioen, meester in de rythmische gymnastiek, tv-presentatrice en werkt voor goede doelen. Ze is erg trots op het feit dat ze onderdeel van het WK 2018 team mag uitmaken. Het zijn van een vrijwilliger of ambassadeur is een kans om samen te werken voor een gemeenschappelijk goed. Iedereen heeft andere werkzaamheden, maar dat is allemaal voor één groot doel: het organiseren van een onvergetelijk voetbalevenement.

De voormalig sportvrouw kent de sportwereld van de binnenkant, dus begrijpt ze hoe het er voor vrijwilligers aan toe gaat. Ze kan ze goed begeleiden bij hun werkzaamheden. Elk sportevenement, waar ook ter wereld, wordt mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat voetbalfans die in 2018 naar Rusland komen een soort vakantiegevoel krijgen.

Vrijwilliger zijn is volgens Liasan niet alleen een verantwoordelijkheid voor jezelf, maar je bent tijdens het WK 2018 het gezicht van heel Rusland in de ogen van de wereld. In het jaar 2018 draait de hele wereld om het Wereld Kampioenschap voetbal in Rusland.

Het zijn van een vrijwilliger tijdens het voetbaltoernooi is een interessante levenskeuze die nieuwe deuren opent richting de rest van je loopbaan. Je leert veel mensen kennen en goed communiceren. Ook krijg je de kans om in het hart van een groot sportevenement te kijken.

Pianist Matsuev is benoemd tot ambassadeur van het WK 2018 in Rusland

Denis Matsuev is benoemd tot de ambassadeur van het WK 2018 in Rusland. De Russische klassieke pianist ontving zijn certificaat op 8 juli 2016 van Alexey Sorokin, voorzitter van het Local Organising Committe, en FIFA voorzitter Fatma Samoura.

Matsuev gaf aan dat het voor hem een grote eer is om ambassadeur van het WK voetbal in 2018 te zijn. Dit geeft hem nog meer energie om de waarden van het wereldwijde voetbaltoernooi te promoten. Matsuev zal er alles aan doen om de culturele schoonheden van Rusland te benadrukken. Het Wereld Kampioenschap voetbal zal volgens hem helpen om de cultuur en de sport in Rusland op een hoger niveau te brengen. De pianist had direct al een leuk idee: alle speelsteden hebben een eigen orkest en zij moeten betrokken worden bij activiteiten rondom de wedstrijden.

Matsuev is één van de meest gepassioneerde voetbalfans van Rusland. Hij is fan van voetbalclub Spartak Moskou sinds zijn jeugd en probeert naar elke wedstrijd te gaan. Ook volgt hij het Russische nationale voetbalelftal nauwlettend. Hij was één van de gelukkigste mensen ter wereld toen hij hoorde dat Rusland het WK 2018 mocht organiseren. Hij kan niet wachten om het culturele programma rondom het WK voetbal voor te bereiden. Elke speelstad heeft een eigen karakter en tradities die aan de wereld getoond moeten worden.

Matsuev was al zeer actief betrokken bij de voorbereidingen van het Wereld Kampioenschap 2018 voordat hij benoemd werd tot ambassadeur. Hij was lid van een team die het officiële WK logo koos.

Russische aanvoerder Smertin is aangewezen als ambassadeur voor het WK 2018

Voormalig Russische aanvoerder Alexei Smertin is aangewezen als ambassadeur voor het komende Wereld Kampioenschap voetbal in 2018 in Rusland.

De gepensioeneerde voetballer is op 1 juni 2016 aangewezen voor de rol, na een wedstrijd tussen een team van vrijwilligers en een team met bekende personen uit de regering en showbusiness. Het certificaat van de ambassadeur is door FIFA president Gianni Infantino overhandigd aan Smertin. Hij zal nu gaan samenwerken met de andere WK ambassadeur: keeper Igor Akinfeev van het Russische elftal en CSKA Moskou.

De WK 2018 ambassadeuren zijn personen die gekozen worden om het WK voetbal te promoten. Ze werken in teams om de speelsteden voor te bereiden op het voetbaltoernooi, zoals het promoten van sport op een gezonde manier. Uiteindelijke nemen de ambassadeurs deel aan de officiële evenementen die georganiseerd gaan worden door het Local Organising Committee en de FIFA.

Smertin speelde bij een aantal grote clubs, waaronder Lokomotiv Moskou, Bordeaux en Chelsea. Zijn aanwijzing als ambassadeur was op de dag dat het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018 van start ging. Smertin heeft in zijn eigen stad Barnaul ook een organisatie voor het goede doel.

Gepubliceerd op: 28-04-2017 | Bijgewerkt op: 20-04-2024 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 ambassadeurs
Gerelateerd WK 2018 nieuws

21-09-2017 - Olympisch Kampioen Ilchenko is ambassadeur van speelstad Volgograd »
06-06-2017 - Het WK voetbal 2018 in Rusland zal geheel rookvrij zijn »
22-02-2017 - Rusland onderzoekt racisme en discriminatie richting WK 2018 »
03-02-2017 - Topmodel warmt fans alvast op voor het WK 2018 in Rusland »
30-01-2017 - 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust