WK2018 - VRIJWILLIGERS

WK 2018 vrijwilligers

De campagne om vrijwilligers voor het WK 2018 in Rusland aan te trekken is één van de grootsten in de geschiedenis van vrijwilligers. Het aantal aanmeldingen voor het WK voetbal is namelijk een nieuw wereldrecord.

In de periode van 1 juni 2016 tot het eind van de aanmeldperiode op 30 december 2016 hebben ongeveer 177.000 vrijwilligers zich aangemeld voor het WK 2018. Deze campagne werd geopend door de Russische president Vladimir Putin en FIFA voorzitter Gianni Infantino.

Het nieuwe wereldrecord van 177.000 vrijwilligers overtreft het oude record van 152.101. Dit oude record werd gevestigd voor de vrijwilligerscampagne voor het WK 2014 in Brazilië. De vrijwilligers zullen onderdeel worden van het Local Organising Committe (LOC), een organisatie die het Wereld Kampioenschap in Rusland voorbereidt. 

Dit toernooi zijn er meer aanmeldingen uit het buitenland dan ooit: meer dan een kwart van alle aanmeldingen kwam uit maar liefst 190 verschillende landen buiten Rusland.

"Toen ik wist dat je je kon aanmelden als vrijwilliger voor het WK 2018 in Rusland, heb ik me zo snel mogelijk aangemeld," zei Brunel Muba uit België. "Ik ben een van de gelukkiger die vrijwilliger mag zijn tijdens de Confederations Cup loting in Kazan afgelopen jaar. Daar heb ik gezien hoe prachtig deze speelstad is en ik wil heel graag teruggaan in 2018. Mijn belangrijkste doel is om onderdeel te zijn van dit voetbalfeest en deel uit te maken van de geschiedenis."

In Rusland worden twee belangrijke voetbaltoernooien gehouden: de Confederations Cup in 2017 en het Wereld Kampioenschap in 2018, waarbij respectievelijk 5.500 en 15.000 vrijwilligers noodzakelijk zijn.

Bij het online aanmelden moesten vrijwilligers hun details invullen in een online formulier, waarbij ze moesten aangeven op welk gebied zij willen helpen. Er zijn 20 verschillende onderdelen waarvoor je je kon aanmelden en de meest populaire waren team service, ceremonies, bezoekerservice en media operations.

Een aantal vrijwilligers zijn al geïnterviewd tijdens de Vrijwilligerscentra in de 11 speelsteden. De volgende stap is het selecteren en trainen van de vrijwilligers. Dit proces begint in mei 2018.

Vrijwilligersdag voor het WK 2018 met beroemdheden en wereldrecord

De Internationale Vrijwilligers Dag voor het WK 2018 was vol met verrassingen, met enkele beroemde Russische gezichten, dansen en schaatsen op de grootste Europese ijsbaan. Het pakket aan festiviteiten bevatte onder andere de bekendmaking van een wereldrecord, een concert van de ambassadeurs van Nizhny Novgorod, Uma2rman, en een videoboodschap van Alexander Ovechkin.

Ondanks dat het nog twee weken duurt voordat een selectie wordt gemaakt uit alle aangemelde vrijwilligers voor het WK 2018, is nu al een nieuw wereldrecord gevestigd. Nog nooit in de geschiedenis van het Wereld Kampioenschap voetbal hebben zoveel mensen zich beschikbaar gesteld als vrijwilliger voor het voetbalevenement. Tot nu toe hebben 160.000 vrijwilligers zich gemeld.

Op het ijs waren Maria Komandnaya en Pavel Zanozin, tv-presentators en journalist, aanwezig om samen met Uma2rman de gasten te entertainen. De muziek werd verzocht door voormalig Russisch international, keeper Ruslan Nigmatullin.

"Vrijwilligers zijn de fundering van de voorbereidingen voor het WK voetbal in 2018," zei LOC-voorzitter Alexey Sorokin. "Fans en voetballers aan het toernooi zien de organisatoren niet, zij zien de vrijwilligers met lachende gezichten. We ontvingen meer dan 160.000 aanmeldingen waarmee een wereldrecord gevestigd is. Alle vrijwilligers alvast bedankt voor het aanmelden voor het grootste voetbalevenement ter wereld."

De 11e ambassadeur voor het WK 2018 is ook bekend gemaakt op het festival: acteur en tv-presentator Sergei Svetlakov is de nieuwste toevoeging aan de club. "Ik ben erg vereerd dat het WK voetbal naar Rusland komt," aldus Svetlakov. "Ik ben al heel lang een voetbalfan en dit is een droom die uit komt. Het WK 2018 zal mijn stad Jekaterinenburg goed doen."

Er was ook nog een andere verrassing: ambassadeur en ijshockeyster Alexander Ovechkin zond een videoboodschap uit met een bericht voor alle voetbalfans en vrijwilligers. Hij sprak zijn waardering uit en wensen iedereen veel gezondheid en geluk.

De aanwezigen konden genieten van de Kings on Ice, een schaatsteam en Mad Sports acrobats. Dit spektakel eindigde met een creatieve wedstrijd op de tribune en het ijs.

De 1000 Smiles flash mob werd uitgevoerd door de Mannequin Challenge. Zij bleven doodstil staan in verschillende houdingen en toverden een grote glimlach op ieders gezicht.

Een unieke gast was de WK 2018 mascotte Zabivaka de wolf. Hij danste, schaatste en ging met fans op de foto.

De rock band Uma2rman sloot de avond energiek af met een groots concert, inclusief hun grootste hits. De frontmannen Vladimir en Sergey Kristovsky zijn ook ambassadeurs voor speelstad Nizhny Novgorod.

Vrijwilligers konden zich nog tot 30 december 2016 aanmelden voor het WK 2018 . De enige voorwaarde is dat je op 10 mei 2018 ten minste 18 jaar oud moet zijn. Voor het Wereld Kampioenschap voetbal worden 15.000 vrijwilligers ingezet.

Vrijwilligersprogramma voor het WK 2018 bereikt de 100 000 aanmeldingen

Aanmeldingen van mensen die graag vrijwilliger tijdens het WK 2018 willen zijn hebben in september 2016 de grens van 100.000 bereikt. De campagne om vrijwilligers te werven is slechts drie maanden begonnen en is open tot december 2016. Op 1 juni 2016 is de campagne geopend door president Vladimir Putin en FIFA baas Gianni Infantino. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de centra in de 11 speelsteden.

Kukushkina, 59 jaar uit Volgograd, geeft aan dat hij graag vrijwilliger wil zijn in de hotels waar de teams overnachten, zodat hij kan zorgen voor het eten en drinken. Ook wil hij graag helpen bij de stadions. Hij zond de 100.000 aanmelding in. Vrijwilligers nemen taken op zich zoals het regelen van het verkeer, verlenen van eerste hulp, helpen met transport en vervoer, rondleiding geven en nog veel meer.

100.000 aanmeldingen voor vrijwilligers voor het WK 2018 is een geweldig aantal en geeft aan hoe nauw de Russen betrokken zijn bij het voetbal in hun land. Alexey Sorokin van het Local Organising Committee is trots dat de vrijwilligers actie, verantwoordelijk en behulpzaam zijn.

De meeste aanmeldingen zijn ontvangen in Moskou (26.249 aanmeldingen) en Sint-Petersburg (12.317 aanmeldingen). Ook Sotsji (5.813 aanmeldingen), Rostov aan de Don (4.721 aanmeldingen) en Jekaterinenburg (4.014 aanmeldingen) behoren bij de top vijf.

58% van de kandidaten is vrouwelijk en 78% van alle aanmeldingen komen uit de leeftijdsgroep van 16 tot 25 jaar. Verder is 19% in de leeftijd van 26 tot 40 jaar, 1% in de leeftijd van 41 toto 60 jaar en 2% in de leeftijd ouder dan 60 jaar.

Tot nu toe hebben de meeste mensen zich aangemeld voor de team services (15.576 aanmeldingen), ceremonies (8.380 aanmeldingen) en taalondersteuning (6.338 aanmeldingen).

Russische DJ Nigmatullin mixt een lied voor vrijwilligers van het WK 2018

Op het eerste gezicht hebben muziekanten en voetballers niet veel gemeen, maar beide beroepen hebben toch iets gezamenlijk: het optreden voor een groot publiek, aldus voormalig profvoetballer en DJ Ruslan Nigmatullin. Zijn voetballoopbaan heeft hem de kans gegeven om nu als DJ bekend te worden en op te treden voor vele fans.

De inwoner van Kazan is geen vreemde voor het grote publiek. Tijdens zijn voetballeven was hij keeper van Naberezhnye Chelny, Spartak Moskou, Lokomotiv Moskou, Hellas Verona en Salernitana. Ook was hij in 2002 eerste doelman van het Russische nationale eltal op het WK 2002 in Korea/Japan. In 2009 stopte hij met voetballen en werd hij DJ.

Nigmatullin begrijpt dat zijn bekendheid een rol heeft gespeeld om een populaire DJ te worden, maar dat is niet alles. Het vak vergt zeer veel tijd en energie. Je kan niet zomaar achter een draaitafel gaan staan en geld verdienen. De oud-voetballer die in 2001 werd verkozen tot Russisch voetballer van het jaar heeft na zijn loopbaan op de muziekschool gestudeerd. Vroeger speelde hij ook gitaar en had hij twee dromen: muziek en voetbal. In 2011 behaalde zijn lied 'Symphony' de 2e plaats in de nationale hitlijst.

De Russische DJ werd dan ook vanzelfspreken verkozen om het publiek op te warmen tijdens de ceremonie van de start van het vrijwilligersprogramma in juni 2016 in Moskou. Vrijwilligers zijn volgens hem erg belangrijk voor elk sportevenement en Nigmatullin was dan ook vereerd om een goed lied voor het WK 2018 in elkaar te mogen mixen.

Het WK 2018 is voor elke voetballer het grootste podium. In 2002 werd Rusland al uitgeschakeld in de groepsfase, maar de Russische DJ kan zich de massale feestvreugde nog goed herinneren. Hij ziet er dan ook naar uit om de mogen optreden tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal in Rusland en op deze manier te mogen bijdragen aan het grote voetbalfeest in zijn eigen land. Voetbalfans kunnen ook na de wedstrijd genieten van de muziek in de nachtclubs. Er is goede muziek en hoge kwaliteit geluidssystemen, zodat fans niet teleurgesteld zullen zijn in het nachtleven in Rusland tijdens het WK voetbal.

62.500 vrijwilligers hebben zich aangemeld

De campagne om vrijwilligers te werven voor het WK 2018 in Rusland is geweldig van start gegaan. Meer dan 62.500 mensen hadden zich in juli 2016 aangemeld, nadat een maand eerder de werving gestart is. Deze campagne is de grootste vrijwilligerswerving in de geschiedenis van Rusland. Op 1 juni 2016 is de campagne van start gegaan door opening van Russische president Vladimir Poetin en Gianni Infantino van de FIFA. In de 11 speelsteden voor het WK voetbal zijn Vrijwilligers Centra geopend waar mensen zich nog kunnen aanmelden tot eind 2016.

Eén van de kandidaten in Samara vertelt dat ze niet kan wachten totdat het WK 2018 in Rusland begint. Ze is gek van voetbal en wil graag onderdeel uitmaken van het grootste voetbalevenement op Aarde. Vrijwilliger zijn op een Wereld Kampioenschap voetbal is een onvergetelijk moment en een kans om het grote evenement van binnenuit te zien.

In Rusland zijn de meeste vrijwilligers aangemeld in Moskou (15.303) en in Sint-Petersburg (7.419). Ook in andere speelsteden waren de aanmeldingen enorm: Sotsji (4.206), Rostov aan de Don (3.070) en Nizhny Novgorod (2.620). Tot nu toe zijn 59% van de aanmeldingen gedaan door vrouwen. 79% van de vrijwilligers is tussen de 16 en 25 jaar oud, 18% is tussen de 26 en 40 jaar, 1% is tussen de 41 en 60 jaar en 2% is 60 jaar of ouder.

Het enorme aantal aanmeldingen om vrijwilliger te zijn op het WK voetbal onderstreept hoe belangrijk het Wereld Kampioenschap voor Rusland is. Ook buiten Rusland zijn mensen bereid om vrijwillig mee te helpen met het opbouwen van het voetbalevenement: 16% van de aanmeldingen komt uit andere landen. Totaal zijn er aanmeldingen uit maar liefst 175 verschillende landen van over de hele wereld.

Mensen kunnen zich aanmelden voor diverse zaken. Het populairst is het team voor services (9.610), ceremonies (5.210) en taalservice (4.002). Totaal zullen er 15.000 vrijwilligers ingezet worden tijdens het WK 2018 in Rusland.

Het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018 in Rusland is van start gegaan

Een glimp van de vreugde en teamspirit van de mensen die de Russische droom werkelijkheid moeten maken, was te zien in Moskou en alle andere speelsteden. De vrijwilligerscampagne voor het WK 2018 is namelijk op 1 juni 2016 van start gegaan.

De ceremonie in het bekende VDNH complex trok meer dan 2.000 toeschouwers en ook de Russische president Vladimir Putin en FIFA president Gianni Infantino waren aanwezig. Daarnaast waren Carles Puyol, winnaar van het WK 2010, voormalig Russische aanvaller Rinat Dasaev en Zvonimir Boban, ex-international van Kroatië, aanwezig. Op de website van de FIFA kunnen vrijwilligers zich vanaf heden aanmelden. Boban is recent aangesteld als algemeen secretaris voor de voetbal.

Het vrijwilligersprogramma heeft al laten zien dat het erg belangrijk is voor Rusland gedurende verschillende internationale vertoningen, toernooien en bijeenkomsten. Het WK 2018 is een enorm groot evenement waarbij veel grote steden betrokken zijn. Elke gast van het WK voetbal moet zich volgens Putin voelen alsof ze onderdeel zijn van een groot feest.

Infantino voegde daar aan toe dat vrijwilligers belangrijke sleutelfiguren zijn in aanloop naar het WK in Rusland. Nu de loting dichterbij komt, krijgt de organisatie van het Wereld Kampioenschap steeds meer vorm. Er is één element die een eenheid van de mensen maakt; de passie voor voetbal. Voor veel voetbalfans zijn de vrijwilligers hét gezicht van het toernooi. Hun werk zal helpen het WK op te bouwen, zodat het een groot feest is voor alle Russische inwoners en alle supporters over de hele wereld.

Aan een team van toekomstige vrijwilligers wordt een voetbal ter beschikking gesteld, om de eenheid tussen het voetbal en de vrijwilligers te symboliseren. Ook reisten de voormalig voetballers naar de diverse speelsteden ter promotie van de start van het vrijwilligersprogramma voor het WK 2018.

De partners van de FIFA en de sponsoren van het WK 2018 lieten hun belangstelling voor het vrijwillersprogramma ook blijken. Coca-Cola, Gazprom en BUD Alcohol Free hielpen de potentiële vrijwilligers met het registreren en het uitnodigen van andere mensen via social media. McDonald's greep de ceremonie aan om gasten te leren hoe men om moet gaan met mensen met beperkingen. Adidas bood trainingspakken aan de vrijwilligers aan.

Het vrijwilligersprogramma omvat 15.000 mensen voor het WK 2018. Tot eind 2016 kunnen mensen zich aanmelden, waarna de opleiding, selectie en training van vrijwilligers volgt in 15 centra in de 11 speelsteden. Kandidaten moeten minstens 18 jaar zijn, Engels spreken en in teamverband kunnen werken.

Later op de avond speelde een team van vrijwilligers een wedstrijd voor het goede doel tegen 'Starko'. Starko bestaat uit Russische bestuurders en artiesten. Ook Infantino, Puyol, Boban, LOC voorzitter en sportminister Mutko en WK 2018 ambassadeur Smertin versterkten het team. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Gepubliceerd op: 28-04-2017 | Bijgewerkt op: 20-04-2024 | Door: Patrick

Reageer op de WK 2018 vrijwilligers
Gerelateerd WK 2018 nieuws

18-06-2017 - Breng een speciaal iemand naar het Wereld Kampioenschap »
25-02-2017 - Feiten en statistieken over het WK 2018 en voetbal in Rusland »
30-01-2017 - 500 dagen tot de openingswedstrijd van het WK 2018 in Rusland »
18-01-2017 - Vrijwilligerscampagne voor het WK 2018 zet een wereldrecord »
14-12-2016 - Vrijwilligersdag voor het WK 2018 met beroemdheden en wereldrecord »

© 21-04-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust