WK2018 STADIONS - VOLGOGRAD STADION

WK2018 stadions - Volgograd Stadion

Het Volgograd Stadion is één van de WK2018 stadions en heeft een capaciteit van 45.015 bezoekers. Dit stadion is gebouwd in 1964 in Volgograd en wordt gebruikt voor verschillende sport- en entertainmentevenementen. De oorspronkelijke capaciteit van het stadion is 32.120 bezoekers, maar speciaal voor het WK2018 wordt dit uitgebreid naar 45.015 bezoekers. In 2002 is het stadion grondig gerenoveerd. De naam van het toekomstige stadion wordt Pobeda, wat 'overwinning' betekent in het Russisch.

FC Rotor Volgograd is het thuisspelende team van het Volgograd Stadion. De afmetingen van het voetbalveld zijn 110m x 72m.

Een internationale terminal is geopend op Volgograd Airport voor het WK 2018

Een nieuw internationale terminal is geopend op het Volgograd Airport op 10 augustus 2016. Deze terminal zal gedurende het WK 2018 in Rusland de vele voetbalsupporters welkom heten.

De belangrijkste vluchten van terminal C gingen naar Moskou en momenteel wordt er alleen binnenlands gevlogen. In de nabije toekomst zal dit echter gaan veranderen en zullen er internationale vluchten landen en opstijgen via terminal C.

Het renoveren van het vliegveld en het uitbreiden van de capaciteit zijn een aantal van de hoofdpunten van speelstad Volgograd in aanloop naar het WK voetbal. Een jaar geleden kon de internationale terminal slechts 100 bezoekers per uur aan, wat duidelijk niet genoeg is voor de speelstad tijdens een WK voetbal. Dankzij de FIFA wordt de capaciteit vergroot naar 300 bezoekers per uur en Volgograd zal in de toekomst nog meer vruchten plukken van het wereldwijde voetbaltoernooi in 2018.

De plannen van speelstad Volgograd zijn niet beperkt tot een nieuwe internationale terminal. Er is besloten om een moderne transport en logistiek centrum te bouwen op Volgograd Airport, inclusief een nieuwe transportterminal, busstations en treinstations.

De opening van de internationale terminal is een eerste grote stap richting het WK 2018. De luchthaven zal de geplande capaciteit in 2018 bereikten. Er zullen dan maximaal 1450 voetbalfans per uur vervoerd worden. Speciaal voor het Wereld Kampioenschap voetbal zal er een tijdelijke terminal gebouwd worden voor binnenlandse vluchten.

De luchthaven van Volgograd heeft een goede reden om trots te zijn om zichzelf. Naast de opening van de nieuwe terminal, waar passagiers elektronisch kunnen inchecken, is er afgelopen juli ook een nieuwe landingsbaan aangelegd. Eén van de kenmerken is het nieuwe navigatiesysteem, waardoor vliegtuigen veilig kunnen landen bij slecht zicht. Een dergelijk systeem is alleen in Moskou en Sint-Petersburg te vinden in Rusland.

De Volgograd Arena moet harmonieus passen in in de historische omgeving

Elke maand leveren de werkzaamheden aan de Volgograd Arena steeds mooiere foto's op, met dank aan de prachtige lokatie van het stadion van het WK 2018. Het stadion wordt gebouwd op de grond van het oude stadion van FC Rotor langs de rivier de Volga en vlakbij het stadspark aan de voet van Mamayev Kurgan.

Deze heuvel in het centrum van Volgograd is wereldwijd bekend als het overwinningsgevecht dat plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit is de plaats waar je de Memorial to the Heroes of the Battle of Stalingrad zult vinden. Daarbovenop staat één van de grootste standbeelden ter wereld, genaamd The Motherland Calls.

De architecten waren zich ervan bewust dat de Volgograd Arena harmonieus in de omgeving moest passen. Er zijn ook al plannen om het park rondoom het stadion te renoveren. Het stadion zal na het WK 2018 gebruikt gaan worden door FC Rotor.

Het WK voetbal is een grote kans voor de stad Volgograd om haar bekendheid een boost te geven. Gedurende het WK 2018 is er een enorme stroom van toeristen en voetbalfans. De bekende gebieden worden schoongemaakt en nieuwe transportroutes worden ontwikkeld.

De werkzaamheden aan de Volgograd Arena gaan in volle gang door. De pilaren zijn nagenoeg klaar en het lichaam van het stadion was in augustus 2016 voor 96% gereed. Het werk aan de buitengevel is begonnen en de eerste 45 ton bouwmateriaal is in juli 2016 aangebracht. De zeven grote blokken van 25 tot 60 ton van de gevel zijn reeds aangebracht.

Weeskinderen bezoeken het nieuwe stadion

Kinderen van het Volzhsky Weeshuis mogen als eerste de nieuwe Volgograd Arena bezoeken. Dit stadion wordt nieuw gebouwd voor het WK 2018 in Rusland en is momenteel nog onder constructie. Woordvoerder Maria Rudenko van het ontwikkelingsbedrijf gaf aan dat deze weeskinderen de eerste buitenstaanders zijn die het nieuwe voetbalstadion van binnen zullen zien.

Tot vandaag hadden alleen de bouwvakkers en FIFA inspecteurs toegang tot de Volgograd Arena. De kinderen uit het weeshuis waren dus onderdeel van een soort officiële opening, onder het mom van een speciaal project voor wezen. Het stadion is nog lang niet af, maar als je binnen staat zie je de imposante toekomstige arena goed.

Het project Navigator voor weeskinderen is ontwikkeld om jonge mensen te helpen bij het kiezen van een carriere, opleiding en toekomstige ontwikkeling. Het project omvat 150 kinderen van zeven weeshuizen en scholen uit de regio.

WK2018 stadions - overige stadions

In de volgende stadions wordt het WK2018 gespeeld:

Gepubliceerd op: 29-07-2015 | Bijgewerkt op: 22-07-2024 | Door: Patrick

Reageer op dit artikel
Gerelateerd WK 2018 nieuws

07-09-2016 - Het Nizhny Novgorod Stadion wordt gebruikt als een sportcentrum na het WK 2018 »
25-06-2016 - Stadions voor het WK 2018 zijn milieuvriendelijk en ontvangen een certificaat »
05-06-2016 - De nieuwe Rostov Arena is een flinke opsteker voor de speelstad van het WK 2018 »
08-05-2016 - De bouw van het Kaliningrad Stadion ligt op schema voor het WK 2018 en Kazan krijgt het grootste scherm van Europa »
18-04-2016 - De voortgang van de bouw van het Volgograd Stadion ligt voor op schema voor het WK 2018 »

© 23-07-2024 wk2018rusland.com (mobiel) - Alle rechten voorbehouden - 18+ - Speel bewust